Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade procesor

winstyle

Postări Recomandate

Salutare ! Am un ASUS F80Q și aș vrea să-i fac un upgrade de procesor .

In el are un Intel Pentium Duo T3200 , socket P (Meron ) și aș vrea să-i pun un Intel Core 2 Duo P7350 , tot socket P (Penryn )

După socket ar fi compatibile , dar mă nedumerește puțin nucleele care sunt diferite , și anume , Meron la primul și Penryn la al doilea .

Ati mai făcut un upgrade de acest gen ? Și a functionat ?

Oricum cred că voi incerca , dar voiam să știu și alte păreri .

Link spre comentariu

Buna

Ar trebui sa gasesti pe net toate tipurile de procesoare suportate de respectiva placa de baza.

Posibil cu un upgrade de BIOS sa apara tipuri noi pe care le-ai putea monta.Nu e suficient sa se

potriveasca fizic in socket.Atentie la upgradeul de BIOS.Poate crea probleme extrem de mari.Ar fi

de preferat sa-l faca o persoana care a mai facut asa ceva.

Spor

Alex

Editat de allexx1968
Link spre comentariu

Intel Core 2 Duo P7350 il am disponibil și de aceea m-am gândit la upgrade .

Socket-urile sunt compatibile electric , nu doar fizic , măi Alex . Am făcut și update-uri de BIOS , nu te ingrijora ...

Mă ingrijorează FSB-ul prea ridicat al Intel Core 2 Duo P7350 . Din această cauză este posibil să nu il agreeze prea bine cipsetul . (presupunând că il suportă)

Nucleele sunt de ''generații'' diferite , dar arhitectura este identică , pe lângă tipul de socket . Două criterii de compatibilitate electrică , indeplinite.

Mă interesa dacă a mai făcut cineva upgrade cu un procesor atât de diferit ca performanțe in comparație cu cel schimbat , că un procesor din lista de procesoare pentru upgrade la Intel Pentium Duo T3200 poate alege aproape oricine .

Eu oricum voi incerca ...

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Sunt diferente in procesul de fabricatie,unul este pe 65nm si unul pe 45nm.

https://ark.intel.com/products/37160/Intel-Pentium-Processor-T3200-1M-Cache-2_00-GHz-667-MHz-FSB-Socket-P

https://ark.intel.com/products/36750/Intel-Core2-Duo-Processor-P7350-3M-Cache-2_00-GHz-1066-MHz-FSB

Laptopul tau are cipset GL-40 express.Se zice ca are fsb blocat la 800mhz,desii mie codul imi spune ca ar suporta si 1066.Nu mai gasesc datasheet la el.Asta inseamna ca procesorul cu fsb de 1066 va functiona la viteza mai redusa,asta daca il va vedea /accepta biosul. .Cel mai aproape si suportat partial este T7300 care e si el pe 65nm.Suportat partial inseamna 2 lucruri (sau mai multe):-Nu suporta frecventa maxima de operare sau procesorul va functiona tot timpul la viteza maxima/rau pt. sistemul de racire.Sunt totusi persoane care spun ca au testat Core2Duo T8300,care e pe 45nm dar fsb e la 800..

Eu zic sa incerci,nu ai nimic de pierdut.

http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/GL40_Express-comments1.html

Editat de Den
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări