Vizitator Rog Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Va salut domnilor! recent m-am pricopsit cu un receiver Cambridge Audio Azur 540R. As vrea sa incerc sa ii aduc niste imbunatatiri, bineinteles daca e posibil. Inaintea lui am folosit un Denon pma-1060, de care am scapat bucuros dupa ce am luat Cambridge-ul. Motivele pentru care as vrea sa il imbunatatesc e ca are putere destul de marisoara (100 W specificat pe canal, in realitate 111 W masurat, in stereo) si ca imi place foarte mult ca design. Am atasat niste poze, poate cineva isi poate face o idee cam ce si unde se poate imbunatati. Desi suna mai bine ca Denonul avut anterior, totusi simt ca toate acele module de video il obstructioneaza si probabil nici piesele nu sunt de cea mai buna calitate in el. Se vede ca a fost construit low-cost. Problema e ca daca il compar cu un foarte mic NAD 310, NAD-ul ii da clasa de departe la transparenta, la rezolutie si la scena. Din pacate NAD-ul nu are foarte multa putere, de asta as vrea sa incerc ceva cu Cambridge-ul. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Nu cred ca ai ce sa imbunatatesti in el. Nu-ti place, il vinzi si cumperi altceva, cel mai simplu. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Condensatorul albastru pare sa fie scurs. Mare lucru nu ai ce sa-i faci. Sa te apuci sa pui piese mai scumpe nu cred ca este o idee interesanta. Macar fa rost de schema. Link spre comentariu
Vizitator Rog Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Condensatorul albastru pare sa fie scurs. Mare lucru nu ai ce sa-i faci. Sa te apuci sa pui piese mai scumpe nu cred ca este o idee interesanta. Macar fa rost de schema. Sunt mai multe care arata asa, dar nu cred ca e scurs, pare mai degraba un fel de solutie de lipitura pusa pe ele, pe cele mai multe e in jurul bazei. Receiverul nu prea a fost folosit. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Da, este un soi de prenadez. Pt a imbunatati acest amplificator nu ajunge sa schimbi cativa condensatori, ar trebui schimbate multe si nu prea are sens (nici nu prea e loc). E mult, complicat si riscant, si necesita cunostinte avansate de electronica. Exista amplifuri care se preteaza la modificari /tunare, dar nu este cazul acestuia. Daca vrei sunet de top mai bine iti cumperi o scula serioasa. Iar daca "te mananca degetele" sa surubaiesti mai bine construiesti ceva de la 0, sunt destule kituri. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 1, 2017 Partajează Postat Octombrie 1, 2017 (editat) Imi place schema nad-ului, chiar foarte interesanta dupa parerea mea..... ....Despre partea digitala...ma abtin.Sunt zero barat la capitolul digital. N . , susțineai că nu mai apari niciodată pe Elforum .Așa te ții de promisiuni ? In altă ordine de idei , e fix pe dos , NAD e praf pe lângă Azur . Amândouă sunt din categoria entry level , deci fara pretenții audio . De aia , noi-nouțe costă puțin la magazin față de produsele unor firme serioase ! Editat Octombrie 1, 2017 de Victor Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 1, 2017 Partajează Postat Octombrie 1, 2017 Salut ., citesc cu placere postarile tale. Poti sa ma lamuresti daca mpsa92 si 42 sunt bune in audio sau nu ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 1, 2017 Partajează Postat Octombrie 1, 2017 Eu nu ( mai ) sunt fan McIntosh , dar apreciez în mod deosebit produsele celor de la Mark Levinson sau Krell ! Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 1, 2017 Partajează Postat Octombrie 1, 2017 (editat) Fairchild nu mai sunt. Au fost inghititi de altii. E bine, totusi, ca inca mai produc tranzistori buni cum erau odata. Editat Octombrie 1, 2017 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Rog Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Intre timp am imbunatatit mult sunetul dupa ce am efectuat conexiunea prin intrarea "6.1 direct" si nu prin intrarea de stereo cum ar fi normal. Am aflat ca in acest fel e singurul mod prin care pot fi evitate conversiile si reconversiile semnalului pe care receiverul le face prin toate celelalte intrari. In plus, am mai deconectat din modulele video, pe care oricum nu le folosesc. Link spre comentariu
Vizitator Rog Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Am o problema cu un alt amplificator. Problema e lipsa aparenta de putere, volumul suspect de redus, nici nu stiu cum sa ii zic. Desi are 60 de wati masurati x 2, suna ca unul de 10 wati, ca si cand ceva il castreaza. Vechiul proprietar i-a adus niste modificari suspecte, de exemplu a inlocuit rezistentele integrate din tranzistorii SAP15 cu rezistente interne. Pt fiabilitate zice el. Zice ca alea interne supraincalzeau tranzistorul. Poate lucrul asta sa ii fi redus randamentul, puterea? El zice ca rezistentele sunt de aceeasi valoare, 0.22 ohm. Amplificatorul suna foarte placut si as vrea sa il tin, dar ma enerveaza lipsa asta nasoala de putere. Vreo idee, ce ar putea fi? Multumesc Amplificatorul e Cambridge Audio A5, e destul de simplu, sunt poze suficiente cu interiorul pe net. Link spre comentariu
Vizitator Rog Postat Octombrie 4, 2017 Partajează Postat Octombrie 4, 2017 Singurele modificari pe care le observ sunt acele rezistente specificate 5 w 0,22 ohm lipite la tranzistori, iar unul dintre cei doi semireglabili aflati in fata tranzistorilor nu pare cel original. In rest totul pare identic cu ce se vede pe net. Ce ar putea cauza lipsa asta de putere? Link spre comentariu
Vizitator Rog Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 Intre timp l-am desfacut si am inceput sa misc de piese, sa verific lipiturile, am dat si cateva ciocane (glumesc) potentiometrului de volum si ceva am reusit, adica a inceput sa se auda tare (adica asa cum cred eu ca trebuie sa se auda la acest amplificator) insa doar pe un canal, celalalt canal suna in continuare slab (adica asa cum sunau inainte ambele). Asta ma face sa cred ca intr-adevar sunt niste contacte slabite pe acolo. Deoarece am umblat la mai multe piese, nu stiu care dintre ele era de vina. Intrebare: sprayurile de curatat contacte electrice care se vand in magazinele auto sunt bune si pentru sculele electronice? Link spre comentariu
Vizitator Rog Postat Octombrie 6, 2017 Partajează Postat Octombrie 6, 2017 (editat) Hm, facusem testul aseara tarziu, la volum destul de redus. Acum am observat ca lipsa de balans se manifesta doar cu potentiometrul la volum redus. Cand cresc volumul, balansul e in regula. Citind pe net am aflat ca foarte multi posesori ai acestui amplificator au avut aceasta problema, iar cand au contactat Cambridge li s-a spus ca asa e din design si ca atunci cand volumul e peste ora 9, nu mai apare dezechilibru intre canale. Cu alte cuvinte, nu e defect, ci asa e proiectat! Nu mi se pare deloc amuzant ca o firma sa dea acest raspuns. Editat Octombrie 6, 2017 de Rog Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Ca sa nu mai deschid alt topic, intreb aici. Am si eu placa cu amplificatorul dintr-un Azur 640 v2 si as vrea sa o folosesc in punte. Se poate sau risc sa ard tranzistorii? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum