Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suntem suficient de audiofili ?

Postări Recomandate

Da,s-a punctat serios pe aspectul asta,adica vezi doamne,nu numai ca n-avea masina(care intre noi fie vorba,e de multe ori mai ieftina decat o bicicleta) mai era si ruginita,adica clar omul era rupt in cur,ca sa fie clar pt toata lumea la ce s-a referit,nu cumva sa ne inchipuim ca era pe o bicla de 5000 de euroi...

Ar ramane multa lume surprinsa sa afle realitatea din spatele unor "zmei" de forumuri.

Omul are o suparare,si a facut o compunere...acum ce sa facem,sa-l luam in serios? Eu zic ca nu merita,are prea mare tenta subiectiva.Daca era barbat,spunea cu subiect si predicat ce/cine l-a suparat,si nu se purta ca un mucos de gradinita ce a scapat la tastatura,ascuns in spatele monitorului.

Link spre comentariu

Povesti cu pesti.

Unu care stie pe altul, care are atelier, care a vorbit cu al treilea care e mare pe forum, care il stie pe al 4-lea, care al 4-lea e pasta la electronica.

De aici extrapolam comportamentul la tot forumul.

Da, asa e, forumurile sunt pline de profesori.

Unii abereaza, altii citeaza din carti consacrate, carti care au la baza electronica si cam tot ce are la baza orice circuit, oricat de audiofil e circuitul ala.

Idem pt forumurile audiofile, multi profesori si zmei si acolo, doar ca aia nu citeaza din ceva concret.

Doar din miturile audiofiliei, unele imprumutate din electronica, miturile reale, altele interpretate gresit si cele mai faine scoase din putzul gandirii.

Idem cu povestioara asta, pot si eu sa debitez ca de iei la bani marunti un "audiofil" de rand, nu stie nici cum sa isi puna boxele in camera sau cum sa trateze eficient o camera in vederea auditiei.

Asta cu un minim de scule. De ii spui ca poti face o evaluare de unde stationare in camera cu un banal microfon de 10lei si un soft mocca de pe net iti spune ca e blasfemie, ca iti trebuie scule scumpe si alte bla bla-uri.

Tot felul de scuze penibile doar sa nu puna mana la treaba.

Si nu ma refer aici la studio, doar mici trucuri de cum sa imbunatatesti un setup si sa faci in continuare casa buna cu nevasta.

Pot scoate povesti dinastea pana maine dimineata.

Da-i in plm (pana la magazin). Noi aici discutam macar pe baza unor teoreme, legi, etc, facem ceva, aia doar lega niste banane la boxe, baga cd-ul si apoi ciulesc urechea, ce sa zic, mare realizare.

Apoi se dau mari review-eri, de parca ar interesa pe cineva parerea lor despre cum se aude.

Plus ca dai o scula la 2 zmei de-ai lor si unu o sa scrie o chestie, altu alta.

O sa cada de acord doar pe teme banale gen una are bas, alta mai multe inalte, lucru care orice om care nu e surd il aude.

Link spre comentariu
Vizitator P3dro

Fiecare ograda are cate un cocos,doi,noua dar asta nu e garantul ca gaina naste pui vii. Mai bantuia unul cu proiectul vietii lui in materie de lampi si sunet inegalabil , asezonat cu telecomenzi si afisaje, incat a uitat esentialul

La final a bagat doua trafuri de iesire gen aparat de radio.

Dar nu asta e important... Chinurile facerii au fost un adevarat turnir de electronica si audiofilie, o alta treapta spre starea de guru, un fel de autosuficienta cu prezervativ.

Link spre comentariu

Un grup de cercetatori britanici a descoperit de curand ca mediile matasoase si inaltele cristaline, nu pot circula printr-un simplu cablu de Cupru. Asadar, lasati audiofilii in pace, (pana la urma cineva trebuie sa cumpere si cablurile alea de 200e)

Editat de marius75
Link spre comentariu

Un grup de cercetatori britanici a descoperit de curand ca mediile matasoase si inaltele cristaline, nu pot circula printr-un simplu cablu de Cupru. Asadar, lasati audiofilii in pace, (pana la urma cineva trebuie sa cumpere si cablurile alea de 200e)

Ai uitat de basul cărnos, vocea trandafirie, si mai sunt cateva.

Eu cred ca biciclistul rupt in fund era colegul care dormea in cort prin UK.

Link spre comentariu

Nicidecum .

Cel pe care l-am identificat eu ( cu o probabilitate oarecare de eroare , evident sub 100% ) era un user care a cerut orice , inclusiv ajutor umanitar pe Elforum , ulterior manifestând un mod de manifestare tipic samsarilor care își fac viața în talcioc .

E posibil să fiu în eroare ...

Asta ca să nu ofer ID-ul direct :) , numărul de ciorapi , de la cravata de pionier din clasa a 6-a sau CNP-ul respectivului user si numărul de persoane care locuiesc ( împreună cu alte detalii intime ) la adresa de domiciliu a userului respectiv :) ...

Link spre comentariu
Vizitator P3dro

Mai era unul care cerea donatii pentru scop didactic. Era propriul lui elev :rade: Persoana trecuta de 60 de ani,si un om admirabil in cercul lui de cunoscuti.

Nu dau id-ul,e inca activ pe aici. Oricum, e unul haios, sinonim cu irefutabil.

Link spre comentariu

Pai ziceai ca-l cunosti mai devreme. Acu e identificat cu eroare sub 100%, adica 90%, 80%, 27% sau cat, ca e numere multe?

99,999% e oarecum acceptabil pentru satisfacția egoului tau de user Elforum ?

Atenție , discutăm despre un user activ .

Se știe el , dar eu specific foarte clar că nu fac si nu voi face în viitor vânătoare de vrăjitoare , dar acel user biciclist , dacă dorește , poate interveni aici cu explicații lacrimogene .

Link spre comentariu

Vad ca sa deviat putin discutia de la subiectul in sine al topicului.Nu e ceva iesit din banal ca unele persoane sa investeasca jdemii de lei sau euro in scule sofisticate sau cabluri audiofile,,e placerea lor.

Inainte de 89 am inceput cu un banal KASHTAN si ala achizitionat cu interventii...se dadeau pe sub mana...apoi dupa 90 am trecut la ceva mai rasarit Rostoave,aveam si un banal TESLA B115,modificat de subsemnatul,adica i-am schimbat capetele de inregistrare-redare cu un set de sovietice ferita 6D24,satisfactia a fost imensa,imprima bestial.Intr-un timp aveam o biblioteca de benzi undeva la 300 buc,si magul de suflet ORBITA 108 MLK,asa tineam pasul cu trendul in materie de analogic...dupa un timp am adaugat si un AKAI 4000 D,mai putin eram interesat de casete si casetofoane deck.Anii au trecut...pamantul sa invartit in jurul axei...apa pe dunare a curs...prioritatile s-au schimbat,totul este efemer...sa dus.Acum pedalez pe un castofon deck DENON DR-M12HX un deck cuminte care dupa urehile mele reda si imprima excelent,Statie audio un TECHNIX SU-3500 achizitionata de la un user de nota 10 de pe forum si boxe WHARFERDALE de 50W,pentru mine este suficient.Cablurile de semnal le-am confectionat din cabluri recuperate de la calculatoare industriale SIEMENS,generatia 1966,sunt extrem de calitative au miezul din teflon...restul e istorie.Nu mai amintesc...nopti pierdute in a imprima kilometri de banda,de manufactura ORWO,BASF,MEMOREX,inclusiv benzi FeCr...o raritate la timpul lor.

Oricum satisfactia era imensa,...acum totul se reduce pentru marea masa la un banal stick si un reproducator care sa faca galagie.

Editat de nationalistu
Link spre comentariu

Si eu as putea sa identific mai multi, totusi se zice eroare sub 1% nu sub 100%.

On topic, am avut si eu B115 si B116 si se auzeau incredibil de bine. Dinamica era mai buna ca la Rostov, dar capetele foarte ascutite se incarcau mult prea repede.

B115 avea banda reprodusa maxima 15 khz pe 19 cms.Capetele erau uzuale,se toceau destul de repede.Odata schimbate cu altele de soi...se schimba situatia,asta dupa ce-l bibileai putin la reglajele de bias si nivel la inregistrare.Oricum erau bune pentru acele vremuri,acum se pot folosi ca divertisment, nu as mai colectiona mag-uri Tesla.Chiar si banalul AKAI GX4000D,asta daca gasesti unul in conditii acceptabile de uzura mecanica,e bun de pastrat,cu conditia sa aiba rola presoare buna ma refer la cauciucul aferent.Capetele se uzeaza mai greu.Fac probleme la ele lagarele din bronz de la tamburi....apare uzura dupa n...benzi folosite pe ele.Se pot depresa si inlocui cu altele din bronz grafitat,sau mai elegant cu,cheltuieli minime se poate implementa solutia cu cate 2 rulmenti 608 2Z pe fiecare tambur.

Editat de nationalistu
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări