Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa faci sa nu pierzi niciodata datele de pe HDD

Postări Recomandate

Salut, am nevoie de un tool pentru recuperarea datelor de pe un HDD extern WD. Din greseala am sters un folder de 600GB....

Ideal ar fi un tool care sa gaseasca folderele, nu doar fisiere dupa tipul fiecaruia. De mentionat e ca, nu am mai folosit HDD-ul de atunci, in asteptarea zilei pt recuperarea datelor.

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Se pare ca batranul meu Hard Disk incepe sa ma lase... :26

Este un Western Digital de 300GB luat acum 7 ani si are 28.831 ore de functionare, adica 3 ani si 4 luni (functionare continua).

Nu are nici o eroare grava in SMART, doar ca eu il monitorizez , si pana acum nu am primit nici o avertizare, dar de cateva zile a inceput sa imi dea "Seek Error Rate".

> 25 Sep, 2018 / 13:15:21 - [07] Seek Error Rate - Increased from 0 (200) to 1 (200)

> 26 Sep, 2018 / 01:30:21 - [07] Seek Error Rate - Increased from 1 (200) to 2 (200)

> 26 Sep, 2018 / 15:01:54 - [07] Seek Error Rate - Increased from 2 (200) to 3 (200)

Credeti ca ar trebui sa pregatesc unul nou ?

Link spre comentariu

Ce simplu ar fi sa fie asa ! :nebun: Sa ai bani fara numar, sa iti iei tot ce vrei...

Acum ca trebuie sa strang bani sa-mi iau pamant, trebuie sa fac economie la maxim.

SSD-urile... Nustiu ce sa zic. Eu nu prea am incredere in tehnologia asta. Parca tot HDD mi-as lua...

Eu am loc in laptop de 2 unitati. Una, aia principala cu hardul asta de da erori, si a doua in locul cd-rom-ului cu un HDD de 1TB pt stocare.

Daca e sa iau SSD, nu iau decat unul mic (64GB) pe care sa tin doar Windowsu. Dar asta inseamna sa pierd din spatiu si sa nu am o unitate de incredere pe care sa-mi tin datele importante (pt ca si celalalt hdd de 1TB e cam cu semnul intrebarii).

Link spre comentariu

Un ssd de 128 GB a ajuns la 100 de lei, de 64 GB nici nu se mai fabrica, nu cumpara nici dracu' asa ceva.  Diferenta intre un SSD si un hard este enorma.

Eu nici nu concep sa nu folosesc ssd in 2018, sporul de performanta este vizibil din primul moment, indiferent cat de vechi sau slab este restul sistemului.  Un ssd e cel mai bun upgrade ce il poti face unui PC daca nu are deja asa ceva.

Link spre comentariu

Pune tu mana pe un ssd si nu o sa mai folosesti hard mecanic pentru sistemul de operare si programe in vecii vecilor cand o sa vezi ca se deschide browserul web si restul programelor instantaneu.

E moft pentru cei ce folosesc ssd-uri scumpe de 2 - 3 - 4 TB si atat, nu pentru cei ce folosesc ssd de 120 - 240 - 480 GB pentru windows si programe si hard mecanic pentru stocare.

Link spre comentariu

Mda... Dar ramane problema ca nu am incredere in tehnologie si (luand unul mic) pierd din spatiu.

Totusi... Imi puteti spune ceva ca sa ma faca sa imi recapat increderea ? Mi-as dori, sincer ! Dar eu nu inteleg cum sa am incredere intr-o memorie care are un numar limitat de accesari... De unde sa stiu eu cand crapa ?

Link spre comentariu

Exact 5 ani la hdd 2 ani si crapa in 2 pai la ssd poate crapa nu zic da 5 Ani! Apoi te asigur ca nu depasesti tu "accesarile"! La mine pc proneste in 5-7 secunde, normal ca conteaza si placa de baza ce stie pc, la hdd 1 minut pe putin, apoi nu se mai blocheaza pc ca la hdd in programe etc. Sfat cumpara unu ca daca nu il mai vrei il returnezi gratuit in 10 zile! - Si iti dau banii toti inapoi cash sau pi card! :nebun:

Ti convinji singur singuriel! Daca mierita sau nu! :wretre

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări