Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SONY KDL-37V5500 T CON

sorinB

Postări Recomandate

SALUTARE Colegi, am un Sony KDL-37V5500 la care jumatatea stanga a ecranului functioneaza perfect, cealanta jumatatea functioneaza distorsionat,

eu banuiesc a ar trebui inlocuit t-con board si am gasit ceva pe ebay cu exact aceleasi caracteristici insa in descriere se spune ca este pentru un samsung 46'' , are vreo importanta asta ? multumesc anticipat

Link spre comentariu

Daca ai ambitie si vrei sa incerci repararea ecranului, scoate rama displayului si verifica folile SD, sa nu fie lichide scurse in interior, adica ori e femeia de vina, ori e de vina motanul pişăcios(astia se ocupa special cu asa ceva.......)......nu ai specificat nici ce display are tv-ul.......nu ti-ai pus nici locatia in profil......sa stii ca YOUTUB-ul e bun si el dar trebuie sa ai si oleaca de mana..........

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri ,

momentan asta e ce-a pe care o am montata pe tv post-266228-0-45469400-1506073056_thumb.jpg

si planuiesc sa o schimb cu aceasta post-266228-0-46391600-1506073068_thumb.jpg

se poate? ce parere aveti?

am contactat vanzatorul din china si mi-a spus ca din pacate ei nu ofera suport tehnic ei doar le vand ,

Link spre comentariu

,,ochiometric,, va spun ca sant diferite,unul are alimentarea in stanga si unul in dreapta

pana la urma cred ca sant identice,am examinat cu atentie a doua poza,personal nici nu ma uit pe etichetele lipite,doar pe ce e scris direct pe placa cu vopsea

http://www.ebay.com/itm/New-Sony-KDL-37S5500-AUO-T-Con-Board-T370HW02-VC-37T04-C0G-55-37T04-C29-/262933761649

totusi o poza cu imaginea tv-ului dv,posibil ca buba sa fie in display si cumparati tcon degeaba

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

personal nici nu ma uit pe etichetele lipite,doar pe ce e scris direct pe placa cu vopsea

nu te lauda cu asta ca nu faci bine

la toate modulele TCON AUO , trebuie citita si eticheta alba

de ex FT-5537 inseamna ca e ptr 37"

FT-5532 e ptr 32" si sunt sanse sa fie diferente

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se pare ca am gasit problema : Dupa ce l-am desfacut am observat ca nu exista piese vizibil afectate si l-am montat la loc temporar.

Dupa ce l-am montat surpriza funtiona normal(asta sa intamplat acum o saptamana ) azi a inceput sa arate acelasi defect , dar cand ating benzile care fac legatura intre tcon si display revine la normal pentru o perioada ....bine ca nu am cumparat tcon pentru ca nu asta era problema ..

Foliile acelea nu par afetate insa dupa ce tv se incalzeste cred ca se slabeste si conectiunea cu displayul..

multumesc tuturuor pentru ajutor si indrumari

Link spre comentariu

Se pare ca am gasit problema : Dupa ce l-am desfacut am observat ca nu exista piese vizibil afectate si l-am montat la loc temporar.

Dupa ce l-am montat surpriza funtiona normal(asta sa intamplat acum o saptamana ) azi a inceput sa arate acelasi defect , dar cand ating benzile care fac legatura intre tcon si display revine la normal pentru o perioada ....bine ca nu am cumparat tcon pentru ca nu asta era problema ..

Foliile acelea nu par afetate insa dupa ce tv se incalzeste cred ca se slabeste si conectiunea cu displayul..

multumesc tuturuor pentru ajutor si indrumari

incearca un tampon in acea zona(ceva moale sa preseze daca se poate dupa inchiderea displayului)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Asta era solutia intradevar , dar era una temporara

incearca un tampon in acea zona(ceva moale sa preseze daca se poate dupa inchiderea displayului)

asta era solutia intadevar , dar era una temporara , oricum multumesc mult pt ajutor .

Link spre comentariu

nu te lauda cu asta ca nu faci bine

la toate modulele TCON AUO , trebuie citita si eticheta alba

de ex FT-5537 inseamna ca e ptr 37"

FT-5532 e ptr 32" si sunt sanse sa fie diferente

nu ma laud,si nici nu v-am contrazis,si ca sa stie si altii ca ave-ti dreptate cu aceste t-conuri,un display 32 cu t-con intepat cu suruburi mai lungi puse la picior ,aveam unul identic ,,ochiometric,,si dupa codul imprimat cu vopsea de la un 47" l-am montat ,aproape totul ok mai putin imaginea ce era prea albicioasa si negativa pe fonduri inchise,in menu service nimic de tip panel, la o examinare mai atenta a t-conurilor am observat ca procesoarele t-con au alte terminatii,asa ca am trecut la repararea celui impuns si totul a fost ok,deci codul eticheta e foarte important

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări