Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lista completa pentru laborator electronica-telecomunicatii?

Asgard

Postări Recomandate

Imi puteti sugera o lista completa cu aceste materiale necesare intr-un laborator de electronica aplicata si pentru telecomunicatii, niste detalii, niste poze si daca se mai poate si niste carti recomandate pentru pregatirea si aprofundarea in aceste domenii. Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Asgard

11

• gaby

3

• Blind

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Fa si tu o vizita pe la laboratoarele din politehnica si vezi cam ce dotari au...

crezi ca cei de la politehnica lasa un adolsescent de 16 ani :smt003 sa umble hai hui prin laboratoarele lor? :axe: ...si pe langa asta ma indoiesc ca am sa primesc si ceva recomandari de carti pentru pregatire si aprofundare... :rolleyes:
Link spre comentariu

N-ai nici un prieten mai mare student la poli? Mergi odata cu el, intrii odata cu el pe usa facultatii, cand are laborator, si vezi.Din nefericire cei din politehnica acum sunt in sesiune....asa ca va trebui sa astepti pana in octombrie pt asta :yawinkle: Daca vrei cursuri, vezi sticky-urile de la incepatori sau componente doc si cheme...(sunt si linkuri catre pagini cu cursuri din poli, chiar eu am pus linkurile)

Link spre comentariu

N-ai nici un prieten mai mare student la poli? Mergi odata cu el, intrii odata cu el pe usa facultatii, cand are laborator, si vezi.Din nefericire cei din politehnica acum sunt in sesiune....asa ca va trebui sa astepti pana in octombrie pt asta :yawinkle: Daca vrei cursuri, vezi sticky-urile de la incepatori sau componente doc si cheme...(sunt si linkuri catre pagini cu cursuri din poli, chiar eu am pus linkurile)

...da chiar am downloadat cateva documentatii de la sticky-ul de acolo...insa ma gandeam la ceva carti in romana pe care sa le cumpar... poate chiar niste manuale ceva?...de prietenul de la poli din cluj...e cam dificila treaba...el e in cluj si eu in bistrita :smt022 ..si nu cred ca o sa ma pot deplasa pana acolo pentru asa ceva...de aia am cerut o lista, lista pe care speram sa ajute si pe altii incepatori care sunt pe acest forum ...nu numai pe mine.
Link spre comentariu

cauta pe net ,pentru ca vei gasi tot ce doresti , doar rabdare nu prea e :partyman:

Nu se pune problema cautarii unei astfel de liste pe gugle... am deschis un subiect care nu a mai fost discutata pe acest forum, trimiterea pe "net" nu e o solutie optima pentru gasirea unei liste cu materiale. Sper ca urmatorul reply sa fie raspunsul pe care il caut...doar ganditi-va asa cand cineva intra pe sectiunea asta in speranta ca va gasi acea informatie va fi dezamagit ca nu va gasi decat niste povesti care nu isi au rostul.
Link spre comentariu

Daca ne spui in ce domeniul al telecomunicatiilor iti trebuie echipamentul poate iti pot da o mana de ajutor.

Toate domeniile de la telecomunicatii si electronica aplicata.
Link spre comentariu

Iti dai seama cite milioane de $ costa echipamentele pentru toate domeniile de telecomunicatii ?

imi dau seama :tonqe: ..insa vreau o lista de unde pot sa imi iau ce am nevoie...ma poti ajuta sau nu?
Link spre comentariu

Te pot ajuta daca imi spui ce anume iti trebuie.

man sunt novice la telecomunicatii si electronica ...curand ma mut la casa si vreau sa imi fac un laborator al meu... momentan nu pot sa iti spun ce imi trebuie pentru ca habar nu am ce mi-ar trebui (Oscilator, Vu-Metru, Multimetru, Ciocan de lipit...astea le stiu) ... da as vrea o lista completa... si dupa ce am o idee cam ce ar trebui imi caut din lista respectiva ceea ce am nevoie... insa speram ca acea lista completa cu nustiu cate elemente detalitate minutios sa ajute pe mai multi novice in pregatire in acest domeniu .... daca nu sti chiar tot ce e intr-un laborator..macar cele ce le stii. Multumesc.
Link spre comentariu

Daca vrei sa-ti amenjezi un laborator sa incepem cu minimul necesar.- O masa preferabil de 1- 1,5m lungime si 0,8m latime pe care sa ai loc sa lucrezi dar si sa asezi instrumentele de masura- Scaun ergonomic tinand cont ca este posibil sa petreci mult timp acolo- O lampa de birou cu lupa pentru a putea lucra si la SMD-uri- Instrumentarul de baza -cleste taiat sarma, cleste cu varf ascutit, set surubelnite normale, cap Philips (in cruce) sau stea, set inbus, diferite pile,patent si alte scule pe care o sa le cumperi cand o sa ai nevoie de ele.- Un instrument de masura (multimetru) digital + unul analogic- Pistol de lipit, ciocan de lipit 40w si 400w pentru lipit diferite table, pompe de cositor pentru dezlipit componente- Un alimentator 0-30V 0-3A pentru alimentarea diferitelor montaje, eventual dublu- Un osciloscop ( nu este neaparat necesar, se poate si fara dar dupa o oarecare experienta este un echipament care ajuta enorm)Dupa care in functie de domeniul de activitate se folosesc si echipamente dedicate, de exemplu pentru domeniul audio:-generator semnal 0-100kHz sinusoidal + alte forme - rezistente de sarcina de 4, 8 sau 16ohm si 100wPe langa astea un calculator pentru cautarea pe internet si arhivarea documentatie este util. Daca doresti sa faci programare cu microcontrolere atunci ai nevoie decalculator, o placa de dezvoltare pentru testarea aplicatiilor si sculele de baza pentru lipit si dezlipit componente.Un laborator nu se amenajeaza cu scule si echipamente instant ci in functie de ce domeniu de activitate este ales, de buget si de experienta proprie, nu este un inventar fix, tot timpul se poate adauga sau schimba din componentele care il alcatuiesc.Totul trebuie luat pas cu pas.Pentru partea de documentatie n-ar strica un drum la biblioteca pentru a studia sectiunea de electronica, o sa gasesti destule carti care sunt dedicate atat pentru partea practica cat si pentru cea teoretica iar partea cea mai buna este ca inca sunt gratis!

Link spre comentariu

Daca vrei sa-ti amenjezi un laborator sa incepem cu minimul necesar.- O masa preferabil de 1- 1,5m lungime si 0,8m latime pe care sa ai loc sa lucrezi dar si sa asezi instrumentele de masura- Scaun ergonomic tinand cont ca este posibil sa petreci mult timp acolo- O lampa de birou cu lupa pentru a putea lucra si la SMD-uri- Instrumentarul de baza -cleste taiat sarma, cleste cu varf ascutit, set surubelnite normale, cap Philips (in cruce) sau stea, set inbus, diferite pile,patent si alte scule pe care o sa le cumperi cand o sa ai nevoie de ele.- Un instrument de masura (multimetru) digital + unul analogic- Pistol de lipit, ciocan de lipit 40w si 400w pentru lipit diferite table, pompe de cositor pentru dezlipit componente- Un alimentator 0-30V 0-3A pentru alimentarea diferitelor montaje, eventual dublu- Un osciloscop ( nu este neaparat necesar, se poate si fara dar dupa o oarecare experienta este un echipament care ajuta enorm)Dupa care in functie de domeniul de activitate se folosesc si echipamente dedicate, de exemplu pentru domeniul audio:-generator semnal 0-100kHz sinusoidal + alte forme - rezistente de sarcina de 4, 8 sau 16ohm si 100wPe langa astea un calculator pentru cautarea pe internet si arhivarea documentatie este util. Daca doresti sa faci programare cu microcontrolere atunci ai nevoie decalculator, o placa de dezvoltare pentru testarea aplicatiilor si sculele de baza pentru lipit si dezlipit componente.Un laborator nu se amenajeaza cu scule si echipamente instant ci in functie de ce domeniu de activitate este ales, de buget si de experienta proprie, nu este un inventar fix, tot timpul se poate adauga sau schimba din componentele care il alcatuiesc.Totul trebuie luat pas cu pas.Pentru partea de documentatie n-ar strica un drum la biblioteca pentru a studia sectiunea de electronica, o sa gasesti destule carti care sunt dedicate atat pentru partea practica cat si pentru cea teoretica iar partea cea mai buna este ca inca sunt gratis!

documentatie de pe Internet?... imi poti da niste recomandari pentru ca nu imi vine in minte nici un cuvant de cautare :smt003
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări