Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere despre un kit 2X3W

lutza2

Postări Recomandate

Tubul FU32 (GU32 rusesc) este o dubla tetroda, deci cu un singur tub se poate face un amplificator stereo, in configuratie SIngle Ended, cate o tetroda pe fiecare canal. Si da, tuburile FU32 chinezesti sunt mai proaste decat rusoaicele GU32, se merita cumparat ampliful si inca doua tuburi rusesti GU32 ca rezerva (sunt la 25 lei/bucata la vanzari).

Eu am facut un SE cu GU32 dupa o schema @Lazaroiu si suna excelent. L-am desfacut ca era lucrat in aer si n-avea carcasa, dar intentionez sa-l refac.

http://www.russiantubes.com/prop.php?t=8&p=190

GU32-1.jpg

GU32-2.jpg

Editat de Untold
Link spre comentariu

Sa fim seriosi,acel kit nu poate avea acele performante niciodata,3W pe canal ii poate scoate chinuit si cred ca numai in jurul frecventei de 1KHz.

Ce amplificator SE pentru 3W ar avea numai 1,5Kg cand pentru un SE de 3W (un singur canal) numai traful de ieire ar trebuie sa aiba o cu totul o alta greutate?

In concluzie 100$ face insa nu se pot lua de bune acele caracteristici:

New Single End FU32 Tube Amplifier DIY Kit
Easy to assemble, solder free
Driver tubes: 6J1x2PCS
Power tubes: FU32x2PCS
Power output:3W+3W @8ohm
Frequency response: 30-40KHz(+-1dB)
Input sensitivity: 550mV
Signal-to noise-ratio:-80dB/3W
Input power: 85-264VAC
Power consumption: 40W
Input impedance: 10K ohm
Output impedance: 16ohm,8ohm,6ohm,4ohm
Package dimension: 12*21*17cm
Package weigth: 1.5KG

Banda minima redata la puterea de 3W pentru acele transformatoare de iesire nu cred ca va cobora sub 200Hz.

Acestea sunt parerile mele , de care nu trebuie sa tineti cont neaparat!

Link spre comentariu

Ce sa faca??? Sa merite 400 lei?! Adevarat, cu 400 de lei nu poti realiza mare lucru, dar cu 600, da! Uitati de prostia aia chinezeasca, garantat suna mai rau decat TDA2030...nu are cum altfel, cu acele trafuri de iesire...Cu banii aia, va faceti o pereche de trafuri pentru un SE cu EL84 sau macar un ECL82, in nici un caz bazaconia aia.

Link spre comentariu

Tub de RF utilizat în audio..., configurație SE, singura modalitate este conectat ca și triodă. De aici rezultă putere mică de ieșire (max 30% din PDA în funcție de OT-ul ales).

...singurul amplificator care suna bine în SE este cel al lui Pete Milett. M-am jucat cu el si merită făcut! EU am mers cu un OT de 6K (cumpărat de la un user de pe forum - marca LMO) singura durere de cap (complicație) a fost tensiunea de 75V de pe grila 2 a tubului V1. (nu aveam tubul 0A3)

http://www.pmillett.com/829b_amplifier.htm

http://www.pmillett.com/images/829b.PDF.

Puterea obtinută este de max. 7-8W (teoretic) la un PDA de aprox. 25W, practic undeva la 5-6W (după autor) (pe vremea aceea nu știam și nu aveam cu ce (rezistentă de sarcina, osciloscop, distorsiometru) să măsor puterea de ieșire.

Pete Milett face comparația acestui amplificator cu unul cu 2A3! NU am citit niciunde pe internet să îl fi contrazis cineva!

PS.

1. cu tubul GU32 puterea va fi mai mică

2. sunet frumos se poate obține cu GU32/29 în configurație PP dar este UNA ALT SUNET!

SUCCES!

Editat de matropower
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări