marius75 Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Asiaticii sunt audiofili adevarati. Ca audiofil, cel mai important lucru este camera in care ai jucariile, trebuie bine antifonata, daca se poate la o distanta rezonabila fata de casa. Audiofilul nu sta la bloc. Aici un exemplu de adevarat audiofil. Am vazut clipul asta cap-coada de mai multe ori. Inauntru urla muzica, afara se aude susurul unui paraias... Vizionare placuta. https://www.youtube.com/watch?v=r8MrNKmBBEo Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Ca sa dai un pogon de bani pentru superscule sau supercabluri pe care sa le montezi, apoi, intr-o camera cu pereti din zid, cu biblioteca, discoteca si alte acareturi, mi se pare o prostie! Ca sa nu zic ca cei mai multi nici nu baga de seama +/- 3 dB, 1% variatie la turatie, sau 5% distorsiuni. Toata treaba nu e decit, cum zice ardeleanul, râcă! Link spre comentariu
lutza2 Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Cand ai bani poti sa-i bagi in ce vrei, cand nu ai esti ardelean intelept. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 ... TESLA B115,.. schimbat capetele de inregistrare-redare cu un set de sovietice ferita 6D24 6D24 sunt capete universale, 6A24 de înregistrare, 6B24 de redare si 6C24 de stergere. Singurele capete universale sovietice, cu piese polare din ferita, pe care le-am vazut, au fost 6D24.711. Pentru casetofoane, pe ferita, cunosc doar 3D24.752. B113-115-CM130-160 s-au livrat cu cel putin doua variante de capete: seria ANH210/220, ceva mai durabile si seria ANP, cu parte frontala din "alama", mai moi dar cu sunet mai placut. La redare, cele din seria ANH livrau o tensiune de iesire aproape dubla fata de 6B24.510 din Rostov, asa ca le foloseam ca înlocuitor pentru capetele plesnite. Din pacate, si la TESLA era moda las' ca merge si asa: am nimerit un B115 cu capul de înregistrare defect. Dupa înlocuire si diverse modificari pe ici pe colo, în punctele esentiale, a mers binisor. Link spre comentariu
nationalistu Postat Septembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2017 (editat) Dupa 90 la Galati veneau moldovenii si alte natii sovietice de peste Prut cu tot felul de electronice,inclusiv seturi complete de capete inregistrare-redare-stergere din ferita din gama 6d24.De la ei am luat sigilat magul Orbita,avea si telecomanda prin cablu.Se gaseau si capete penru celebrul Maiak,ma refer la magnetofon.Si acuma mai am un set de capete de mag de ferita ratacite prin atelier. Editat Septembrie 28, 2017 de nationalistu Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Am avut si eu Vreo trei modele de Orbita. Foarte faine. Link spre comentariu
nationalistu Postat Septembrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Ca minus magnetofoanele sovietice nu aveau bias-ul reglabil.Ele veneau din fabrica reglate pe un tip de banda tot sovietica.Dar cu putina imaginatie si dibacie,mai ales ca fiecare magnetofon venea cu schema si manualul service cand il cumparai de nou se putea face cu ajutorul unui potentiometru bias reglabil,necesar pemtru alte benzi.Era reusit la Orbita sistemul modular la electronica,cu mufe ce calitate. Stau la pinda...daca imi pica unul nu il mai ratez...de dragul unor vremuri apuse cand,cand ca sa cari o asemenea magaoaie era fapta de curaj,erau grele,cum se spune fier pe fier,plasticul nu avea ce cauta in acele mecanici.Trebuia sa fii atent la transport sa nu-i rupi tamburii. Sunt la vanzare pe diverse site-uri asemenea magnetofoane...unele la pret de automobil. Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Eu le-am demontat... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Eu inca ma incapatanez sa pastrez un Kasthan. Are curelele coapte si cel de sus stie in ce stare or mai fi electroliticii prin el. Mi-e frica sa-l bag in priza, ultima oara am facut-o prin 2009 Link spre comentariu
lutza2 Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Cei mai tari audiofili nu baga sculele in priza. E suficient sa-si inchipuie cum suna. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Asta parca ar fi din bancurile cu Chuk Norris(destul de tampite,daca e sa judecam drept) Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 (editat) Altii nici n-au ce baga in priza dar se cred audiofili. Cu pareri clare, transante, fara drept la replica din partea unui eventual contestatar. Cunosc cazuri concrete ... atat pe elforum cat si in afara sa. Editat Septembrie 28, 2017 de +_Florin_+ Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Pai n-au nici o treaba sculele cu urechile...au al 6-lea simt,ca masinile de spalat Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Dupa 90 la Galati veneau moldovenii si alte natii sovietice de peste Prut cu tot felul de electronice,inclusiv seturi complete de capete inregistrare-redare-stergere din ferita din gama 6d24.De la ei am luat sigilat magul Orbita,avea si telecomanda prin cablu.Se gaseau si capete penru celebrul Maiak,ma refer la magnetofon.Si acuma mai am un set de capete de mag de ferita ratacite prin atelier. Sanatate permanenta ! Am si eu in pod un Rostov , cumparat prin '88 (am pierdut actele -chitanta , garantie , scheme).A costat 9500 de lei , banii i-am avut de la un CAR "tiganesc" .E pe todolist , dar la urma de tot... Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Mostre de lucratura sovietica: http://i.ebayimg.com/images/g/TWwAAOSwutFZg-6V/s-l1600.jpg http://i.ebayimg.com/images/g/7sAAAOSwgApXC249/s-l1600.jpg http://i.ebayimg.com/images/g/1ZEAAOSwAvJXC25B/s-l1600.jpg http://i.ebayimg.com/images/g/21sAAOSwaEhZE~Xi/s-l1600.jpg Astea, desi au marcaj de tip rusesc, par sa fie BRG. Link spre comentariu
Postări Recomandate