Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor sudura Jackle G161 defect

Myhayxx

Postări Recomandate

Am inlocuit dioda, a functionat aproximativ o jumatate de ora si gata, iar face figuri ca inainte dar nu s-a mai ars dioda. Acum cateodata tensiunea la iesire este zero V inainte aveam tot timpul tensiune pe iesire.

Link spre comentariu

Am mai descoperit ceva ciudat. Daca lovesc usor cu coada de la surbelnita in zona marcata cu rosu variaza tensiunea de pe iesire si implicit curentul. Am zis gata stiu motivul: lipitura rece la unul din pinii celor doua integrate sau ceva din zona aia, doar ca nu a fost asa. Am refacut toate lipiturile posibile fara niciun rezultat. Poate sa fie din cauza traductorului de curent? (cred ca e senzor hall) e un inel prin care trece infasurarea de masa de pe iesire.

post-183704-0-90921900-1506103415_thumb.jpg

Editat de Myhayxx
Link spre comentariu

Atâta timp cât loviți cu șurubelnița,și variază tensiunea pe ieșire,e clar problemă de contacte/lipituri,ori o piesă smd fisurată(rezistențele au obiceiul ăsta),sau chiar inelul de ferită al traductorului de curent fisurat...

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Si eu banuiesc traductorul de curent deoarece cum se poate observa si din poze acolo a mai intervenit cineva, nu sunt lipiturile facute de mine. si se mai observa o interventie la cele doua rezistente.

Daca ar fi traductorul de curent atunci cand nu am sarcina pe iesire ar trebui sa fie tensiune pe care o verific cu voltmetru, dar cum ziceam intr-un post mai sus de multe ori tensiunea cade in zero. Exista ceva ce verifica rezistenta traductorului si atunci cand vede rezistenta infinita (daca ar fi defect) limiteaza curentul la minim?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări