Vizitator radu_do Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 Acum 18 minute, Ion_Bumbu a spus: Cu cit mai greu cu atit mai bine la strunguri. aha, inteleg. multumesc Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 (editat) Bernardo cred ca are motor de 230Vac cu inductie, e mult la fiabil decit cele cu perii. Dedzavantajul este ca ai turatii fixe, dar e suficient pina la urma, asa lucreaza marea majoritate a strungurilor, adevarat cu mult mai multe viteze cele mari. Pina la urma poti sa`i pui un invertor si ai rezolvat elegant problema. Editat Mai 24, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Vizitator radu_do Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 Acum 12 minute, Ion_Bumbu a spus: Bernardo cred ca are motor de 230Vac cu inductie, e mult la fiabil decit cele cu perii. Dedzavantajul este ca ai turatii fixe, dar e suficient pina la urma, asa lucreaza marea majoritate a strungurilor, adevarat cu mult mai multe viteze cele mari. Pina la urma poti sa`i pui un invertor si ai rezolvat elegant problema. multumesc mult pentru raspuns. e de hobby. nu prea ma pricep. ce face invertorul? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 Modifica frecventa de la 50Hz la un domeniu prestabilit, in general pina la 300-600Hz astea uzuale, incep de jos de la ordinul Hz. Totusi din graba am uitat sa specific ceva extrem de important, merg doar pe motoare trifazice invertoarele. Deci daca te gindesti sa faci asta trebuie luat cu motor trifazic de la inceput strunguletul. Link spre comentariu
Vizitator radu_do Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 La 22.05.2019 la 21:46, dany_cta a spus: Este un strung cu potential. Nu te astepta sa mearga perfect din cutie, trebuiesc facute modificari, finisaje si reglaje, dar cu ceva munca, usor usor, poate sa devina un utilaj ok. Si eu am facut alegerea asta si la inceput erau multe lucruri pe care nu le stiam despre el, si asta m-a costat mult (aproape inca un strung) dar in nici un caz nu as alege un romanesc in locul lui. Dupa modificari e chiar un utilaj care isi face treaba si poti sa faci si precizie pe el. Modificarile obligatorii la el sunt: 0. racire fortata la motor ! 1. rulmenti conici, usor de adaptat, doar se face un distantier de plastic si se cumpara rulmentii. 2. pene de alama. 3. verificat din start si rezolvat problemele inainte sa fie prea tarziu si sa se strice altceva. 4. piulita de avans de bronz/alama, cea de fonta uzeaza surubul de avans. Sau macar reglajul el astfel incat sa nu calce gresit. Optional: 5. modificare rapoarte de transmisie pentru cuplu mai mare - rpm mai mic. Eu am trecut pe curele T10 si raportul maxim cat a incaput astfel incat sa merg cu a 2-a mereu si prima viteza doar la diametre mari. 6. pinioane de metal IN cutia de viteze (nu de avans, nici acolo nu strica dar nu e asa important ca cutia). Eu as cauta unul cu motor mai mare, am luat CJ18 de la amadeal cu motor de 550w si parca era loc de mai bine. Dar cand nu este nici o graba, iti duce piesa la bun sfarsit dupa ce l-ai pus la punct. De asemenea as cauta unul cu universal de 100, daca nu are deja, diferenta dintre 80 si 100 este imensa la ce poti sa prinzi. In rest sunt aceleasi utilaje toate, facute prin aceeasi fabrica probabil, doar cu mici variatii in functie de cerintele vanzatorului. Cu viteza a 2-a, daca te chinuiesti un pic cred ca pe toate poti sa le ti, dar daca chiar nu are putere - al meu are suruburi de reglaj (CL) si se rezolva, e ceva electronic. multumesc frumos pentru raspuns. voi incerca sa fac ceea ce mi ati sugerat imediat ce voi achikzitiona utilajul. Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 (editat) Strungurile de 50-60kg sunt cam toate la fel, nu conteaza eticheta de pe ele, doar mici variatii. Firma (bernardo, holzmann, einhell, proma, amadeal, etc...) este doar importator, toate vin din China din aceeasi fabrica. Exista intr-adevar doua modele diferite, cele cu transmisia cu pinioane in interior (cutia de viteze in papusa fixa) si cele cu mai multe curele pe exterior. Mie mi se par mai robuste cele cu o singura curea de transmisie, cu dinti, celelalte au tendinta sa patineze curelele ca sunt prea fine. Daca bernardo de care zici este la acelasi pret si 130kg, nu sta pe ganduri, e alegerea perfecta. Categoria de strunguri mici (cele usoare) au o gramada de probleme, adica o sa fie nevoie de munca ca sa le poti folosi bine, cand urcam in greutate (categorie) scapam si de probleme, utilajele devin mai solide si mult mai bune. Depinde si de spatiul pe care il ai disponibil, dar eu l-as alege pe cel mai greu pe care mi-l permit. Edit: acum m-am uitat la link-uri, da, bernardo este alta categorie, 500mm intre varfuri, 230mm peste batiu. E mai mare, clar alegerea mult mai buna, foarte tentant. E diferenta mare intre ele. Editat Mai 24, 2019 de dany_cta Link spre comentariu
Vizitator radu_do Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 Acum 1 minut, dany_cta a spus: Strungurile de 50-60kg sunt cam toate la fel, nu conteaza eticheta de pe ele, doar mici variatii. Firma (bernardo, holzmann, einhell, proma, amadeal, etc...) este doar importator, toate vin din China din aceeasi fabrica. Exista intr-adevar doua modele diferite, cele cu transmisia cu pinioane in interior (cutia de viteze in papusa fixa) si cele cu mai multe curele pe exterior. Mie mi se par mai robuste cele cu o singura curea de transmisie, cu dinti, celelalte au tendinta sa patineze curelele ca sunt prea fine. Daca bernardo de care zici este la acelasi pret si 130kg, nu sta pe ganduri, e alegerea perfecta. Categoria de strunguri mici (cele usoare) au o gramada de probleme, adica o sa fie nevoie de munca ca sa le poti folosi bine, cand urcam in greutate (categorie) scapam si de probleme, utilajele devin mai solide si mult mai bune. Depinde si de spatiul pe care il ai disponibil, dar eu l-as alege pe cel mai greu pe care mi-l permit. multumesc pentru raspuns, spatiul nu e o problema (locuiesc la casa) plus ca dimensiunea e cam aceeasi avand 1 metru cam toate. pretul....ala cu curele e 5.500 lei, ala cu cutue viteza e 6.000 lei Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum