Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparat de radio sa imi iau

Postări Recomandate

Scriu acest subiect plin de nervi aici la bodega ca nici nu mai stiu unde sa il deschid

Ba fratilor, stau in Romania si nu exista chip sa pot asculta un post decent de radio. Vreau sa ascult Radio Romania Actualitati in bucatarie ca asta e un post de radio cel mai ok (din punctul meu de vedere) si nu e chip sa il pot prinde pe ultrascurte aici in Romania. Asa ceva eu nu am mai pomenit.

De fapt, unde stau eu nu e chip sa prinzi un radio decent pe ultrascurte, daca va vine sa credeti asa ceva.

Stau la 5 minute de Dunare si orice dioda infipta intr-un cartof prinde numai bulgarii pe toate frecventele in care ei emit, in rest e de groaza, nu pot prinde nici-un post romanesc ok, numai daca alerg ca nebunu cu o sarma legata de antena paratul de radio incepe cat de cat sa prinda, dar pentru perioade scurte

Radio Romania Actualitati emite pe doua frecvente in zona mea 102,2mhz si 105,1mhz. si nu reusesc pe nici-una sa il prind ok.

Nu va mai spun ca si pe medii e de groaza.

Daca ziua mai prind ok pe 855khz, noaptea incepe zona crepusculara si gajaie ca toti dracii

Ce sa fac, sa incep acum sa caut sa imi fac aplificatoare de banda larga si sa imi construiesc tot felul de antene ca pe timpul lu' ceasca cand ne chinuiam cu antene si ampliifcatoare sa prindem sarbii ??? :41

Ar mai fi o varianta cu un aparat de radio pentru internet cu WI-FI. Voi ce ma sfatuiti ?

Link spre comentariu

Un radio mai " rasarit " ... obligatoriu din baterii . Acum se gasesc accu ieftini ... si buni ! Putem adanci discutia ... investitia n - ar fi mare ... sub 100 RON . Ma rog , se poate discuta . Daca cineva are " ceva la cap " , ca mine ... rezultatele sant sigur bune . Eu ascult in bucatarie la ICF SW - 77 ... In fine ...

https://www.universal-radio.com/catalog/portable/2493.html

https://www.youtube.com/watch?v=cDrKkM224-0

Editat de gauss
Link spre comentariu

DA,te rog incearca un radio-auto...''Predeal'', chiar nu mai stiu cum se numeste..receptiona doar UL,UM si o gramada de prostii pe UUS ! PS. In functia pozitionarii in teritoriu,aveai si receptia,buna sau...''ne-buna'''! Alte vremuri...! :95

AC180KV,AC181KV,vad ca la emoticoane sunteti numarul 1 :rade:

Vrei sa stii de ce ?? In primul rand,incerc sa-mi arat buna/proasta dispozitie fata de autorii unor posturi de ori ce fel..! :da Nu cred ca ai vazut contre intre mine si oricare membru al acestui forum ! PS. NU sunt PENSIONAR(inca),dar vreau sa cred ca emoticonele mai da ''o pata de culoare'' acestui forum...sau NU?? :nas:

Link spre comentariu

Poate..''Gloria'' se numeste? Nu mai stiu,dar etajul final era cu AK 180/complementar AK 181 cu un mic radiator,termistor>62 Ohmi ! Alb/Albastru..!

AC180KV,AC181KV,vad ca la emoticoane sunteti numarul 1

Apucati-va de altele...Gloria a avut finali pnp si atat.Le cam incurcati amandoi.

Daca aparatul este folosit in interiorul unui bloc cu pereti din beton,e cam problematic sa-i pui in evidenta calitatile fara o antena exterioara,care poate consta si dintr-o bucata de sarma la nevoie,dar trebuie ajutat putin,altfel,cele mai puternice posturi vor intra si restul nu se vor auzi deloc.Incercati cu o antena exterioara si ne spuneti ce se intampla si pe urma vedem daca e cazul de schimbat aparate.Vorbesc din experienta,eu nu pot tine un aparat de radio in bucatarie,si in general in alte camere,pt ca nu am semnal decat langa geamuri,in rest e cam liniste sau se receptioneaza in conditii proaste cateva posturi mai puternice,si eu nu ma pot plange ca sunt bruiat de vecini.Mai prind cate unul de la rasarit,dar nu deranjeaza posturile locale in mod obisnuit.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări