schukaru Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Trebuie sa insumez semnalul de la o retea de catv(upc),un modulator video analog si un modulator video digital(dvb-t signal 400) ce va transmite semnal video care provine de la un dvr la rezolutie full hd sau de la un pc. Stiu ca aparatul care face insumarea se numeste diplexer dar nu stiu ce model suporta cerintele mele. In retea fiind si tv-uri cu tub trebuie sa mentin si transmisia analog prin modulator analog? Varianta cu spliter-ul montat invers pica. Daca imi poate spune cineva pe ce frecventa pot emite sa nu apara interferente mai ales ca cei de la upc au si internetul tot prin cablu tv. Va multumrsc! Link spre comentariu
schukaru Postat Octombrie 1, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2017 Nu ma poate indruma cineva? Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Tu cat iei ca sa faci reteaua? Link spre comentariu
schukaru Postat Octombrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Nu iau nici un leu daca la asta va referiti! Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Fii putin mai explicit . Ce tip de modulatoare ai ? Ce nivele au la iesire ? Scot in frecvente fixe sau se pot regla intr-o anumita banda ? Se poate regla nivelul de iesire ? Insumarea se face printr-un combiner , in cazul profesional , sau se poate si printr-un splitter de calitate , dar trebuie sa stii sa masori nivelele de semnal. Asta oricum se va face in ambele cazuri . Ce fel de retea CATV este in prezent acolo ? Link spre comentariu
schukaru Postat Octombrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) Abonment upc analogic 49 canale se mai prind si digitale. Un modulator analogic cu frecventa variabila 48.5-470Mhz fara posibilitatea reglarii semnălului pe iesire,este vechi este tot ce stiu de el nu are nimic scris pe el. Momentan se emite pe frecventa 58.25Mhz apar mici interferente atunci cand semalul retelei upc este un pic mai slab,nu am aparatura pentru masura sa va spun nivelul semnalului. Interferentele apar in partea de sus a imaginii nu pe toate posturile sub forma unei linii de aproximativ 7 cm care se misca pe ecran sau este statica. Insumarea se face cu un spliter montat invers. Tot prin cautari pe net am descoperit(SUMATOR SEMNAL ANTENA BANDA LARGA MM200) asta m-ar ajuta sa egalizez cat de cat semnalul. Se doreste cumapararea unui modulator Signal-400 pentru partea de digital si insumarea semnalului,deci trebuie sa mai gasesc o frecventa libera pentru digital. Am ajuns la acest model dupa cautari pe net acesta fiind cel mai accesibil. Nu cunosc retelistica catv,nu detin aparatura,nu scot bani din asta este pentru locul de munca si nu pentru ca as vrea eu ci pentru ca asa doreste conducerea! Este un studio tv intr-o institutie publica unde sunt educator...si nu e scoala. Editat Octombrie 2, 2017 de schukaru Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 (editat) Din ce spui sunt mai multe probleme acolo . 1 - Trebuie stabilite nivelele de semnal actuale in reteaua UPC-ului 2- Ai nevoie de un modulator cu frecventa variabila plus nivel de iesire variabil . 3 - Nivelele tuturor semnalelor trebuiesc sa fie stabile . Altfel nu ai cum sa reglezi canalele adiacente . Vor aparea intodeauna interferente . 4 - Cum este construita reteaua CATV in locul respectiv . Amplificari , distributii , tip de cablu folosit , pierderi in cablu ....etc 5 - Daca doar incerci sa introduci o frecventa intr-o retea fara sa ai habar de nivelele din retea si fara a putea sa calculezi amplificarile si pierderile , e de la foarte greu , spre imposibil sa ai sanse de reusita . 6 - Sumatorul ala de care spui , nu te ajuta cu nimic. Aici e vorba se semnale intr-o retea CATV nu provenite de la antene terestre . E cu totul si cu totul altceva . 7- Despre modulatorul digital prezentat , nu stiu nimic , n-am lucrat cu el. 8 - Ai neaparata nevoie de un analizor de spectru CATV (Promax) .Altfel nu ai cum sa stii ce nivele de semnal ai acolo . Un combiner nu e scump si te poate ajuta sa faci o insumare corecta http://www.mondoplast.ro/Combiner-Braun_Group-MW-MX8-pg_ft-1469 In plus se poate lua si un modulator analog cu iesire si frecventa variabila - http://www.mondoplast.ro/MODULATOR-CATV-PROGRAMABIL-MONO-Braun_Group-MW-2000M---SK-8900M-pg_ft-1466 Daca spui ca e institutie publica cu studio TV , pune-i sa bage banul in ceva profi , nu te complica cu jucarele facute pe genunchi ca mai mult o sa muncesti decat o sa mearga ceva . Si daca poti sa le mai iei si un ban in plus pentru tine , n-ar fi rau ! PS.- Dungile alea care apar in canal sunt interferente de la canalele adiacente si/sau alimentare proasta nestabilizata . Editat Octombrie 2, 2017 de ndor Link spre comentariu
schukaru Postat Octombrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Bani nu am cum sa le iau ca sincer ii luam cu drag. Reteaua e...varza nu e facuta de mine sunt puse amplificatoare doar sa se vada posturile nu pe baza unor calcule. Reteaua este carpita cabluri diverse de diverse calitati,am tot incercat sa fac o schema a retelei dar nu am nici o sansa. Iar de cumparat matetiale vor cumpara dupa ce voi face o nota de fundamentare in care voi explica: necesitatea,materialele folosite..etc Link spre comentariu
schukaru Postat Octombrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Sa va faceti o idee cam asta vreau sa fac. Momentan acel cablu exterior cu o lungime de aproximativ 200 m nu exista nu stiu cum ajunge semnalul la studio, probabil prin mai multe splittre asta-i vina fostului coleg ce a iesit la pensie si nu a facut mai nimic dar asta e. I-am preluat eu din atributii. Eu vreau sa aduc semnalul in studio sa folosesc combiner-ul recomandat de userul NDOR si sa insumez canalul analogic si cel digital( pentru care se va achizitiona modulatorul specificat sau daca stie cineva ceva mai bun dar decent ca pret) apoi sa duc semnalul din etaj in etaj impartind semnalul de la parter in 5 fiecare etaj avand amplificatorul sau distributia facandu-se in cascada. Sau poate gresesc si ma corectati. Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Cate etaje sunt acolo ? In nici un caz nu trebuiesc cascadate amplificatoarele pe fiecare etaj . Or sa intermoduleze in draci . Cel mai bine se pleaca in distributie stea pentru etaje . In felul asta controlezi fiecare etaj . Foarte important , ce tip de amplificatoare o sa folosesti ? Ce parametri au ? Alta chestie , pentru distributie nu folosi splittere . Folosesti tap-uri . Tap-urile se calculeaza in functie de nivelul de semnal in punctul respectiv .Splittere se pot folosi doar la capat de colana , sau impartirea in mod egal a semnalului pentru mai multe coloane . Din primul desen , amplificatorul e bine sa-l pui inainte de acel splitter .Ideea ar fi ca acel amplificator sa primeasca un semnal cat mai curat la intrare . In CATV amplificatoarele nu curata semnalul , ca in cazul amplificatoarelor de antena . Doar il amplifica . Deci daca e semnal zgomotos la intrare , tot asa il vei avea si la iesire , doar cu zgomot mai mare ! Fara un aparat de masurat nivelul de semnal , nu prea vad cum o sa reglezi reteaua . Link spre comentariu
schukaru Postat Octombrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Sunt 5 etaje(parter si 4 etaje) Va rog sa imi recomandati amplificatoarele. primul amplificator(din desenul anterior) este pus pentru a putea opri semnalul, cu acel splitter impart semnalul in doua pentru ca in partea de retea care ma intereseaza semnalul trebuie sa fie oprit, prin oprirea amplificatorului reteaua va ramane fara semnal, alta idee nu am. Voi imprumuta un aparat de masura pentru o saptamana, nu stiu nimic despre aparat(model, producator) Asa distribui semnalul la parter? Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 5, 2017 Partajează Postat Octombrie 5, 2017 Poti folosi un amplificator de interoir , ceva de genul http://www.mondoplast.ro/Amplificator-de-casa-860MHz---34dB-Braun-Group-SPAU34-pg_ft-5895 Am folosit genul asta de amplificator cu rezultate foarte bune . Mare atentie la conectica , sa fie de calitate , distributie si calculul ei . Ca sa opresti un semnal catre o cale , nu e nevoie sa pui un amplificator acolo . Scoti mufa ......sau un releu coaxial comandat ...! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum