Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere centrala apartament

eugenbt

Postări Recomandate

Nu asta e problema, ci faptul ca fiind cald il va tine inchis permanent, si se intepeneste 

pistonasul in pozitia inchis.

Mai sus am descris ce am facut in apartament, dar am echipat si casa (mare!) de la

marginea orasului cu robineti termostatati (robinetii <originali> erau intepeniti iremediabil

dupa doua ierni). Pe una din coloanele spre nord, pe capat am 2 radiatoare in paralel, iar

unul din ele a ramas pe robinet clasic. Dup-aia am inceput sa instalez si robineti de retur,

astia permit interventie/demontare pe radiatoare fara a opri/goli instalatia, destul de important

in caz de probleme iarna....

Link spre comentariu

Un termostat ambiental programabil, rezolva problemea, robinetilor termostatati. L-ai reglat la temperatura dorita si gata . Nu se blocheaza nimic, nu curge pe niciunde. Eu, termostat programabil am si nu mi-a facut probleme.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Eu am rezolvat mai elegant cu robineții termostatați si cerințele diferite de căldură in fiecare cameră.  Am cumpărat actuatoare ca cele ce se instalează pe circuitele încălzirii în pardoseală și am instalat câte unul pe capul robinetului fără partea cu butoiașul cu gaz. Am instalat în fiecare cameră un termostat de ambient ce comandă actuatorul. Asa reglez temp diferite in camerele din apartament.  Atenție cu filetele Trebuiesc a se potrivi cu robineții ce îi aveți deja.

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări