ndor Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 M-am apucat sa-mi fac un prescaler cu circuitul ADF4007 si intampin o problema cel putin ciudata . Nu vrea sa divizeze cu semnal in frecventa mai mare de 1300 Mhz la intrare . Daca maresc frecventa chiar si cu 10 Mhz peste 1300 nu mai citesc nimic la esirea lui . Pina in 1300 merge corect . Am incercat si semnal mai mare la intrare de aproximativ +2 dB ..si nimic . Mai mult nu am dat in el ca mi-era frica sa nu stric intrarea . Desi in catalog spune ca are o sensibilitate de -20dB ! Iesirea este luata de pe pinul MUX iar divizarea este setata a fi cu :64 . Pinii 11 si 12 pusi la plus . Intrebarea ar fi daca a mai folosit cineva IC-ul asta si a inampinat problema asta cu el . Am 2 buc puse in doua montaje diferite si la amandoua este aceeasi problema . Ma gandem sa-l folosesc macar pana in 6 Ghz .In cataqlog e dat ca merge pana in 7,5 Ghz . Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) Poate trebuie umblat la rata de divizare ... Am vazut o placa de evaluare , au lucrat niste colegi cu ea . Ma rog , UHF ... http://www.analog.com/media/en/technical-documentation/user-guides/UG-158.pdf Are si ceva testari ... dar la frecventa ( mai ) joasa . Editat Septembrie 23, 2017 de gauss Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) La iesire semnalul divizat nu poate depasi 120 Mhz .IC-ul poate divide cu 8 ; 16 ; 32 ; 64. Deci orice alta rata de divizare as alege nu poate duce in maxim E dat si in catalog pg.10 . - http://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets/ADF4007.pdf Adica , de exemplu ,5000 : 64 = 78,125 5000 : 32 = 156,25 , deci nu merge din constructie cu alta rata . Sincer un board de evaluare ma cam depaseste la buget (550 lei min) doar sa testez un prescaler . Ar fi trebuit sa fie o treaba simpla , poate i-mi scapa mie ceva si nu-mi dau seama ce !!!! Editat Septembrie 23, 2017 de ndor Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Ma rog , aveti dreptate ... Mai revedeti montajele , configurarea , si incercati ceva teste ( fortate ) , genul celor de la placa de evaluare . Sigur veti gasi inadvertenta . Personal n - as sti altceva ce sa fac ... Link spre comentariu
gsabac Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Si ati realizat circuitul asa ca in imagine, intrati cu mufe SMA si la iesire aveti sarcina ? Ati calculat linii microstrip de 50 ohmi ? O poza cu montajul folosit de dvs. ar fi utila. @gsabac Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) Da . Incerc sa fac o poza la montaj si o pun aici . Poza facuta la repezeala cu telefonul Mai pun una IC-ul din mijlocul pcb-ului este un MC divizor cu 10 iar ultimul este sursa de 3,3v . Editat Septembrie 23, 2017 de ndor 1 Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Eu n-as folosi un prescaler scump fara un etaj de amplificare la intrare, care sa se arda primul in caz de semnal prea mare. Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) Pai e e dat cu sensibilitate la intrare de -20 dB . Eu am testat si cu 2 dB si la fel face Nu trece de 1300 Mhz nici sa-l tai . Totul e ok pana la frecventa aia . Chiar si 10 Mhz peste aia 1300 nu-i mai vede !!. Asta e ciudatenia problemei . In mod normal ar fi trebuit sensibilitatea sa scada direct proportional cu frecventa . Dar in cazul asta , parca o taie ceva ....! Ca su fie vreo confuzie cu poza aia , masuratorile le-am facut direct pe iesirea ADF-ului , cu MC-ul decuplat , intrarea in aer . Editat Septembrie 23, 2017 de ndor Link spre comentariu
gsabac Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Circuitul trebuie sa fie cu spatele metalizat. Pe poza mea se vad 5-6 stapuri fata-spate si deasemenea in dreptul mufelor pe ambebe laturi. Altceva, intrarea complementara nu este la masa, condensatori SMD sparti, lipsa condensatori pentru decuplari, condensatorii mari de 100n pentru decuplari, trebuiesc suntati cu citiva nano, exista zone de la generator la sarcina neadaptate in 50 ohmi, gen fire de semnal sau de masa lungi, etc. Deasemenea frecventmetrul de la iesire sau generatorul, pot avea ceva probleme. @gsabac Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) Deci - PCB ul este dublu placat . Nu am mai facut eu poze si cu verso . Am zis ca nu e nimic de vazut pe verso . Daca e musai , fac si cu verso . - Strapurile care se vad sunt de fapt "treceri metalizate" - Intrarea complementara este pusa la masa cu un 100pF - Intrarea activa aste figurata asa -serie 100pF rezistenta - 51 ohmi la masa - serie 100pF - Pe linia de alimentare este decuplata cu 100nF linga integrat se vede in partea de sus , plus 1 micro smd nepolarizat pe pinul de iesire al sursei de 3,3v - testele le-am facut cu analizorul de spectru , cablu coaxial 50 cm , RG316 . Generatorul este ok , merge pana in 6 Ghz , de fapt este folosit si ca tracking generator pentru analizor . Deci nu se pune problema de generator sau analizor defect . Editat Septembrie 23, 2017 de ndor 1 Link spre comentariu
gsabac Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) Ati realizat un montaj perfect pentru microunde, felicitari mari, si poate va ajuta desenul meu, cu cipuri de 100pF-1nF in paralel cu cei de 100n. Este posibil sa fie pusi pe circuit, chip-uri de alta valoare . Succes ! @gsabac Editat Septembrie 23, 2017 de gsabac Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Multumesc pentru apreciere .O sa incerc si cu decuplarile propuse de dumneavoastra . Problema era ca pentru 1.3 Ghz nu merita munca cu ADF-ul asta .Pentru asta foloseam niste u644 care merg fara probleme la frecventa asta . Ma interesa sa pot masura pina la 5 -6 Ghz. Mai sap , sau poate citeste vreun user care a folosit integratul asta la frecventele alea. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Am o intrebare (de fapt doua): sunteti sigur ca lipiturile sunt corecte la pinii N1 si N2? La 1300MHz aplicati la intrare ce frecventa aveti la iesirea din prescaler? Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 25, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2017 (editat) Salut N1 si N2 , pinii 11 si 12 i-am legat direct la 3.3v . La alimentarea IC - ului . De fapt se si vad in poza . La intrare bag semnal de 1290 Mhz cu amplitudine de -23 dB si la iesire obtin 20.1562 Mhz. Deci divizarea e corecta , zic eu Am vazut ca unii au pus pinii respectivi la plus prin cate o rezistenta de cativa ohmi . Nu stiu cat conteaza asta . Editat Septembrie 25, 2017 de ndor Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Imi cer scuze pentru ambiguitatea primei intrebari! Corect ar fi fost sa intreb daca lipiturile nu sunt cumva reci la vreunul dintre pini! Asta a fost gandul care m-a determinat sa adresez a doua intrebare. O situatie similara am intalnit-o, in urma cu cativa ani, la un chip din seria LMX care nu voia sa sara de 1500MHz, desi fisa lui tehnica spunea ca merge pana la 2500MHz. Oricum cele doua integrate nu sunt compatibile decat functional si doar intr-o mica masura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum