Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Licitatie eBay

Postări Recomandate

Acum cateva zeci de minute am "pierdut" o licitatie pe ebay intr-un mod usor dubios. Poate unii dintre voi aveti mai multe experienta si imi puteti raspunde la urmatoarea intrebare.

Cum e posibil ca cineva sa stie in decurs de o secunda cat sa liciteze pentru a castiga acel produs?

Am dat refresh in pagina pana in ultima secunda si eram cu verde, adica cu suma licitata cea mai mare. Fix in ultima secunda "cineva" a licitat de doua ori (in aceeasi secunda). Prima oara sub licitatia mea si dupa peste licitatia mea, desi suma maxima pusa de mine nu era consecutiva cu suma anterioara pusa tot de mine (adica prima oara am licitata 66E si dupa am sarit special la 70E)

licitatie.png

Link spre comentariu

Mai este o posibilitate,cand cumparatorul stabileste plafonul maxim,si licitarea se face automat,ori de cate ori liciteaza careva.Asta o stiu de la cineva care sta mult pe ebay si a licitat si pt mine de cateva ori.Eu n-am cont paypall,si cand e cate ceva care imi sare in ochi il rog pe el,si mi-a povestit ca nici el nu sta geana pe site...lasa functia automata sa-si faca treaba.

Link spre comentariu

thunderer vanzatorul este 5victorlima (1639), poate doar daca are si un alt user.

Incremental bidding? Nu cred ca ati citit cu atentie sau nu am explicat eu cum trebuie.

Cum de a stiu sa faca "incremental" de la 66euro la fix 71euro (nu 72 sau mai mult) intr-o secunda? Incremental nu inseamna ceva in pasi de aceeasi dimensiune?

Nu uitati ca eu am dat refresh pana in ultima secunda !

Daca puteti explica in "vorbe" , pe intelesul meu, nu cu link-uri de pe ebay.

doru3160 eu am stat geana pana in ultima secunda si licitasem, cu doua minute in urma, de la la 70Euro. Deci asteptam sa se incarce paginea, vedeam ca sunt cu verde, dadeam refresh si tot asa. Din pacate nu am avut inspiratia sa fac prinscrren cand eram "verde" si scria "1s".

Eu am doua explicatii: unii utilizatori au scripuri automate ce nu mai stau sa astepta incarcarea intregului continut si stiu exact ce sa faca sau platforma ebay are lag mare la afisarea sumei maxime afisate. Altfel nu imi explic cum de a aparut pana in ultima secunda "You're the highest bidder!" si la ultimul refresh / ultima secunda "You didn't win this auction".

Link spre comentariu

Totul a fost corect. Vanzatorul pentru a vinde un obiect cu o suma minima poate pune un prag. Daca pragul nu este depasit cel care a castigat licitatia primeste mesaj de la ebay ca desi a castigat licitatia nefiind atins pragul impuns de vanzator licitatia se anuleaza.

Revenind la cumparatorul care a castigat, el a intrat cu putin timp inainte de terminarea licitatiei si a pus o suma maxima si in prima faza te-a depasit pe tine cu suma ta + pasul de incrementare. Tu ai asteptat ultima secunda si ai licitat din nou, dar suma pusa de tine a fost mai mica decat suma lui maxima deci pentru el se liciteaza automat pana la suma maxima fixata de el. Atentie, daca amandoi fixati aceeasi suma maxima, castiga cel care a licitat primul!. Cei care au rating peste 2000 stiu foarte bine cat valoreaza marfa si apar la sfarsit si pun o suma maxima la prima licitatie ca sa beneficieze de licitare automata.

Link spre comentariu

Ok, se pare ca ma depaseste mecanismul "ultra avansat' de licitatii ebay si nici nu mai am rabdare sa desfac firul in 25.

Doream sa va mai arat doua liceitatii interesante, castigate, dar mi-am dat seama ca nu ma intelegeti sau nu stiu sa ma exprim.

p.s: Nu sunt la prima licitatie pe ebay.

Link spre comentariu

Stefan vezi ca este un buton cu "hide automatic bids".

Apasa-l si vezi ce mai ramine din licitatie.

Daca te uiti bine, ultimile 4-5 licitatii impotriva ta au fost facute imediat ce ai licitat tu deci eu sint convins ca au fost facute automat probabil cum au spus colegii mai sus.

Link spre comentariu

Am pierdut de cateva ori cu toata licitarea automata.

Cand vine vorba de licitare in timp real,mai intra in discutie si reteaua la care esti cuplat.Tin minte ca odata am pierdut o licitatie pe ca timpul de la introducere a pretului meu si pana la luarea in consideratie a trecut mai bine de 2 sec,timp in care licitatia s-a terminat.Bataia mare e pe ultimele secunde.

Ce mi se pare suspect este ca licitatia din secunda 18 este inregistrata inainte de licitatia din sec 9,dupa care apare iar licitatie in sec 18.

Asta chiar nu e in regula.De cele inregistrate la sec 41(f***r) nici nu mai vorbesc...sunt 3 intercalate cu diversi timpi.

Link spre comentariu

@SSB

La mine pe ecran a aparut pana in ultima secunda acest mesaj: "You're the highest bidder". Dupa ultimul refresh (~1sec) am vazut ca am pierdut.

Nu mai licitasem de doua minute deci exclus sa fie licitatie una dupa alta.

Pentru mine e destul de clar ca ceva nu e chiar atat de corect pe ebay.

licitatie_1.png

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări