tm07uxo Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 D-l Kablu scrie ...@Toader: daca chiar vrei SE (eu nu iti recomand), atunci dupa parerea mea fa cu 300B, dar gandeste-te si la boxe cu 95~96db/m, pentru ca cei 5-6w sunt cam putini. D-l Toader are niste SUPER BOXE si culmea vrea sa le vinda . am fost in vizita la el cu un simplu amplificator cu ECL 82 SE de numai 2W cu pot.metru la jumatate te scoate din camera.. Mai are si un PP cu GU19 daca nu ma insel si multe altele.... nu stiu ce i-ar mai trebuii....poate un SE cu 2A3...sau chiar 211 SE .. dar asa sintem noi mereu nemultumiti ... Eu unul n-as da pasarea din mina pe cea de pe gard....Scuze ca ma bag ..O zi frumoasa sa aveti Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 @ tm07uxo - de la un nivel incolo - si in aceasta sectiune a forumului in general activeaza "baietii mari" - amplificatoarele si boxele nu se construiesc [sau cumpara] pt putere cat mai mare ci ptr un nivel de calitate din ce in ce mai inalt. Ascultatul muzicii la nivele care te scot din camera nu prezinta interes pt ascultatatorii avizati. Nivelul maxim absolut de auditie nu trebuie sa depaseasca pe cel al unui concert simfonic (deja asta este foarte, foarte mult pt o camera de locuit). Pe de alta parte, daca se intentioneaza a se folosi intr-un eventual viitor incinte de mare fidelitate dar cu spl mai redus, pot fi necesari cei 20-30W ai amplificatorului. O rezerva de putere nu strica, iar o comutare a tensiunii anodice la o valoare mai mica (pt auditii la P mica) e simplu de facut. Link spre comentariu
tm07uxo Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 D-l Shambala.... Va salut cu tot respectul..... Aveti perfecta dreptate ....ascult muzica pe un sistem de fapt intregul lant este de putere modesta final all triode class A SE cu 6A5g scoate cam 3W ... boxe ...coral de 8W...Si sint arhi suficienti.... mai am si boxe open cu dif de 12 inci 25W tot coral dar pe acestea nu le folosesc ca ocupa mult spatiu. Deci va puteti inchipuii ca nu sint adeptul ascultarii la putere ci pun pret pe caltate.. Cind am postat mai sus nu am precizat faptul ca sensibilitatea unei boxe este si ea un indiciu de calitate ...pe linnga altele ca banda de frecventa redata , frecventa de rezonanta , putere si altele....Deci cu nivelul maxim absolut de auditie sint foarte lamurit si ptr faptul ca particip fff. mult la auditii life si asta nu in PIATA OPEREI ca si acolo se tin concerte .. Nu as vrea sa mai irit lumea cum am mai facut cu o alta ocazie cind am scris pe forum ca biserica catolica din TM este angrenata in actiuni de caritate si organizeaza concerte cu artisti locali de la filarmonica si din strainatate [nu stiu cum reusesc sa-i aduca] ... Aici se cinta fara ... microfoane..amplificatoare .. boxe..si coincidenta face ca vinerea trecuta am ascultat acasa inainte de plecare la concert piese ce au fost interpretate si la concert ... si alta coincidenta gind la gind cu Dvs. m-am concentrat sa memorez nivelul de auditie mentionat mai sus de Dvs. Aveti dreptate si apreciez. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 Bine atunci, nu am vrut sa va ofensez cu postul de mai sus. Ati folosit caracterele acelea MARI si am crezut ca sunteti un pusti de 18-20 de ani Intr-un post in alt topic i-am povestit putin d-lui Toader ca am ascultat la cineva din Iasi un SE cu GM-70. De altfel cred ca amplificatorul a fost prezentat si pe forum putin, desi proprietarul nu prea mai intra pe aici. Ziceam acolo ca am ascultat acel amplif pe mai multe incinte, si FR-uri de 99-100dB si BR-uri de 89dB si inchise de 86dB. Evident ca niste incinte cu SPL mic vor avea nevoie [uneori] de cam toti cei 23W scosi de acel amplif; depinde acum care din ele plac mai mult fiecaruia (ca sunet). @ Toader - eu as pleca de la ce trafuri de iesire gasesc. Daca e sa le iei noi, poti ajunge la 1700-2000 euro doar cu ele (Lundahl). Daca stai la panda pe ebay poate ai noroc sa gasesti ceva spre 1/2 de pret (au fost niste Tango la 1000 euro bc ). Sub Lundahl nu m-as chinui cu astfel de lampi. Link spre comentariu
kablu Postat Octombrie 12, 2017 Partajează Postat Octombrie 12, 2017 @tm07uxo: am fost la user-ul Toader si am ascultat diferite combinatii de boxe/amplificatoare/surse ce le detine. El este "motivul" pentru care am ales calea DIY si nu am incept sa cumpar lucrurile de care altii s-au plictisit .Cu siguratnta ne vom intalni si live, mai ales ca am auzit numai lucruri bune despre tine. Pe scurt despre parerea mea legata de necesitatea sensibilitatii mari la boxe: amplificatorul de putere mica parca ramane fara "putere" daca este conectat la boxe cu SPL mic. Pe langa asta parca si anumite detalii dispar dintr-o melodie. Nu stiu daca e doar perceptia mea sau e chiar realitate, dar ... eu asa aud. @Toader: am ajuns mai repede acasa, dar doar maine o sa-ti trimit masuratori de OT pentru a putea avea o idee despre performanta lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum