Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cauze auditie mai slaba pe un canal PP cu EL84


Aurel Iosif

Postări Recomandate

Sunt amator in domeniu. Am construit un amplificator dupa schema de mai jos. O vreme a functionat ireprosabil. De la o vreme, un canal se aude mai slab. Rugaminte la cei experimentati in domeniu. Care ar fi cele mai frecvente cauze ? Orice sfat este binevenit. Multumesc anticipat tuturor.

Nu-mi cereti oscilograme, pot oferi doar oarece masuratori curenti, tensiuni.

 

 

https://s26.postimg.org/71asg9aqx/AMP._TUBURI_PP.png

Editat de monday
Link spre comentariu

8THxQB2.jpg

Nu e nimic complicat la acea schema. E un defazor făcut cu a doua secțiune a 6N1Pla iesirile căruia trebuie sa fie semnale egale defazate cu 180 grade și etajul final în contratimp. Nici măcar nu trebuiau două grupuri RC pt G3 la EL84. Era suficient unul.

AKnfPOS.jpg

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Primul pas este sa notati pe schema toate tensiunile continue de pe anozi si catozi pentru ambele canale, daca sint comparabile urmeaza sa introduceti un semnal de 1Khz in cele doua canale si masurate tensiunile alternative numai in anozi

Link spre comentariu

Se inroseste cumva anodul unuia din EL84? Daca da, atunci rezist de negativare de 470K este intrerupta sau lipitura rece. Incercati daca nu e asta, sa schimbati si c-ul de cuplaj dintre EL84 si ECC83.

Link spre comentariu

Eu zic sa verificati daca (unul din) condensatorii electrolitici 220uF ce decupleaza rezistentele din catozii finalelor sau cel ce decupleaza rezistenta din catodul triodei preamplificatoare 47uF sunt ok. Poate sunt, dar unul din terminale nu mai face contact (lipitura rece, intrerupere de cablaj - daca exista cablaj imprimat etc).

Scoaterea din circuit a unuia dintre acesti condensatori micsoreaza amplificarea etajului (apare o reactie negativa, rezistentele din catode nemaifiind decuplate).

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Condensatorii din catozii finalelor (decuplarea la masa) la ce tensiune lucreaza ? Acolo se folosesc capacitati de calitate superioara , Nici vorba de condensatori contemporani la 25 de volti chiar daca in catodul finalei sunt doar 10V . Foarte buni sunt cei recuperati din surse de computer (150-200 micro la 200 de volti. )

Editat de romicap
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări