Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect Samsung LE40R81BX

Mircea AR

Postări Recomandate

L-am primit de la cineva cu main boardul ars(puscat traseie).Multe scurturi pe el.Sursa decupla cea ce era normal.Main original BN41-00839E 2007.05.29 si urmatorul cod pe main BN94-01441K. Am schimbat main cu acelasi cod doar ultima litera de la al doilea cod nu este K ci T. TV-ul are sonor acum sursa nu decupleaza dar nu am imagine si nici OSD.La intuneric si la schimbarea CH iti dai seama ca este putin luminat.Am schimbat si invertorul si t-conul si acelasi rezultat.Tensiuninele sut bune.Ceva pareri,putin ajutor, as vrea sa-l fac pentru mine.Am pus la cumparare anunt cum cumpar acest main.

Poze cu main original:https://imgur.com/a/rot1M

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea AR

10

• paull00

5

• Florinel TV

3

• sorinpavel

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

L-am primit de la cineva cu main boardul ars(puscat traseie).Multe scurturi pe el.Sursa decupla cea ce era normal.Main original BN41-00839E 2007.05.29 si urmatorul cod pe main BN94-01441K. Am schimbat main cu acelasi cod doar ultima litera de la al doilea cod nu este K ci T. TV-ul are sonor acum sursa nu decupleaza dar nu am imagine si nici OSD.La intuneric si la schimbarea CH iti dai seama ca este putin luminat.Am schimbat si invertorul si t-conul si acelasi rezultat.Tensiuninele sut bune.Ceva pareri,putin ajutor, as vrea sa-l fac pentru mine.Am pus la cumparare anunt cum cumpar acest main.

Poze cu main original:https://imgur.com/a/rot1M

Am uitat sa mentionez ca panelul are codul LTA400WT-L07.

Link spre comentariu

Scoate mufa de alimentare a MBoard_ului si vezi daca se aprinde backlight_ul.

Placa de baza originala BN94-01441K are ca echivalente urmatoarele:

BN94_01441_X.png

BN94-01441T se poate inlocui cu astea:

BN94_01441_T.png

Eu nu prea le vad echivalente...

Vezi daca functioneaza backlight_ul fara a fi alimentata MBoard_ul, daca nu e sursa defecta sau backlight_ul. Apoi cauta sa gasesti un MB din prima poza.

Link spre comentariu

Daca nu ai imagine verifica tensiunea de alimentare a t-conului poate placa veche avea 12 volti iar placa noua 5 volti.

Sub mufa lvds e un tranzistor cu 8 picioare si langa el un jumper care poate fi pus in doua pozitii,verifica pozitia lui.

Link spre comentariu

Va multumesc pt interes dar nu merge numai asa.Totusi nu trebuie strapat nimic? Numai cu mufele scoase nu se aprinde backlightul.M-ai adaug cateva poze si cu sursa si conectorii ei.

https://imgur.com/a/K4Ew4

Am luat main boardul vechi si am facut comparatie cu cel nou la cuplele de alimentare si lvds fiind inscriptionat pe fiecare placa fiecare pin ce face,sunt identice.

Am luat main boardul vechi si am facut comparatie cu cel nou la cuplele de alimentare si lvds fiind inscriptionat pe fiecare placa fiecare pin ce face,sunt identice.

Am uitat sa mentionez ca tensiunea VCC pe cupla LVDS ce pleaca spre t-con este de 5,24V.

Link spre comentariu

Dupa cate imi aduc eu aminte LTA400WT-L07 se alimenteaza cu 12 vollti dar daca zici ca:"Am luat main boardul vechi si am facut comparatie cu cel nou la cuplele de alimentare si lvds fiind inscriptionat pe fiecare placa fiecare pin ce face,sunt identice."...

Link spre comentariu

Dupa cate imi aduc eu aminte LTA400WT-L07 se alimenteaza cu 12 vollti dar daca zici ca:"Am luat main boardul vechi si am facut comparatie cu cel nou la cuplele de alimentare si lvds fiind inscriptionat pe fiecare placa fiecare pin ce face,sunt identice."...

Da, dar nu scrie ce tensiune trebuie se fie decat VCC,SDA,SCL,WP,READY,CLK,GND,RX si TX.

Link spre comentariu

Da, dar nu scrie ce tensiune trebuie se fie decat VCC,SDA,SCL,WP,READY,CLK,GND,RX si TX.

Din ce am gasit s-ar parea ca intradevar tensiunea de alimentare pt acest tip de panel ar fi 12V(datasheet concret eu nu am gasit),dar piesele sunt dispuse identic pe ambele placi fara ca cineva sa fi schimbat ceva.Am pus o poza in plus(ultima) cu piesele dispuse sub conectorul LVDS.Tensiunea de alimentare la invertor este 11,54V in loc de 12V.

https://imgur.com/a/K4Ew4

Editat de Mircea AR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări