Vizitator Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) Vreau sa cumpar de pe ebay un Protocol Analyzer produs de Rohde & Schwarz. Este un fost echipament industrial pentru teste radio GSM, acum echipamentul este obsolete, R&S CMRU. Vreau sa-l cumpar si sa-l folosesc ca persoana fizica, in scopuri didactice/hobby. Nu sunt radioamator, iar echipamentul nu este o statie de emisie/receptie. Intreb aici, la tradioamatori, pentru ca e probabil ca radioamatorii sa aiba deja experienta in astfel de achizitii. Pretul de catalog la R&S a fost foarte mare, probabil pe la un sfert de milion de dolari. Pretul normal de vanzare pe ebay este de aproximativ 500 de dolari, la care se adauga vreo 600-700 dolari transportul din India. Stie cineva ce taxe trebuie platite, va rog? Daca a fost produs in EU (scrie pe el R&S, made in Germany), dar acum il aduc din India, se mai plateste vama? Daca se plateste vama, procentul vamal va fi aplicat la pretul de catalog, 250000$, sau la pretul de pe factura ebay, 500$? Editat Septembrie 23, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Mark S Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Nu conteaza unde e fabricat, conteaza de unde vine. Taxele vamale se aplica pe pretul declarat PLUS costul livrarii. Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Cel mai bine iei legatura cu vama , un agent vamal care te poate lamuri cat mai exact . De regula , daca coletul este insotit de facura fiscala de la vanzator se ia in consideratie . Daca nu se tarifeaza dupa catalogul vamei . Pentru India , platesti vama si posibil si TVA la valoarea aia . Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 RoGeorge in mare este cum spune MarkS si ndor dar intreaba la firma de curierat ce iti aduce produsul. De ex: DHL-ul (isi) "baga si scot" tot felul de taxe care mai decare mai absurde. Am comandat mai demult cu DHL si am completat un formulat unde am precizat ca sunt strict pentru scop didactic (licenta) dar de TVA si vama nu am scapat. l.e: din ce stiu eu TVA se plateste la orice produs cu valoarea declarate de peste 10E si vama peste 150E Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 l.e: din ce stiu eu TVA se plateste la orice produs cu valoarea declarate de peste 10E si vama peste 150E De fapt .....invers . Vama platesti daca depaseste 10E si TVA daca depaseste 50E Asta doar in ce priveste vama . Transportul e separat . Daca are echipamentul cateva kg si vine cu DHL se poate sa aiba surpriza sa coste mai mult transportul decat tot echipamentul . Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 ndor oficiul vamal de unde ridici coletele extracomunitare este pe teritoriul Romaniei ? https://drive.google.com/open?id=0B4ljIinFOpFaRHlza3ZDeURyXzQ Pagina 5: https://www.posta-romana.ro/cnpr-data/_editor/files/Conditii%20generale%20Comisionariat%20pers%20fizice%20-%20versiune%202017%20(cu%20linkuri).pdf *45 EUR pentru bunurile fara caracter comercial (cadouri). Pe unele colete scria "Gift" dar tot am platit TVA Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 La mine , da . Pentru initiatorul postului ...nu stiu . PS. Ai dreptate , m-am incurcat eu in procente . Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) Exact, ai scris si sustinut numai chestii eronate! Iar dpdv al vamii, sint multe categorii de produse, care, indiferent de valoare sint scutite de taxe vamale sau au taza zero (pare tot aia, dar nu este). In domeniul electronica, it si asemenea sint multe chestii exceptate de vama. Editat Septembrie 23, 2017 de Marele Savant Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) Vama ... este din spatiul extracomunitar si nu e exceptat ( aparatura ham radio , anumite : - transceiver , receptor , emitator etc . ) . Daca e cu factura ( de firma ) , nu paypal sau achizitie ebay , si TVA . Taxele de transport si asigurarile etc . , sant alt capitol . Editat Septembrie 23, 2017 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Draga, tva se aplica la valoarea marfii plus transport si asigurare iar scutiri de vama sint o gramada, desigur din spatiul extracomunitar, pentru acesta are sens vama! Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Probabil ca sunt scutiri in vama pentru anumite produse extracomunitare , dar in nici un caz pentru subiectul postului de fata . Garantat ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Multumesc la toata lumea pentru sfaturi, clarificari si link-uri. :o) Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) Draga, tva se aplica la valoarea marfii plus transport si asigurare iar scutiri de vama sint o gramada, desigur din spatiul extracomunitar, pentru acesta are sens vama! Si ? ... unde - i noutatea , " lumina " , pontul , firul rosu ? Sau greseala ? ... Ma rog , eu mai cumpar una - alta , mai primesc pachete de peste Ocean ... asa se intampla ! Ce - o fi in alte judete , treaba lor . Editat Septembrie 23, 2017 de gauss Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Nu stiu cum e la voi dar TVA-ul se aplica la valoarea produsului + transport, cel putin la mine transportul nu apare pe o factura separata. Ce nu am inteles la Posta Romana: De ce te pune sa mai platesti 8 lei, doar la produsele de peste 10Euro / dolari (aici e ceva neclar), drept taxa prezentare vama ?! Adica cele sub 10E sar peste vama? Nu ar strica ca unele afirmatii sa fie insotite de dovezi scrise! Presupun ca legislatia vamala este undeva scrisa si nu e doar "folclor". Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) Este scrisa ... dar interpretabila . Cateodata in favoarea , mai ales in defavoarea cumparatorului ( destinatarului ) autohton . Am renuntat de mult sa ma cert cu cei la care sant coletele , platesc si gata ! ... nervii mei si timpul alocat costa mult mai scump . Regulamentul vamal e public , se poate gasi , daca e cineva interesat . Nu - i chiar sfantul Graal . Mai greu e cu instructiunile de punere in aplicare si anexele ... Folclorul are iubitorii si cunoscatorii lui , nu ma bag ... Editat Septembrie 23, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum