Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere centrala apartament

eugenbt

Postări Recomandate

Daca nu se monteaza capul termostatic ...sau prin insurubare sa o comprime de tot , unii robineti termostatati inchid de tot

Este o contradictie in termeni, daca nu se monteaza capul termostatat, nu mai este robinet termostatat, este doar un robinet si atat.

P.S.

Nu vad un motiv pentru care cineva sa cumpere un robinet termostatat, implicit mai scump(cca. 75 lei) si sa-l utilizeze ca pe unul uzual de 15 lei si in conditii de incomfort, scotand sau insuruband capisonul.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Ma rog , lingvistic poate . Adica contradictie in termeni . Trebuia sa folosesc termenul termostatabil . Altfel , am vazut in multe locuri numai robineti TERMOSTATABILI , fara cap termostatic . Din multe motive ... economie , urmand sa se achizitioneze capetele in timp , defectarea capului termostatic si trecerea pe "manual ', cu capac filetat , si altele ... furt la robineti din spatii publice , blocarea deliberata " inchis " a unor robineti , dezechiparea in vederea echiparii cu capete termostatice cu programator , montare de robineti recuperati ( second se vand la bucata , acelasi pret cu cei clasici ) , fara cap termostatic etc . Oricum , sant unii robineti care nu se prea actioneaza , o data facut reglajul corect functie de ce temperatura se doreste , mai ales in spatii unde nu se circula , si daca exista termostat de camera , asa ramane . Am vazut destule spatii cu diferente de 2-3 grade intre camere , sali , etc . , desi aveau robineti termostatati sau doar TERMOSTATABILI . O sa incerc sa postez foto ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu puneti robineti termostati...sunt cele mai mari porcarii posibile...

Am dat 100 si ceva de lei pe un robinet si la 7 calorifere a fost vreo 800 de lei totalul. Doua ierni m-au tinut...la modul ca nici nu le-am atins...le-am lasat deschise cam pe la 4 (pe scara de la 1 la 5). A treia iarna au inceput pe rand sa faca figuri...la modul ca se blocau pe inchis...caloriferele nu se mai incalzeau. Le-am scos pe toate si le-am aruncat la gunoi...am pus robineti normali. Bani aruncati in vant.

Link spre comentariu

Pai intr-un apartament unde necesarul de caldura este cam la fel pt fiecare camera,nu prea se justifica montarea de robineti termostatati.Din astia am vazut montati in spatii unde necesarul de caldura difera mult de la un loc la altul si un termostat de incinta n-ar acoperi necesarul pt toate zonele,iar punctele de consum sunt multe la numar(spitale,scoli,in general institutii).

Link spre comentariu

Eu am de ani buni robineti termostattati si nu am avut probleme cu ei si nu de 100 de lei ci mai putin de jumatate. La inchidere totala pe poz. "0" sunt inchisi ca unul obisnuit. Pe pozitia "*" (steluta, fulg) are acea protectie antiinghet. Deci intre poz. "0" si "1" exista steluta dupa care urmeaza poz. "2,3,4, si 5". Total 7 pozitii. La bai nu am montat robineti termostatati. Rglajul brut facut din robinetii de retur (cu imbus) iar cel fin il fac robinetii termostatati; la mine instalatia este pe 2 nivele (160mp). Centrala Immergas de 28kW cu boiler incorporat de 60l, 12 ani fct, curatat boilerul de piatra si inlocuit o placa comanda aprindere (are 2, cealalta este cu protectii si semnalizari).

Editat de gica70
Link spre comentariu

sunt 50 mp, dar trei camere. bloc de caramida din 1967, etaj 1. pana acum a avut o centrala Romstal Habitat, dar are vreo 10-12 ani, nu mai stiu exact, si a inceput sa dea rateuri. nu mai incalzeste cum trebuie apa, pompa s-a fisurat si am reparat-o, presiunea la apa calda creste si refuleaza pe supapa de urgenta, etc...

Eu am un protherm obosit de peste 10 ani. Cred ca a cedat schimbatorul de caldura bitermic, scapa apa din retea spre calorifere, crestea presiunea si cand imi era lumea mai draga imi curgea apa pe la supapa de suprapresiune.

Ca sa nu dau banii pe alta centrala din moment ce asta inca mai merge, am cumparat un regulator de presiune, l-am reglat la 2.7bari si am rezolvat problema.

Supapa de presiune deschide la 3bari.

Am dat 300 lei cu tot cu montaj si merge deja de un an. Investitia nu e degeaba, chiar daca ajung sa schimb centrala, noua centrala va fi protejata!

Intre timp mai scot niste ani de viata din actuala centrala.

Am 3 camere, dar iarna incalzesc doar doua+ baia, iar din cele doua camere, cea mai mare are un front f mic cu exteriorul si chiar si in gerul iernei, eu plecat de acasa, temperatura nu a scazut sub 20C, multumita vecinilor!

Asa ca o noua centrala eficienta nu e justificata.

Link spre comentariu

Eu am Ariston 24kW in condensatie si isi face treaba bine. Suprafata de incalzit aproximativ 120mp, la parter am incalzire in pardoseala cu pompa separata si la etaj pe calorifere unde am montat si robineti termostatati (mai putin la baie)

Link spre comentariu

Singura centrala care o poti pune pe instralaţia ta este motan deoarece e singurul tip de centrala convenţională care se poate vinde în Romania din 2015. Tot ce se importă trebuie să fie doar condesaţie (fiea ea totală sau partială cu recuperator) tipuri care se produc şi la firma Kober (Motan). Dacă iei centrală prin condensaţie dai bani în plus degeaba pentru că instalaţia ta e proiectată pentru centrale convenţionale pe gaz. La condesaţie temp. max. le ieşire din centrală trebbuie să fie de 52 grade că altfel nu se poduce condensaţia iar intrare 45-46 grade. Aceasta însemnă calorifere mai lungi ca să încălzeşti locuinţa.

Poţi opta pentru centrala Sigma (cam 1800 lei) Kplus (2000 lei) sau Optimus MT (cam 2300 lei). Diferenta ar fi Sigma hidrobloc compozit (plastic fibră de sticlă) Kplus hidrobloc bronz iar Optimus e un Kplus cu modulaţie continuă. (turaţie variabilă).

Pentru ce-ţi trebuie tie e bună una Sigma dar trebuie să speli bine acele calorifere de fontă. Poţi opta pentru oricare din cele trei încadrîndu-te foarte bine în buget. Avantajul centralelor Motan este că sunt produse în romănia. Orice problemă ar fi cît de dificilă sigur se poate rezolva

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu am de ani buni robineti termostattati si nu am avut probleme cu ei si nu de 100 de lei ci mai putin de jumatate. La inchidere totala pe poz. "0" sunt inchisi ca unul obisnuit. Pe pozitia "*" (steluta, fulg) are acea protectie antiinghet. Deci intre poz. "0" si "1" exista steluta dupa care urmeaza poz. "2,3,4, si 5". Total 7 pozitii. La bai nu am montat robineti termostatati. Rglajul brut facut din robinetii de retur (cu imbus) iar cel fin il fac robinetii termostatati; la mine instalatia este pe 2 nivele (160mp). Centrala Immergas de 28kW cu boiler incorporat de 60l, 12 ani fct, curatat boilerul de piatra si inlocuit o placa comanda aprindere (are 2, cealalta este cu protectii si semnalizari).

Poate am nimerit eu vreun lot prost...cine stie...cert este ca nu mai am incredere in astfel de robineti. Nu de putine ori am venit acasa si am gasit frig in camere deoarece erau blocati pe inchis...Mult mai sigur acum cu robineti clasici.

Apropo...120 de lei am dat pe bucata...mi-a zis doamna mea...a tinut minte pretul deoarece i s-a parut foarte scumpi la vremea respectiva fata de un robinet clasic.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Robinetii clasici nu sunt facuti pentru reglaj continuu. Avand instalatia pe 2 nivele trebuia facuta si echilibrarea hidraulica (bineinteles ca am facut-o si din cei de pe retur) plus ca nu exista o alta cale de a-si face fiecare microclimatul dorit.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am rezolvat problema, am luat un Motan Kplus. deocamdata , dupa 2 zile, e in regula, doar ca inginerul care a pus-o in functiune nu i-a spus mamei ca termostatul pe care l-a legat la centrala ii intrerupe functionarea centralei daca nu-i bagat in priza. i-a spus doar sa caute pe cineva sa-i puna o priza dubla, desi langa centrala i-am lasat un prelungitor cu priza dubla. asa ca mama n-a reusit sa dea drumul la caldura si s-a multumit pana la urma cu o patura mai groasa. azi am rezolvat. vom vedea in viitor cum se comporta centrala. cu stima, eugen

Link spre comentariu

Centralele Viessmann Vitopend 100 nu sint ce ar trebui sa fie. Un fost coleg de serviciu a avut o astfel de centrala care i-a dat numai batai de cap,defectindu-se de 3 ori in doi ani. A renuntat la ea si si-a cumparat alta centrala. Personal cunosc pe cineva care in fiecare an avea probleme cu centrala Viessmann. Dupa citiva ani (nu multi) a renuntat la ea.

Link spre comentariu

Am 2 Vitopend 100, aia fara afisaj are boala cunoscuta, se intepeneste vara valva cu 3 cai.

Am desfacut`o putin din suruburi si o "scutur" un pic la venirea iernii.

Dupa 2 -3 zile merge fara probleme toata iarna.

Cealalta cu afisj a avut probleme cu releul ventilatorului, ceva de 24Vdc si 5A, schimbat fara probleme datorita lui @GOOD-Q

cu Omron de calitate, in fapt le`am schimbat pe toate.

Alte probleme inca n`am avut cu ele, prima merge deja de vreo 9 ani, cealalta de 4.

La ultimele au rezolvat problema valvei, este alta constructie si cica nu mai sint probleme.

Cinstit parca nu`s chiar ce ar trebui, au mers fara probleme cei 3 ani cind au fost in garantie apoi au facut figuri, prima la 5 ani, a doua la 3 ani si jumatate!

La fix calculul, daca`mi luau banii de placa noua eram fericit.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Stiti ca robinetii cu termostat se pun vara pe maxim (deschis), altfel exista riscul sa se blocheze?

Eu am pus din astia cu exceptia bailor si a camerei cel mai spre nord (si e si spre capatul tevilor),

dar de cand locatara ei a plecat si camera e mai mult inchisa, e cel mai cald acolo (s-a si izolat

exteriorul).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări