Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Proiect CNC

mely17

Postări Recomandate

Buna ziua,

Vreau sa imi fac un CNC 3 axe cu ajutorul vostru. Bugetul este de 3000Euro. Vreau sa il folosesc la materiale moi si maxim gravare in aluminiu dar mai rar. Precizia 0,05mm este suficient pentru mine. Imi doresc sa fie masa de lucru cat mai mare.

Fiind incepator in construirea unui cnc apelez la experienta voastra. Ca model imi place foarte mult CNC acesta https://id2cnc.com/2015/09/30/id2cnc-v-2-1-plan/

Ce spuneti merita sa fac acel cnc?

Multumesc,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mely17

3

• dany_cta

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Frumos design-ul dar merge imbunatatit. Eu as incerca sa il fac cu patine dreptunghiulare, sunt mult mai rigide, si as muta patinele pe Y sus direct pe profilele respective, cat mai aproape de axa X.

Baza as face-o din fier, asta ar permite sudura pentru rigidizare si totodata ar rezolva problema diferentei de dilatare dintre ghidaje si cadru.

Ca in poza de mai jos dar transmisia pe suruburi cu bile.

JMGP6e4.jpg

Link spre comentariu

Imi place idea cu cadru de metal, dar ca sa-l faci precis trebuie rectificata suprafta pe care vin montate sinele. Eventual daca as gasi pe la fiare vechi niste placi de fier de 10mm pe care sa le sudez de cadru si pe urma frezat un sant de latimea unui ghidaj si adanc de 2mm asa cred ca ar fi o treaba buna. Gresesc? As avea paralelism plus si la acelas nivel(boloboc).

Link spre comentariu

Nu te gandi ca placile de fier sunt drepte. Nu trebuie nimic rectificat, reglajele se fac la sfarsit cu tablite subtiri sub ghidaje acolo unde e nevoie. De asemenea nu te gandi nici ca profilele de aluminiu sunt perfect drepte sau imbinarile in suruburi or sa asigure precizie mare.

Daca alegi modelul cu rack ca in poza poti sa faci un sistem cu ax si curele mici si folosesti un singur motor pe axa y

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări