Vizitator ion pintilie Postat Septembrie 19, 2017 Partajează Postat Septembrie 19, 2017 Detin un tv crt sunny at 14128 nf si am telecomanda stricata,folosesc diferite aplicatii pe telefon pentru pentru a deschide acest tv si nu reusesc,stie careva cu ce alte marci s-ar mai asemana acest tv sa caut in aplicatie ? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Chiar așa de stricată e că nu se poate repara ? Ce nu face de fapt ? Desfaceți-o cu atenție și în primul rând spălați placa de cablaj pe partea cu contactele cu alcool rafinat sau măcar spirt medicinal și ștergeți-o cu un șervețel. Spălați ,,preșul,, de silicon cu butoanele pe partea cu contactele, cu ajutorul unei periuțe de dinți și cu săpun și apă caldă.Uscați-o cu un șervețel. Verificați vizual traseele de cablaj, să nu fie corodate (întrerupte chimic) de condensul acid cauzat de transpirația mâinii, acumulat ca un fel de ulei gălbui. Verificați să nu se fi dezlipit ledul infraroșu. Vedeți starea contactelor de alimentare, dacă bateriile au curs, e posibil să fie arcurile ruginite. Dacă se poate, postați o poză clară de aproape cu partea de cablaj cu contacte a plăcii. Dacă doar unele butoane nu funcționează, încercați să le activați cu o pensetă sau o sârmă dezizolată, cu care faceți contactul în locul cauciucului cu peliculă de carbon.Dacă așa respectivul buton funcționează, cauza e degradarea stratului de carbon de pe butonul de cauciuc,se poate remedia temporar lipind țiplă de la o ciocolată sau de la un pachet de țigări.Dacă nici așa nu își revine, urmăriți cu atenție cele două trasee ce duc dinspre integratul telecomenzii la respectivul buton, unul dintre ele e sigur întrerupt. Uneori se mai dezlipește câte un pin al integratului, mai ales dacă telecomanda a fost bruscată. O cauză care duce la nefuncționarea totală a telecomenzii este ruperea rezonatorului ceramic (cuarț) din cauza unei lovituri puternice.Acela arată de obicei ca o piesă portocalie cu doi sau trei pini, de formă paralelipipedică.Alteori poate fi albastru și de formă rotundă. Dar până la a stabili cuerțul ca o cauză a defectării, trebuie verificate mai întâi cu mare atenție celelalte cauze mai probabile. Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Sanatate permanenta ! Pentru butoanele al caror strat de carbon e deteriorat , exista kit de reparare telecomenzi cu "pastilute" conductive si adeziv , costa vreo 5 lei. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Știam de acele kituri de reparare, dar nu toți posesorii de telecomenzi au prin preajmă un magazin care să aibă acel kit. Am folosit doar o dată astfel de kit, de cele mai multe ori însă am folosit folie cu carbon recuperată de la tastaturi industriale sau de PC. Să așteptăm totuși vești de la colegul cu telecomanda, sper să nu fie iar vreo clonă... Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Telecomanda e NIP03 și se găsește de cumpărat. Link spre comentariu
Degetica Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 ... O cauză care duce la nefuncționarea totală a telecomenzii este ruperea rezonatorului ceramic (cuarț) din cauza unei lovituri puternice.Acela arată de obicei ca o piesă portocalie cu doi sau trei pini, de formă paralelipipedică.Alteori poate fi albastru și de formă rotundă. Dar până la a stabili cuerțul ca o cauză a defectării, trebuie verificate mai întâi cu mare atenție celelalte cauze mai probabile. Am o telecomanda ce nu se mai intelege cu Tv-ul. Tv-ul functioneaza perfect cu alta telecomanda. Am verificat led-ul telecomenzii defecte cu camera de la telefon si emite. Daca este stricat cuartul, led-ul mai emite ? Link spre comentariu
bobo Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 emite dar nu pe frecventa care trebuie. Link spre comentariu
Degetica Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Multumesc de raspuns. Nu reusesc sa gasesc piesa pe net, dupa codul din poza atasata. Este o telecomanda de la tv Sony. Este de 400 Khz ? Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 20, 2017 Partajează Postat Noiembrie 20, 2017 Da,e de 400Khz.Cumparati o telecomanda noua,nu merita munca. Link spre comentariu
Degetica Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Am schimbat cuartul cu unul de la o telecomanda identica, sa fiu sigur ca e de vina cuartul. Functiona. Am pus, la loc, cuartul vechi, functioneaza si cu acesta. Probabil a fost problema la o lipitura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum