Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa faci sa nu pierzi niciodata datele de pe HDD

Postări Recomandate

Am deja 4 HDD-uri externe de 2TB in care am bagat 15 milioane. Nu mai dau alti bani pe RAID-uri in nici un caz.

PS: In toata viata mea, de cand s-au inventat calculatoarele, 1 singura data mi s-a stricat un HDD incat sa pierd complet datele. Si asta prin anii '90, un hdd de 1GB.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Explicatie poate fi temperatura:

Flash Data Retention

Data retention of any flash is the ability to retain its programmed state. Flash data retention is known to degrade over temperature. Various tests and methods are in place to determine the reliability of flash. Tthis application report mainly addresses the concept of accelerated test and the use of statistics to predict reliability.

HDD2.jpg

HDD.png

Editat de orgasmo
Link spre comentariu

Tu stii mai bine cat valoreaza datele tale, daca se merita sau nu Datele pretioase nu se tin pe HDD externe, Siguranta lor fizica costa si companiile care au date sensibile investesc mult in protectia lor de la solutii redundante, back-upuri zilnice la solutii de pastrare a acestora in locuri ultrasafe. Iti recomand, daca ai vreodata ocazia, sa vezi serverele din centrala unei banci, si sa discuti cu IT-stul hardware. :secret

Editat de Kreator
Link spre comentariu

Pffff, chiar misto cutia ! :dsaf Dar eu harduri externe, mai subtiri. Oricum, mi-ai dat o idee cum sa-mi fac o cutie d-asta.

Apropo, pentru hardurile din calculator e ok o temperatura maxima de 43 grade ? Cam la atat le tin eu, daca depaseste (vara) il opresc.

hdd-extern-wd-elements-portable-2tb-25-u

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Eu am avut mereu un ventilator dedicat care să-mi răcească HDD-ul. Binențeles, cel intern.Dacă ții HDD-ul rece, nu prea are motive să se strice prea curând. La ăla extern nu prea ai cum să-l răcești fără să-l bagi într-o cutie mai mare, prevăzută cu ventilator...dar se poate face.

Link spre comentariu

... dezalinierea capetelor se poate produce si la o cadere de tensiune.

In legatura cu caderea de tensiune... Eu cand vreau sa scot hardul extern din laptop ii dau Safe Remove si daca imi zice ca e ok ii trag cablul din USB. Dar asta nu se poate echivala cu o cadere de tensiune ? Ca hardul e alimentat si in stare de functionare si eu ii intrerup brusc tensiunea. Nu se duce dracu ?

Link spre comentariu

Hard-discurile nu se pot demagnetiza. Materialul magnetic este o hexaferita, ale carei domenii magnetice sunt magnetizate spontan la saturatie. Bitii sunt definiti de sensul campului in fiecare punct. Pentru a degrada o inregistrare magnetica ar trebui un camp magnetic foarte mare, care sa inverseze campul domeniilor (impulsuri nedorite in capetele de scriere), sau incalzirea discului peste punctul Curie al hexaferitei (peste 600o C).

CD/DVD presate la cald in matrita sunt mai "vesnice" decat vechile discuri din vinil sau din ebonita. Cele scrise cu laserul au viata mult mai scurta. Pe suportul din poliester exista un strat de polimer termosensibil care se deformeaza la caldura laserului, dar are tendinta de a se "netezi" la temperatura ambianta, mai ales peste cea obisnuita. Mie mi s-au stricat multe CD care au stat o iarna pe o etajera deasupra unui calorifer.

Link spre comentariu

Mi-a zis un prieten ca daca scrii un fisier pe HDD si il lasi asa mult timp, acel fisier poate disparea pentru ca s-ar demagnetiza discul.

O fi adevarat, stiti ceva despre asta ? Daca da, atunci dupa cat timp ar trebui sa rescriu fisierul ca sa nu se piarda ?

In cazul asta portocalele si zdrentele dau chix?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări