miron1947 Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Una care sa se incadreze in performantele cerute aici https://www.antena3.ro/economic/anuntul-care-ii-intereseaza-pe-toti-cei-care-au-centrale-pe-gaz-se-schimba-legea-433804.html Link spre comentariu
eugenbt Postat Septembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2017 nu, multumesc, am renuntat la "centralizata" de mult timp. imi aduc aminte cu "drag" de vremurile cand toata lumea avea racord la Termica. apa calda de 2 ori pe saptamana, intre orele 17-20. in perioada aia, mamele trebuiau sa spele, sa faca baie la copii, sa faca baie si ele. oamenii isi faceau programul dupa apa calda. in `91. in primul an de invatamant, o cunostinta si-a facut orarul la scoala dupa apa calda. in octombrie s-a schimbat programul. norocul a fost ca cei din familie ii pastrau si ei o cada plina pentru cand se intoarce. cei din Bucuresti n-au avut asemenea experiente, acolo era apa calda tot timpul. Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 (editat) Era pe dracu! Raiul pe pamant in Bucuresti! Editat Septembrie 18, 2017 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Pic,pic,pic...a fost apa calda Intreba cineva despre Vaillant.Nimic de comentat,sunt fiabile(dar nu exagerat),dar cam scumpe in raport cu ce stiu sa faca.La momentul cand am optat pt Pulsar,aveam Vaillant in perete,asa cum am mai spus.Am plecat focusat sa iau tot Vaillant.Peste tot aveau un singur tip,de mai bine de 8 ani pe piata,cam invechit moral.Cand i-am intrebat si de alte modele,mi-au spus ca ei si-au format service-ul pe modelul ala si asta comercializeaza.Sincer,chiar n-am vrut sa cumpar un produs doar pt ca ei n-au fost in stare sa asimileze si alte modele la service-intretinere.Altfel spus mai pica si ele cat sunt de vaillant(mai ales ca sunt facute pt piata de est),si atunci sa te tii.Cei mai multi s-au plans ca le-au picat placile,dar am avut si cu ventilator ars,relee cu pastile arse,schimbatoare fisurate...nu erau chiar de neatins.Preturile la componente erau cel putin la dublu decat la celelalte modele(acum nu mai stiu,pt ca am cam pierdut legatura cu lumea centralelor).Cea veche era ca un tanc,era facuta de firma mama,inca nu aparuse globalizarea,si era pt tarile nordice,de acolo a fost adusa (Vaillant VCW180 XEU ). Am luat-o SH,prin 98,dintr-un tir plin cu cadavre.Le aduceau baietii din tarile cu mai multa apa calda,unde ii obliga sa le schimbe la max 8...10 ani sau cand nu mai corespundeau reviziilor.A mea inca avea timbru de verificare pe anul cand am cumparat-o.A avut ca defect,sesizarea de flacara,o rezistenta de 6M8 de la sonda de ionizare pe placa era intrerupta(de fapt avea cca 18M).Acum pare simplu,dar atunci am cam transpirat pana am gasit-o.A mers in perete pana au dat astia lege cu verificarea(prin 2006 parca)..La mine a mers dupa ce am facut toate probele de siguranta,am chemat un baiat de la o firma care stia mai multe decat stiam eu atunci despre asa ceva,si cat am folosit-o n-a avut nevoie de nici o interventie,de nici un ITP.Acum fie vorba intre noi,nici asta care o am acum n-a cerut ITP,nici macar curatare chimica nu i-am facut,dar vorba aia,daca-i musai,cu placere,am facut si ITP.Am dat o singura data schimbatorul in placi jos si i-am bagat detartrant in el pana a ragait,dupa care l-am montat la loc.Mi se parea ca incalzeste mai greu apa calda.Daca altii or fi avut experiente aiurea cu modelul asta,inseamna ca eu am avut noroc,si as mai merge o tura pe marca asta. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 19, 2017 Partajează Postat Septembrie 19, 2017 ...iarna, in sufragerie. aveam 18 grade (ultima camera), iar in prima, aveam 25. n-a stiut cum s-o regleze... Asa cum zicea si Doru, chestia asta nu poate sa o regleze centrala. Depinde de proiectarea instalatiei de incalzire, mai precis de alegerea radiatoarelor. In plus, se poate regla si din robinetii de retur. De fapt, de colo se echilibreaza instalatia, astfel incat sa ai temperatura dorita in orice camera. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Si de acolo se regleaza temperatura,ar fi mai corect spus,pt ca daca montezi robineti cu cap termostatat,atunci returul este deschis la maxim,si reglajul se face (doar) pe tur. Important de retinut,e ca la instalatiile clasice,fara robineti termostatati,reglarea robinetilor la fiecare calorifer sa fie facuta in functie de pozitia in circuit fata de pompa,in sensul deschis maxim cel din capat,si inchis gradual restul, pe masura ce se apropie de pompa.Asta e valabil daca traseul nu a fost dimensionat corespunzator de la inceput,adica instalatia a fost facuta dupa reteta,lasa ca merge si asa,un singur diametru de la pompa pana la ultimul calorifer. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Prin vremurile vechi cand ma ocupam cu centrale, reglam temperatura dorita cu robinetii deschisi la maxim. Faceam asta din robinetii de retur. Intr-adevar, cei de la capat erau deschisi la maxim. De fapt de acolo incepem reglajul. Nu prea am agreat robinetii termostatati dintr-un motiv simplu - te poti trezi cu ei inchisi simultan. Daca omu' voia termostatati, lasam vreo doua calorifere cu robinet clasic, astfel incat sa mai am si circulatie de agent termic daca inchid toti ceilalti. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 (editat) Nu prea am agreat robinetii termostatati dintr-un motiv simplu - te poti trezi cu ei inchisi simultan. In toate prospectele de robineti termostatati pe care le-am citit, scrie ca la indicatia 0 limita este de 50, pentru a prevenii inghetarea agentului termic, cel mai utilizat, apa. Deci nu vad cum ar putea fi inchis complet macar unul. Editat Septembrie 20, 2017 de miron1947 Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Si chiar daca ar fi prin absurd toti inchisi,unele centrale au bypas taman pt asa ceva(cum e si Pulsarul meu),si daca nu exista asta in dotare,se lasa (macar) un calorifer din pozitia cea mai nefavorabila fara cap termostat,cu rol de bypas si asta e....nu e dracu' asa negru. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 In toate prospectele de robineti termostatati pe care le-am citit, scrie ca la indicatia 0 limita este de 50, pentru a prevenii inghetarea agentului termic, cel mai utilizat, apa. Deci nu vad cum ar putea fi inchis complet macar unul. La cald asta fac ei. Se inchid in momentul in care temperatura ambianta ajunge la o anumita valoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 In toate prospectele de robineti termostatati pe care le-am citit, scrie ca la indicatia 0 limita este de 50, pentru a prevenii inghetarea agentului termic, cel mai utilizat, apa. Deci nu vad cum ar putea fi inchis complet macar unul. Reglajul acelor robineti nu este de tip proportional, daca ai 23 grade in camere si ii reglezi mai jos, se vor inchide, daca se atinge si depaseste temperatura reglata in toate zonele, se vor inchide toti. De aceea se lasa in instalatie cel putin un calorifer (mai mic, in baie, pe hol, etc) care sa aiba robinet normal si pastrat deschis, astfel incat in orice situatie ar fi robinetii termostatati ai celorlalte calorifere, pompa centralei inca sa aiba circuitul apei deschis circulatiei prin macar acel calorifer. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Unele centrale au si un circuit intern de bypass , macar in ideea ca se intampla ceva cu circuitul extern de agent termic , fie si o obturare din diverse motive . S - a mai facut vorbire despre el in topic ... chiar si vechile centrale Vaillant , tip T3 sau T2 , cat si generatiile urmatoare aveau asa ceva . Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 (editat) Reglajul acelor robineti nu este de tip proportional, daca ai 23 grade in camere si ii reglezi mai jos, se vor inchide, Nu este posibil, este un sistem cu burdon cilindric care actioneaza o piesa conica(dar care nu poate obtura complet scaunul), deci proportional. https://media.xpair.com/redac/hydraulique/tete-thermostatique-K-heimeir.jpg Editat Septembrie 21, 2017 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Daca este asainseamna ca nu pot avea problema mentionata. Este ceva ce nu stiam... si pe care nici multi instalatori nu o stiu inca, pentru ca de la unii dintre ei aflasem. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 (editat) Daca nu se monteaza capul termostatic ( termostatul propriu - zis ) , ci doar robinetul in sine , actionat prin presiune de un capac fals , care apasa pe tija centrala , putand - o lasa libera ( debit maxim ) sau prin insurubare sa o comprime de tot , unii robineti termostatati inchid de tot . De asemenea , prin rotirea stanga la refuz a butonului capului termostatic ( montat ) , inchid de tot . Pot dovedi , cu exemplare de la Herz si Heimeier . Editat Septembrie 21, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum