al3xo0o0o0 Postat Septembrie 19, 2017 Partajează Postat Septembrie 19, 2017 Salut, Doresc realizarea unei rampe auto hidraulice mobile si pentru asta am nevoie de o sursa de alimentare pentru partea electrica (pompa). Motorul pompei va necesita 24V, 3000 W, iar o varianta ar fi folosirea unor baterii de curent mare (suplimentar si pentru backup la reteaua electrica), varful necesar este de 150-200A din graficul pompei. De asemenea va trebui un incarcator inteligent al bateriilor, de o capacitate nu foarte mare (incarcarea nu este conditionata de timp redus). Tinand cont ca pompa va function un timp scurt (folosire medie 1-2 ori/zi, total 2 minute/zi), investitia mai buna ar fi fost motor de 220V, insa fara backup la caderea tensiunii, ceea ce nu este de dorit. Pentru ca sistemul sa fie mai util, il voi folosi si la alimentarea altor consumatori de 24 V deja instalati (lampi veghe led instalate - max 300 W, iala electrica, etc). Momentan pentru acesi consumatori detin o sursa in comutatie MeanWell WDR-480 , 20A la 24V, randament 93%. Intrebari care se pun: -alegere acumulatori - am vazut acumulatori pentru panouri solare cu gel "deep cycle" (2 acumulatori 12V 200A in serie), ce firma/model mi-ati recomanda? -incarcator pentru acestia - conform graficului de incarcare al bateriei; pot folosi sursa existenta MeanWell WDR-480 , 20A la 24V cu circuite aditionale ? Ce circuit sau modul din comert mi-ar trebui? -o alta optiune este instalarea unui panou solar pe post de incarcator,si un regulator de incarcare pt baterii. Daca bateria este plina, panoul ar trebui sa alimenteze direct alti consumatri (invertor); practic un sistem fotovoltaic propriuzis. Ce sistem fotovoltaic ar fi adecvat, si cum se normeaza puterea panoului? Multumesc Link spre comentariu
one Postat Septembrie 29, 2017 Partajează Postat Septembrie 29, 2017 Cu panoul cred ca ar lua un timp prea lung incarcarea. Sursa pe care o ai nu este buna pentru incarcarea acumulatoarelor. 2 acumulatori incarcati ajung la 28V. Ti-ar trebui ceva gen MeanWell PB-360P-24. Eu as fi ales un motor la 230V cu un cablu mai lung caci mai peste tot gasesti o priza si un generator portabil cu motor termic pentru cazul in care nu exista. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum