orgasmo Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Eu am avut mereu un ventilator dedicat care să-mi răcească HDD-ul. Binențeles, cel intern.Dacă ții HDD-ul rece, nu prea are motive să se strice prea curând. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 (editat) Buna Am tot citit pe aici si am ajuns la concluzia ca multe sunt povesti de popa beat. Nu poate sti nimeni cand crapa un HDD.Eu am HDD-uri de multi ani(de cand traiau oamenii toti) fara probleme si mai am HDD-uri de ultima generatie crapate. Am HDD de pe vremea 386 de 124Mb perfect functionale.Am diskete de pe vremea 386 cu datele pe ele,inclusiv de 1,2 MB.Conditiile de pastrare nu au fost extraordinare, Doar loc uscat(in debara). Cu HDD singura solutie(cat de cat) sigura este RAID in diversele ei forme.Sa nu uitam ca HDD-urile se pot defecta toate simultan,odata cu o sursa defecta.Cu HDD-ul defect se mai pot recupera datele de pe platane cu ceva costuri pe care nu oricine le poate achita(vezi Dongle Cluj-Napoca,sper ca nu este considerata reclama,nu ne cunoastem). De voie de nevoie am fost nevoit si eu(ca mai toata lumea) sa pun la loc "sigur" date importante.Am trecut la inscriptionare pe CD sau DVD pe care nu le-am dublat, le-am triplat pentru siguranta. Pe moment am CD-uri de peste 15 ani care nu au probleme inca(si sunt zgariate binisor), dar am folosit blankuri de calitate si inscriptoare la fel.Viteza de scriere este la fel de importanta, Deci,inscriptoare made in Japan(Teac,Yamaha Plextor,cele SCSI sunt la alta calitate din start), blancuri de calitate(neaparat vopsite pe partea opusa citirii,este astfel protejat stratul activ de Al) si viteza mica de scriere. Spor tuturor Alex Editat Septembrie 17, 2017 de allexx1968 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 17, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Aha, deci trebuie sa-mi iau 1702 DVD-uri ca sa-mi fac backup la 8TB. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 N-ai inteles,trebuie triplate,deci nu cred ca te descurci doar cu 1702 bc. Am trecut la inscriptionare pe CD sau DVD pe care nu le-am dublat, le-am triplat pentru siguranta. Link spre comentariu
gsabac Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 (editat) Puteti utiliza Blue-Ray Writter, discurile au chiar 100-125GB si pe ele se pot inregistra toate formatele audio sau video, la cea mai inalta calitate. Nu stiu daca se potriveste sau nu la inregistrarile dvs. dar ca idee cu 80 de discuri se pot inregistra mai mult de 8TB. Patru discuri de 100GB costa cam 60 de lei. Spor ! @gsabac Editat Septembrie 17, 2017 de gsabac Link spre comentariu
allexx1968 Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Aha, deci trebuie sa-mi iau 1702 DVD-uri ca sa-mi fac backup la 8TB. Buna Mare lucru sa ai 8TB de date. Si eu am multe discografii complete(FLAC). Spor tuturor Alex Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Mi-a zis un prieten ca daca scrii un fisier pe HDD si il lasi asa mult timp, acel fisier poate disparea pentru ca s-ar demagnetiza discul. O fi adevarat, stiti ceva despre asta ? Daca da, atunci dupa cat timp ar trebui sa rescriu fisierul ca sa nu se piarda ? Nu stiu, odata si odata tot o sa se piarda, nimic nu este vesnic. Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Eu am trimis hardul pe lumea cealaltă doar cu o închidere mai ferma a laptop-ului combinata cu asezarea pe celalalt birou. Zbang lid -ul, cu nervi, pa hardul cu viața mea. M-am sinucis ritualic și am jurat ca nu mai fac. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 17, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Exact ce spuneam mai sus. Dar nimeni nu citeste decat primul si ultimul post. Eu cand vine vorba de hardurile mele externe sau de laptop sint paranoic de atent ! Daca ma vezi cu cata grija le mut cand e de mutat... razi de mine ! Eu cand pun mana pe hard sau laptop intru in transa, nu mai conteaza nimic din jurul meu, tot ce conteaza e sa-l duc la destinatie cu orice pret. Link spre comentariu
gsabac Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 (editat) Asta spuneam si eu, va intereseaza datele, HDD-urile sau amindoua. Puteti utiliza Blue-Ray Writter, discurile au chiar 100-125GB si pe ele se pot inregistra toate formatele audio sau video, la cea mai inalta calitate. Nu stiu daca se potriveste sau nu la inregistrarile dvs. dar ca idee cu 80 de discuri se pot inregistra mai mult de 8TB. Patru discuri de 100GB costa cam 60 de lei. Spor ! @gsabac Este sigur ca HDD-urile au viata limitata si pot cadea oricind, dar daca nu doriti backup pe Blue-Ray puteti folosi un server, care scrie datele pe ansablul hdd-urilor ceva asemanator cu o holograma si defectarea unui HDD nu da o pierdere a datelor. Si mai degradabila este pasiunea pentru muzica sau filme, o spun din experienta proprie, cu exceptia utilizarii pentru o afacere. Am avut primele inregistrari dupa discurile Beatles in 1968, am avut dupa 1989 peste 1500 de filme video pe casete, la inchiriat, care astazi nu mai reprezinta nimic, desi multe din ele se dau si astazi la PRO-TV. Deci spor cu protejarea HDD-urilor care chiar umblate ca cu oul, pot functiona mult timp sau prea putin ! @gsabac Editat Septembrie 18, 2017 de gsabac Link spre comentariu
Tavi Postat Septembrie 19, 2017 Partajează Postat Septembrie 19, 2017 (editat) back-up la datele de pe un hard se face pe alt hard extern cu alimentare separata pe DVD sau BR ... cand ai date putine si timp mult daca nu au valoare datele , nu faci back-up daca au valoare , dai banul pe HDD extern si gata eu nu am hard-uri in computere , doar SSD-uri toate datele sunt pe harduri externe conectate la hub-uri USB cu alimentare externa in afara de 2-3 , toate hard-urile mele au alimentare separata cel mai rece , dupa o utilizare de o zi ( 40 grade ) este si cel mai vechi , un Samsung Story Station cu carcasa de aluminiu nu a depasit niciodata 50 de grade cel mai cald un Seagate ( 55 grade ) cel mai mult a ajuns la 63 grade cel mai stabil termic tot un Seagate ( 44 grade ) nu a depasit niciodata 48 grade cel mai bun , un WD de 4T utilizat non stop fara nicio problema , de ani buni cel mai prost , alt Seagate , care la fisiere mici , multe ( milioane ) se sugruma la transfer si se blocheaza - de doua ori a avut nevoie de recuperare date a ajuns acum back-up pe un computer foarte pution folosit toate sunt monitorizate de aplicatia Hard Disk Sentinel Pro Editat Septembrie 19, 2017 de Tavi Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2017 Sa dea dracii, mi-am luat cutia anti-atomica recomandata de Orgasmo ! Link spre comentariu
nationalistu Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Antisoc...si rezistent la apa.https://www.emag.ro/silicon-power-hdd-extern-2-5-armor-a65-1tb-usb-3-0-negru-antisoc-rezistent-la-apa-sp010tbphda65s3k/pd/D8DKT2BBM/ Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Cand iti pierzi datele pui mana pe telefon si suni pe la serviciile alea cu 3 initiale. Au aia backupuri peste backupuri la ce ai avut pe hdd. Au pe naiba...multe din sistemele serviciilor sunt tot cu XP, surse pocnitoare, cabluri incalcite de nu mai stie nici naiba care si cum...au in schimb multa birocratie, hartogarie, paranoia pentru niste informatii sterile si pe deasupra complet fumate, etc, etc. Poate pe alte meleaguri sa fie altfel, dar nici acolo nu e sigur. Hilar HDD-ul ala care rezista un metru timp de 30 de minute...dupa 30 de minute se imbata cu apa rece, sau ce? Link spre comentariu
Postări Recomandate