Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mi-a disparut memoria video?

DIYWorks

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

Vreau sa impartasesc cu dumneavoastra problema de care m-am lovit ieri,dupa ce am inlocuit niste componente in PC.

Pe computerul personal aveam montate urmatoarele componente:

Placa video Nvidia GTX 650 OC version de 2gb

Kit de 8Gb ram DDR3 Corsair Vengeance CL9 LP 1600Mhz

Procesor i3-540( 3,02gHz/4mb cache)

Restul componentelor sunt irelevante in problema mea.

Inainte sa fac vreo modificare,cand rulam dxdiag,imi arata corect memoria RAM,procesorul si la placa video imi arata ceva mai mult de 2gb...in jur de 3,7gb.

Am inlocuit procesorul cu un i7-860(2,8gHz/8mb cache) si i-am facut overclocking din bios pana la 3,4gHz.Odata cu frecventa procesorului se marise si frecventa RAM-ului la 2133Mhz;cu mult peste capacitatea RAM-ului si computer-ul se bloca.Am scazut multiplicarea frecventei la RAM pana l-am adus la 1600Mhz si totul a fost ok.Am rulat iar dxdiag doar ca sa observ ca mi-au disparut vreo 380mb din cei 2gb ai placii video,dxdiag aratand doar 1720mb.Chestia este ca doar in dxdiag imi arata asa,in rest la proprietati sau verificata cu alte software-uri placa arata toata memoria de 2gb si 0 shared memory.Am tot incercat sa descopar unde s-au dus acei mb dar fara rost....

Am mai adaugat inca un kit de 8gb DDR3 Corsair Vengeance CL9 LP 1600Mhz ca sa ajung la 16gb RAM in speranta ca se schimba ceva dar nimic...acei mb inca n-au aparut...

Unde s-au dus acei mb? I-a mancat procesorul cu Intel Virtualization Technology,Turbo Boost sau alte bazaconii pe care le mai are sau OC-ul in sine are ceva de-a face?

Nu am placa video integrata deci nu s-au dus acolo.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DIYWorks

4

• Spitfire

1

• PINTI

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Nu,nu pierd timpul alergand dupa cai verzi pe pereti.Joc vreo doua trei jocuri online....atata tot! Sunt nedumerit ce s-a intamplat cu cei 380mb....oricum nu se simte lipsa lor dar de ce sa nu fie cand poate sa fie? ;))

Link spre comentariu

Problema apare cand unele jocuri folosesc sistemul windows-ului ca sa determine daca jocul respectiv poate rula sau nu si din cauza unei "probleme inexistente" cum ar fi lipsa a 380mb nu poti juca un joc care cere,sa zicem fix 2gb memorie

Link spre comentariu

Basme..

Nu scrie degeaba in fata "Approx." Nici nu declara ca aia ar fi fix memoria ta video. Daca vrei sa te simti bine la mine sunt 747Mb din 2gb.Si sa vezi ce functioneaza toate jocurile.. Alocarea e dinamica,dupa cum e NEVOIE.

Ai utilitar de la fabricant,iti spune tot ce vrei.Mai exista gpuz / msi afterburner si cate.....

Editat de Den
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări