Mishu_17 Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 (editat) Buna ziua, doresc sa conectez un releu la BeagleBone. Trebuie sa folosesc pinul P8-45 (lcd_data0). Am observat in manualul lui Beagle Bone ca exista o schema in care apare si pinul P8-45. Ce semnificatie are schema respectiva ? Releul il voi actiona folosind o schema ca si aici, doar ca voi recalcula valorile rezistentelor. Ceea ce nu imi dau seama este cum functioneaza acei pini ? Cum trebuie conectat releul ? Editat Septembrie 27, 2017 de Mishu_17 Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 (editat) De asta vorbesti? Nu stiu ce schema ai tu, asta e cea oficiala. Este un GPIO pe care il poti configura, se pare. https://www.google.ca/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://beagleboard.org/static/beaglebone/BEAGLEBONE_SCHEM_A3.pdf&ved=0ahUKEwjPvIzuvMbWAhUE12MKHZUjBqwQFggsMAE&usg=AFQjCNHmtrm2HcvYtQKgB0UYqF65AWRRSA Editat Septembrie 27, 2017 de thunderer Link spre comentariu
gsabac Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 BeagleBone sunt de multe tipuri si marcate pe culori. @Thunderer, sau cine stie, ce medii de programare si ce limbaje trebuie sa se cunoasca, pentru programarea un BeagleBone si ce sisteme de operare sunt necesare ?. Deasemenea cum se face incarcarea unui program gata facut. As dori daca se poate arata doar ca idee, fara amanunte si daca totul este gratuit sau pe bani. @gsabac Link spre comentariu
rlodina Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 (editat) În placa BeagleBone este instalată o distributie de linux. In esență trebuie să: - știi parola de root (sau alt user de login) sa te conectezi la ea (probabil cu ssh - evident trebuie să știi și adresa IP a plăcii). - după ce te-ai conectat ca sa controlezi un "pin" (P8-45) in starea LOW = 0 V sau HIGH = 3.3 V trebuie sa scrii un mic program. - ca limbaje de programare se pot folosi: c, c++, pyton, script shell, node, etc - că lista-i lungă (vezi google). - acest program trebuie să ruleze în numele unui utilizator definit in system cu drept de acces la GPIO - daca ai contul de root te-ai rezolvat Când trebuie să cupleze acel releu (urmărește un eveniment gen starea unui pin, o întrerupere, un timer) ? Uite un exemplu de cod (de pe net) ca să vezi că nu-i extraordinar de complicat (este in Python): import Adafruit_BBIO.GPIO as GPIO #import GPIO Library outPin="P9_12" #set outPin to "P9_12" GPIO.setup(outPin,GPIO.OUT) #make outPin an Output from time import sleep #so we can use delays for i in range(0,5): #loop 5 times GPIO.output(outPin, GPIO.HIGH) # Set outPin HIGH sleep(3) #Pause GPIO.output(outPin, GPIO.LOW) # Set outPin LOW sleep(3) #Wait GPIO.cleanup() #Release your pins Din 3 in 3 secunde pune HIGH (3.3V) pe pimnul P9_12. PS: probabil că mai multe detalii (gen tipul plăcii, cerințe legate de acel program, ce ai încercat, unde te-ai blocat) ne-ar fi fost tuturor de ajutor în redactarea unui răspuns (ajutor). Succes Radu Editat Septembrie 28, 2017 de rlodina 2 Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Septembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2017 (editat) Am citit in manualul lui Beagle Bone ca pinii trebuie folositi doar dupa ce pinul SYS_RESET ia valoarea 1 logic (HIGH). Cum se poate face un circuit astfel incat acesta sa conecteze pinul P8_45 al lui Beagle Bone la releu doar in momentul in care pinul SYS_RESET are valoarea 1 logic ? Eu am conceput o schema cu 2 relee, dar nu stiu daca e buna. O atasez si astept sfaturile dvs. Editat Septembrie 29, 2017 de Mishu_17 Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 29, 2017 Partajează Postat Septembrie 29, 2017 Wow, nu esti pe drumul cel bun. Pai ai super computer ca sa intercalezi relee? Citeste tot pana intelegi. Din pacate, nu lucrez cu Beaglebone, dar as citi cum faci o conditionare in soft, in loc de una hard. Daca o fi nevoie si de aia. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 29, 2017 Partajează Postat Septembrie 29, 2017 Sys_reset este o conditie ca sa poti aplica o tensiune pe un pin. In cazul tau, baza tranzistorului conectata la P8-45 nu e o problema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum