Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare releu la BeagleBone

Mishu_17

Postări Recomandate

Buna ziua, doresc sa conectez un releu la BeagleBone.

Trebuie sa folosesc pinul P8-45 (lcd_data0).

Am observat in manualul lui Beagle Bone ca exista o schema in care apare si pinul P8-45. Ce semnificatie are schema respectiva ?

Releul il voi actiona folosind o schema ca si aici, doar ca voi recalcula valorile rezistentelor. post-182321-0-01535900-1506496865_thumb.jpg

Ceea ce nu imi dau seama este cum functioneaza acei pini ?

Cum trebuie conectat releul ?

post-182321-0-28676100-1506496745_thumb.png

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

De asta vorbesti?

bbb_pinouts.jpg

Nu stiu ce schema ai tu, asta e cea oficiala. Este un GPIO pe care il poti configura, se pare.

https://www.google.ca/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://beagleboard.org/static/beaglebone/BEAGLEBONE_SCHEM_A3.pdf&ved=0ahUKEwjPvIzuvMbWAhUE12MKHZUjBqwQFggsMAE&usg=AFQjCNHmtrm2HcvYtQKgB0UYqF65AWRRSA

Editat de thunderer
Link spre comentariu

BeagleBone sunt de multe tipuri si marcate pe culori.

@Thunderer, sau cine stie, ce medii de programare si ce limbaje trebuie sa se cunoasca, pentru programarea

un BeagleBone si ce sisteme de operare sunt necesare ?. Deasemenea cum se face incarcarea unui program gata facut.

As dori daca se poate arata doar ca idee, fara amanunte si daca totul este gratuit sau pe bani.

@gsabac

Link spre comentariu

În placa BeagleBone este instalată o distributie de linux.

In esență trebuie să:

- știi parola de root (sau alt user de login) sa te conectezi la ea (probabil cu ssh - evident trebuie să știi și adresa IP a plăcii).

- după ce te-ai conectat ca sa controlezi un "pin" (P8-45) in starea LOW = 0 V sau HIGH = 3.3 V trebuie sa scrii un mic program.

- ca limbaje de programare se pot folosi: c, c++, pyton, script shell, node, etc - că lista-i lungă (vezi google).

- acest program trebuie să ruleze în numele unui utilizator definit in system cu drept de acces la GPIO - daca ai contul de root te-ai rezolvat

Când trebuie să cupleze acel releu (urmărește un eveniment gen starea unui pin, o întrerupere, un timer) ?

Uite un exemplu de cod (de pe net) ca să vezi că nu-i extraordinar de complicat (este in Python):

import Adafruit_BBIO.GPIO as GPIO #import GPIO Library
outPin="P9_12"                    #set outPin to "P9_12"
GPIO.setup(outPin,GPIO.OUT)       #make outPin an Output
from time import sleep            #so we can use delays
for i in range(0,5):              #loop 5 times
    GPIO.output(outPin, GPIO.HIGH) # Set outPin HIGH
    sleep(3)                       #Pause
    GPIO.output(outPin, GPIO.LOW) # Set outPin LOW
    sleep(3)                       #Wait
GPIO.cleanup()                     #Release your pins

Din 3 in 3 secunde pune HIGH (3.3V) pe pimnul P9_12.

PS: probabil că mai multe detalii (gen tipul plăcii, cerințe legate de acel program, ce ai încercat, unde te-ai blocat) ne-ar fi fost tuturor de ajutor în redactarea unui răspuns (ajutor).

Succes

Radu

Editat de rlodina
Link spre comentariu

Am citit in manualul lui Beagle Bone ca pinii trebuie folositi doar dupa ce pinul SYS_RESET ia valoarea 1 logic (HIGH).

Cum se poate face un circuit astfel incat acesta sa conecteze pinul P8_45 al lui Beagle Bone la releu doar in momentul in care pinul SYS_RESET are valoarea 1 logic ?

Eu am conceput o schema cu 2 relee, dar nu stiu daca e buna. O atasez si astept sfaturile dvs.

post-182321-0-28706900-1506693239_thumb.png

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Wow, nu esti pe drumul cel bun. Pai ai super computer ca sa intercalezi relee?

Citeste tot pana intelegi. Din pacate, nu lucrez cu Beaglebone, dar as citi cum faci o conditionare in soft, in loc de una hard. Daca o fi nevoie si de aia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări