stryx Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Buna ziua. Asteptand sa ajunga din piese pentru amplificator am inceput sa caut o protectie pentru boxe si am gasit proiectul asta: http://www.esperado.fr/images/stories/protection2.php http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/221737-ultimate-amp-protection-circuit-34.html Ce parere aveti, merita macar incercat? Sau cunoaste sau aveti alta idie mai buna? Multumesc. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Ce nevoie ai sa combini comanda a 2 ventilatoare cu protectia pentru boxe ? Nu am insistat prea mult cu studiul linkurilor dar par prea complexe pentru o amarata de protectie. Cea mai eficienta protectie pe care am realizat-o in multe exemplare si care este si simpla de tot este cea publicata in ConexClub in noiembrie 2000 cu modificari in functie de tensiunea de alimentare a aplificatorului, adaptand alimentarea acestui circuit astfel incat sa deschida releul imediat ce se intrerupe alimentarea cu AC. Link spre comentariu
stryx Postat Septembrie 25, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2017 Salut. Partea de comanda a ventilatoarelor nu ma intereseaza (nici detectia de supratemperatura). Intradevar e mai complexa protectia dar declanseaza si in caz de oscilatii plus "partea" de protectie a amplificatorului. Teoretic detecteaza orce diferenta intre intrarea si iesirea amplificatorului. Pentru protectie DC sunt destule scheme simple testate pe forum (multumesc pentru pont), dar m-a intereseaza ceva mai complet. Tin minte ca acum cativa ani @Victor a postat o schema interesanta dar nu am mai gasit-o si cautand pe net am dat de proiectul asta. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 25, 2017 Partajează Postat Septembrie 25, 2017 UPC1237 si rezolvi simplu. Se gaseste functional si pe eBay. Link spre comentariu
vlad228 Postat Septembrie 26, 2017 Partajează Postat Septembrie 26, 2017 Problemele cu upc1237 sunt urmatoarele: 1) Nu se mai fabtica de foarte mult timp si prin urmare cele care se gasesc pe ebay sunt clone chinezesti. 2) Majoritatea schemelor ofera in primul rand protectie pentru incinta acustica (protectie dc). Acest integrat are si functie de protectie la scurtcircuit insa, datasheetul nu ofera foarte multe detalii referitoare la aceasta (din cate am citit, ar fi relativ protejata de copyright). Am gasit o singura schema care are si aceasta functie implementata. Nu cred, insa, ca integratele chinezesti pot fi de incredere in ceea ce priveste acest aspect. Protectia postata de initiatorul topicului are mai multe avantaje: este facuta cu elemente relativ comune, despre care se gasesc informatii complete, este modulara si fiecare utilizator poate alege functiile dorite, are posibilitatea de a folosi fie un releu clasic, fie un releu cu mos-fet, in functie de preferintele fiecaruia si, nu in ulimul rand, este sustinuta si de o baza teoretica. Cre ca userul stryx vrea sa foloseasca aceasta protectie la un amplificator performant (FC100) si din acest motiv s-a orientat spre o protectie mai complexa. Si eu as fi intetesat sa aflu si parerile alor nostri referitor la acest circuit deoarece am si eu nevoie de o protectie cat mai completa si performanta. Toate cele bune! Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 26, 2017 Partajează Postat Septembrie 26, 2017 Daca ramanem la analiza posibilelor scheme de pe net, atunci nu ajungem nicaieri. Eu zic sa construim si sa testam. Apoi sa vorbim. Link spre comentariu
stryx Postat Septembrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2017 @vlad228 Pentru protectie la suprasarcina/ scurt circuit a proiectat @zal o protecti cu upc1237 (inca mai am schemele in pc). Chiar pentru FC100 vreau sa fac protectia. @thunderer multumesc de sfat, de UPC1237 si TA7317P stiu de ceva ani dar cum zice si @vlad228 acum nu se mai fabrica iar in chinezarii nu am destula incredere. Pentru proiectul din primul post am inceput deja sa desenez cablajul in eagle. 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 26, 2017 Partajează Postat Septembrie 26, 2017 (editat) Care protecție , asta ? Editat Septembrie 26, 2017 de Victor Link spre comentariu
stryx Postat Septembrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2017 De aceia si uitasem Ma refeream la asta: https://plus.google.com/u/0/photos/photo/117912683750485190398/6470160167989440258?icm=false&iso=true&authkey=CLKPm5Tj67mGGQ Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 26, 2017 Partajează Postat Septembrie 26, 2017 Există altele , mult mai performante . Link spre comentariu
stryx Postat Septembrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2017 Asta stiu. Am adus-o in discutie doar in urma interventiei lui @vlad228. Link spre comentariu
alex mm Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Poate, se incumeta cineva, sa faca protectia asta, cu un integrat second hand .... Upc 1237 si va dau si o sugestie de cablaj Alex Link spre comentariu
DIYWorks Postat Octombrie 2, 2017 Partajează Postat Octombrie 2, 2017 Am vreo doua recuperate...as putea sa incerc in viitorul apropiat Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Poate, se incumeta cineva, sa faca protectia asta, .... Alex Avantajul real al înlocuirii unui tranzistor și al unui releu cu două MOSFET-uri, optocuploare, TVS...fiind care? Mie nu-mi pare decât o complicație inutilă, de fițe. În ultima instanță, eficiența protecției e dată de integrat, nu de releu. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 3, 2017 Partajează Postat Octombrie 3, 2017 Si ai deschis cutia Pandorei. Sa vezi discutii despre stingerea arcului... cu relee cu contacte de 12-24V dar alimentari finali de +/-50V. In rest, sunt de acord. Adaug, ca tot vorbim de 100W, chiar sunt utile protectii de scurt si suprasarcini? 100W ascultat majoritar la 10W in casa? Link spre comentariu
Postări Recomandate