Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incalzitor apa pasari

VEF

Postări Recomandate

Va salut ! Am vazut ca au aparut pe internet incalzitoare pentru apa de la pasari ca sa nu inghete iarna . Sunt destul de scumpe dar am vazut ca consuma foarte putin cativa wati 12 cam asa . Unele vin si cu alimentatoare separate . As vrea si eu sa fac unul nu sa cumpar dar ma gandesc oare astea din comert lucreaza cu microunde sau incalzesc apa cu o rezistenta . Altfel nuprea vad cum cand e ger cum sa tina atata apa sa nu ingete cu 15 w http://petshoppitesti.ro/INCALZITOR-PENTRU-ADAPATOARE-DE-APA-GAINI-PLAT-25CM https://www.shop-agroland.ro/produs/dispozitiv-anti-inghet-pentru-adapatori/

Link spre comentariu

Desigur ca au o rezistenta,nu ai nevoie de sute de W pt. asa ceva,doar nu le prepari cafea? :rade: Daca era sa lucreze cu microunde,gabaritul masinariei era mult mai mare si evident ca si puterea absorbita nu era doar 12 W ! :da

Link spre comentariu

Va multumesc . Chiar n-am crezut ca iarna poatesa incalzeasca apa cu 12 w . De aia m-am gandit la microunde si din cauza caint asa scumpe. Curios totusi cum isi face treaba can e vreun ger de ala de minus 10-15 grade

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

E vorba de un bilant aport/pierdere de energie. Daca faceti chestia asta pentru un vas suspendat,

pierderile vor fi mai mari (depinde de suprafata expusa). Apa poate ingheta daca puterea de incalzire

e mai mica decat pierderea de caldura! Daca vasul e izolat, datele problemei se schimba.

De asemeni, daca apa e /relativ/ calda, in afara de consumul "beneficiarelor" va apare si o evaporatie

MULT mai intensa decat la o diferenta mai mica de temperatura; va trebui sa luati in considerare ce se

intampla daca rezistenta aia ramane uscata....

PS Poate ca, in afara de izolare ar trebui reglata incalzirea (depinde atat de temperatura exterioara

cat si de cantitatea de apa), poate chiar un senzor de uscare....

(Apelati la un....electronist-automatist!!!)

Editat de blazeu
Link spre comentariu

Se poate folosi si un cablu de incalzire care are proprietatea de a furniza caldura mai multa atunci cand este mai frig (autotermostatare). Daca apa dispare el isi limiteaza curentul automat. Desigur ca lungimea si puterea/m vor fi alese in functie de necesitati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări