Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor Milcov

elctropan

Postări Recomandate

Prin bunăvoinţa dlui Şoldan, persoană deosebită, am primit prospectul de la Milcov 4 şi 5.

Ne bucuram ca avem pe langa alti colegi buni, pe dl.Soldan si Florin Iordache,oameni deosebiti,discreti si saritori.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elctropan

9

• doru3160

3

• Real Minitehnicus

2

• vio2007

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator mesterika

Salve,

La tipul de receptor pe care il ai, finali s-ar putea sa fie AC180. Tranzistori pe germaniu PNP, cu comanda in ei prin transformator defazor, si bine inteles iesire tot prin pransformator.

Nu cred ca este Milcov 7, la care am lucrat timp de vreo 2 ani, pentru ca se construiau la atelierele scolare.

succes si spor la treaba

Link spre comentariu

Mai pun o întrebare.

La schema cu AAF pe germaniu, între median trafo defazor şi plus este montat un termistor de 62 ohmi în paralel cu o rezistenţă de 100 ohmi.

Eu am doar un termistor de 120 ohmi.Aş putea încerca să pun în paralel cu termistorul de 120 ohmi un rezistor de 56 ohmi şi rezistenţa echivalentă ar fi tot 38 ohmi?!

Ce părere aveţi?!

Sau în loc de acest grup să pun doar o diodă cu germaniu(un tranzistor cu germaniu care ar mai avea o jocţiune validă), cu anodul la plus?!?Mărind puţin şi R408(iniţial de 1,5 k) la 3,9 k?!

Mulţumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări