Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa faci sa nu pierzi niciodata datele de pe HDD

Postări Recomandate

Acum 31 minute, Giuseppe Bagarella a spus:

De unde sa stiu eu cand crapa ?

Da' ce, la HDD de unde stii cand crapa? Odata face fas si asta e. Eu am HDD care mesteca de mai bine de 5 ani.Am HDD la sistem de supraveghere care merge nonstop de mai bine de 2 ani, dar daca ar fi sa fie mai accesibil SSD-ul nici nu m-as uita la HDD. Daca e sa fii asa reticent, acum trebuia sa fii tot pe dischete, sa nu fi trecut la CD-uri.Daca te paste nevoia, fa schimbarea si treci la SSD ca prea multi le lauda ca sa fie mai proaste decat HDD-urile.

Link spre comentariu
3 hours ago, maresaldeflota said:

64 si daca gasesti e prea putin pt windows. 

Eh, na !? Partitia mea cu windowsul are 50GB din care sint ocupati doar 34GB. Si asta nu dupa ce instalez windowsul pe curat, ci dupa ani de folosire. :nebun:

PS: Am Windows 7.

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu

Disk-ul C: este disk exclusiv pt sistemul de operare, nu ai ce date sa pierzi de pe el decit cel mult sistemul de operare. Sa nu-mi spui ca-l partitionezi și-l ții și pt date. 

Dacă tot vrei anduranta "garantata" cumpăra atunci HDD de 64G sau 120G SH pt ca dacă tot au reușit sa meargă cite 7-12 ani pina acum atunci "sigur" mai merg încă vreo 20 de ani de acum încolo. 

Soluția eleganta și "profesionala" dacă vrei și fiabilitate și garantarea datelor (excludem virușii) o reprezinta stațiile desktop cu multe HDD-uri conectate în Raid cu scrierea simultana a acelorași date pe mai multe HDD-uri în paralel. Puțin probabil sa pice toate simultan. 

Din cite înțeleg eu tu folosești un laptop. Dacă vrei sa vezi care-i mai fiabil HDD sau SSD atunci fa un test: în timp ce lucrează cu disk-ul ia și scutura puternic laptopul ca și cum ar cădea jos. Vezi care rezista mai bine SSD-ul sau HDD-ul? Eu ca și mulți alții de aici știu care-i rezultatul EVIDENT dar asa te vei convinge și tu. 

Link spre comentariu
5 hours ago, modoran said:

Pune tu mana pe un ssd si nu o sa mai folosesti hard mecanic pentru sistemul de operare si programe in vecii vecilor cand o sa vezi ca se deschide browserul web si restul programelor instantaneu.

E moft pentru cei ce folosesc ssd-uri scumpe de 2 - 3 - 4 TB si atat, nu pentru cei ce folosesc ssd de 120 - 240 - 480 GB pentru windows si programe si hard mecanic pentru stocare.

Aoleooo, lasa-ma ca de cand ii zic eu sa puna un SSD...

Omul, pur si simplu nu concepe ce inseamna sa ruleze un sistem de operare, cu toate aplicatiile instalate, pe  un SSD. De cate ori i-am zis sa isi ia un SSD ma luat cu snobisme, fițe si tot felul de bășini. Iar aia cu fiabilitatea nu mai intra in discutie, pentru ca tehnologia nu mai e noua ca sa ne pune tot felul de intrebari de genul: o fi bun, o tine, cat o rezista etc.

Daca treaba era putreda, murea de mult timp si tot la harduri electro-mecanice ramaneam si acum.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Disk-ul C nu se partitioneaza. Este disk de sistem și atit. Dacă vrei mai mult spațiu de stocare pui celalalt HDD mai mare sau mai folosești și un HDD extern pt ca nu ai nevoie de acces permanent la toate datele, sigur se pot rearanja astfel incit sa ții o parte din date și pe HDD extern. 

II da înainte cu fiabilitatea dar la un laptop un HDD este în cea mai dezavantajata situație. Este suficient sa lovești din greșeală laptopul cu mina în timp ce scrie pt HDD și te-ai aranjat cu bad-uri fizice gramada. Este suficient să-l lovești accidental o singura data în 10 ani de folosire și-ai pierdut aproape tot. 

In fine, nu toată lumea poate sa înțeleagă tehnologia! Mai sint unii care încă prefera scrisul cu un bețișor pe tăblițe de lut. Avantajul este ca alea dacă le ambalezi și depozitezi cum trebuie le poți citi și peste 2000 de ani...... dar cam asta este singurul avantaj......... 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Buna seara.

Daca laptop-ul nu are port sata3 nu are nici un rost trecerea de la hdd la ssd deoarece diferenta de viteza o sa fie insesizabila (comparand un hdd sata3 cu un sdd pe un port sata2). Plus ca mai e si riscul sa apara probleme de compatibilitate intre ssd si bios (sunt Stan patitul ).

Ssd-uriile sunt destul de rezistente si au un sistem de monitorizare a "sanatatii" bine pus la punct. Doar ca in general nu sunt proiectate pentru pastrarea arhivelor.

Eu arhivele mi le tin pe hdd-uri WD green, serie care a fost proiectata pentru pastrarea datelor, acum cele mai potrivite cred ca sunt cele pentru dedicate NAS-uriilor.

Link spre comentariu
7 minutes ago, stryx said:

Buna seara.

Daca laptop-ul nu are port sata3 nu are nici un rost trecerea de la hdd la ssd deoarece diferenta de viteza o sa fie insesizabila (comparand un hdd sata3 cu un sdd pe un port sata2).

Asta nu o cred !

Ai facut vreun test de viteza intre SSD si hardul ala normal pe sata mai mic de 3 cum spui mai sus ?

Link spre comentariu
43 minutes ago, sesebe said:

II da înainte cu fiabilitatea dar la un laptop un HDD este în cea mai dezavantajata situație. Este suficient sa lovești din greșeală laptopul cu mina în timp ce scrie pt HDD și te-ai aranjat cu bad-uri fizice gramada. Este suficient să-l lovești accidental o singura data în 10 ani de folosire și-ai pierdut aproape tot. 

Ca sa vezi ironia sortii. Am laptopul cu hardul in cauza de vreo 7 ani. Cam cum crezi ca am folosit eu laptopul asta pana acum ? L-am tinut pe birou ? Da, da, dar... nu. Am stat in pat si l-am tinut in brate ! :d Deci 7 ani de tinut laptopul in brate si nu am nici un bad in el ! Ca sa vezi ce chestie... Ale dracu harduri de laptop cate shocuri iau si nu se strica, frate ! :d

Acum mi-am luat o masuta din aia ca pentru micul dejun la pat, ca ma durea burta de la greutate. Dar imagineaza-ti ca de cate ori plec sau vin la calc ridic laptopul de unde e si il mut in alta parte ca sa pot sa ma asez. :nebun:

P.S: Am 1608 G-Sense Error Rate ! Adica o mie sase sute de cazuri cand a detectat el vibratie mai mare decat trebuie, si tot nu s-a stricat nimic.

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu

Da, am facut testul cu mai multe configuratii. Limitarea e data de catre placa de baza nu de ssd sau hdd. Este asemanator cu utilizarea unui mediu de stocare extern cu usb 3 pe un port usb 2, se vede un plus de viteza la transfer dar tot nu poate trece de o anumita limita.

PS: e vorba de comparatie ssd sata 3 vs hdd sata 3 pe placi de baza cu sata 2.

Editat de stryx
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări