doru3160 Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 D-le, ce nu intelegi? E valabila pana semnezi de primire a noului permis(poate fi 3 zile,poate fi 18 zile),asa scrie pe tidula,nu are nici un termen de 15 zile,nu e ca aia cand ti de suspenda permisul. Poti circula pana la pastele cailor dupa asta,dar intri la fals in declaratii cand spui ca nu ai altceva sa prezinti organului,si organul poate dovedi ca ai semnat de primire a noului permis cu n-spe luni inainte.Indiferent cum/unde intri in posesia noului permis,semnezi de primire,fie ca e la ghiseu la politie, fie la posta...doar nu-ti inchipui ca vine postasul si ti-l lasa in cutia postala.Vine prin prioripost,deci confirmi primirea. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Atentie la programare.in arges pe data de 10 septembrie programarea pt schimb permis era pe data de 21 Decembrie Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 D-le, ce nu intelegi? Simplu de tot, eu n`am vazut adeverinta fara termen, poate oi fi eu chior... Asa cu aia circuli 10 ani deoarece nu te duci sa semnezi de ridicarea permisului.. Am schimbat, am primit cu termen de 15 zile. In rest daca aia unde ai facut preschimbarea au eliberat adeverinta fara termen e pe barba lor. Asta era doar observatia mea, in rest, Dumnezeu cu mila. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 N-a spus nimeni ca e fara termen,scrie ca e valabila pana la ridicarea permisului nou.Probabil s-au gandit ca un om normal la cap nu sta 10 ani pana sa se duca sa semneze de primire a permisului nou. Link spre comentariu
subsemnatul2012 Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 (editat) E valabila 15 zile ,dar din momentul ce vine permisul si il ridicati isi pierde valabilitatea.Daca intre timp nu ajunge permisul sau persoana nu il ridica din div motive(bolnav,plecat din localitate)si cele 15 zile trec,trebuie mers iarasi la ei ptr o noua dovada sau poate chiar ridicarea permisului cel nou de la Politie.Drumuri bune ! Editat Septembrie 23, 2017 de subsemnatul2012 Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Procedura cu toate imbecilităţile ei: Vă duceţi la medicul de familie să vă dea o adeverinţă din care să rezulte că sînteţi clinic sănătos ca să vă faceţi analizele. Ştiu, e stupid. Trebuie să-i faceţi şi o copie, că vă trebuie la dosar, iar originalul rămîne la cabinetul unde vă faceţi analizele. 10 lei. Cu adeverinţa respectivă vă faceţi analizele la orice clinică privată care oferă aşa ceva. Taxa diferă de la un cabinet la altul. Eu am dat 120 de lei. Pînă sînt gata rezultatele de la analize, mergeţi la o scursură CEC (sucursală, pardon) şi achitaţi taxa de permis – 68 de lei. Luaţi analizele şi copia lor, buletinul şi copia lui, permisul vechi şi copia lui, chitanţa de la CEC şi copia ei, plus copia adeverinţei de la medicul de familie. Hai, că e simplu: cîte o copie din fiecare. Dacă nu aveţi copii făcute, doamnele de la birourile de copiat de prin împrejurimi vă vor face ele şi vă vor pune actele în ordinea preferată la ghişeu. Aşa să le lăsaţi! Vă duceţi cu tot setul de hîrtii la acriturile din DRPCIV şi speraţi fără rost la un dialog civilizat. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Probabil sunt proceduri in functie de zona...eu n-am avut treaba cu doctorul de familie,si nici cu analize de urina. Este fisa tip pt obtinere/preschimbare permis,care cuprinde oftalmologia,interne,ORL ,ortopedie,neurologie si poate am mai uitat cate ceva.Dupa spusele tale,poti fi orb ca un liliac,dar poti lua permisul daca doctorul de familie iti da ok...nu esti obligat sa te consulte un oftalmolog.Cred ca e o confuzie la mijloc. Link spre comentariu
subsemnatul2012 Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 (editat) In Gorj este asa: Cumperi o fisa medicala,mergi la medicul de familie sa iti completeze antecedentele,apoi la o clinica particulara,abilitata ptr a face astfel de analize,oft,nero,pshi,interne,orl si care iti pot incheia fisa sau la policlinicile de stat.Aceasta fisa se plateste in jur de 80-90 de lei.Apoi dupa ce se incheie fisa meficala si se da apt ptr permis categ respectiva ,se merge si se plateste apoi chitanta ptr permis,la noi au ghiseu in zona,parca 68 de lei.Se face o copie a fisei medicale,si impreuna cu fisa medicala, originala ,chitanta plata permis ,si permisul cel vevhi,buletin(nu mai retin daca si o copir) se prez la ghiseul pol rutiere.Hap o poza la aparat ,hap o dovada 15 zile si apoi ssteptarea acasa pe burta sa ajunga si permisul prin posta. Editat Septembrie 25, 2017 de subsemnatul2012 Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Un baiat mic cu analizele bune si la zi, dupa ce i-a fost dat permisul de conducere, la nici doua ore sa savarsit pe soselele patriei (din vina lui). Ce concluzie sa tragem de aici? Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Că mergea grabit pe drumul către fericirea veșnică ? Alegerea nu a fost făcută de noi ! Nimeni nu e nemuritor , se spune ca nu contează lungimea vieții , ci calitatea vieții . Decât bătrân , sărac și bolnav , mai bine tânăr , bogat și sănătos ! Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 in alte judete (in afara de Arges) cum mai este cu programarea pentru schimbare permis?, ma refer ca timp, dupa cum spuneam mai sus in Arges s-a ajuns la 4 LUNI Link spre comentariu
morocanosul Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 In Gorj este asa: Cumperi o fisa medicala,mergi la medicul de familie sa iti completeze antecedentele,apoi la o clinica particulara,abilitata ptr a face astfel de analize,oft,nero,pshi,interne,orl si care iti pot incheia fisa sau la policlinicile de stat.Aceasta fisa se plateste in jur de 80-90 de lei.Apoi dupa ce se incheie fisa meficala si se da apt ptr permis categ respectiva ,se merge si se plateste apoi chitanta ptr permis,la noi au ghiseu in zona,parca 68 de lei.Se face o copie a fisei medicale,si impreuna cu fisa medicala, originala ,chitanta plata permis ,si permisul cel vevhi,buletin(nu mai retin daca si o copir) se prez la ghiseul pol rutiere.Hap o poza la aparat ,hap o dovada 15 zile si apoi ssteptarea acasa pe burta sa ajunga si permisul prin posta. Si daca nu am medic de familie?Am fost plecat un an din tara,asigurarea de sanatate nu a fost platita,deci medicul de familie nu mai ofera nimic ! Atunci,cum ramane? Desigur,ceea ce am zis este un caz ipotetic,dar exista. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Cel putin teoretic ar trebui ca politia sa poata accesa cardul de sanatate al solicitantului unde sa vada istoricul bolilor cronice,si sa afle daca exista una macar care sa nu fie compatibila cu obtinerea permisului.Practic,te duci cu o halvita la doctorul de familie,ala iti da o tidula in care scrie ca n-ai nici pe naiba si gata treaba. Daca nu ai medic de familie,sa-ti cumperi...la noi totul se gaseste de vanzare. Link spre comentariu
morocanosul Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Ma duc in jud. Arges,acolo cam toti au permise de conducere,nu trebuie nici sa stii citi,nici sa scrii...! Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Vă duceţi la medicul de familie să vă dea o adeverinţă din care să rezulte că sînteţi clinic sănătos ca să vă faceţi analizele. Dupa spusele tale,poti fi orb ca un liliac,dar poti lua permisul daca doctorul de familie iti da ok...nu esti obligat sa te consulte un oftalmolog.Cred ca e o confuzie la mijloc. Am avut nevoie de adeverinţă din care să rezulte că sînt apt să fac fişa medicală pentru permis. Adică să nu figurez cu boli cronice. Link spre comentariu
Postări Recomandate