Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Watson FA5432 11ak30 probleme alimentare

attilaa0

Postări Recomandate

Buna ziua!Acest tv a avut FET-ul in scurt si diodele din redresor si o rezistenta de 2,2Ohm/5W defecte.

Dupa schimbarea lor si a catorva condensatori din secundar tv face tic,tic,tic si nu se aprinde nici ledul rosu.

A fost decuplat BU care nu e in scurt si montat un bec dar nici asa nu apar tensiunile ,mai mult de 5V nu am pe

nici o bara ,mai ales pe o bara ar trebui sa fie aprox 11V ca din ea sa faca 8V satbilizatorul.

Am verificat diode ,tranzistori.Ce am mai observat ca radiatorul de la FET este foarte cald.

Ce poate fi?chopperul?Astept pareri,Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

9

• dan cod

5

• attilaa0

4

• catalin004

3

Diodele serie,puse în paralel pe rezistența de 0,22 Ohm(în sursa fet),condensatorul de 47nF/630V,dioda smd 4148,care alimentează MC44608,dioda din drena mos...cam astea...în partea primară.

Link spre comentariu

Diodele serie,puse în paralel pe rezistența de 0,22 Ohm(în sursa fet),condensatorul de 47nF/630V,dioda smd 4148,care alimentează MC44608,dioda din drena mos...cam astea...în partea primară.

Gand la gand cu mine,in special schimbat condul de recuperare de langa mor-fet. :aplauze

Link spre comentariu

Si condul cel mare poate fi cu probleme...MC-ul, rezistenta in seria cu 4148...etc

Eu personal nu am intalnit niciodata acel cond mare sa fie uscat,tot in primar este problema.

Link spre comentariu

Daca face tic-tic....este undeva un scurtcircuit pe secundarele trafului chopper....verificati diodele redresoare rapide de pe aceste secundare....in special cea de pe bara de 110V....

Spor!

Link spre comentariu

Daca face tic-tic....este undeva un scurtcircuit pe secundarele trafului chopper....verificati diodele redresoare rapide de pe aceste secundare....in special cea de pe bara de 110V....

Spor!

Nu neaparat domnule flomar.

Link spre comentariu

Eu personal nu am intalnit niciodata acel cond mare sa fie uscat,tot in primar este problema.

Condul de 300V ? Se defecteaza si ala, eu am gasit cateva defecte si se manifesta cateodata foarte ciudat.

Link spre comentariu

Cum nici unul(c815)scoatetil din circuit pentru o fractiune de secunda si sa vedeti cum se duce mos-fet-ul din cauza faptului ca se face cursa inversa a impulsurilor date de catre integrat.

Link spre comentariu

Cum nici unul(c815)scoatetil din circuit pentru o fractiune de secunda si sa vedeti cum se duce mos-fet-ul din cauza faptului ca se face cursa inversa a impulsurilor date de catre integrat.

scuze(c812)

Link spre comentariu

Nu se numeste cond de recuperare....recuperare inseamna ca se mai foloseste ceva...acel condensator incearca sa mai taie si el din spike-uri(varfuri de tensiune) , armonici superioare

2. daca chiar nu ati vazut dus acel condensator va trimit unul scos aseara...led-ul de st-by licarea continuu la o frecventa de 50Hz si tv nu iesea din st-by

Din ce se vede colegul nu mai insista la reparare...eu as fi schimbat imediat MC-ul, nu ne-a spus daca se alimenteaza MC-ul, nu ne-a spus tensiunea pe condul cel mare...nu prea multe masuratori...asa ca eu ma retrag!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări