Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa faci sa nu pierzi niciodata datele de pe HDD

Postări Recomandate

Chiar daca la SSD-uri orice firma, care le produce, pare mai ''obscura'' hardurile nu sunt chiar proaste. In ele gasesti memorii flash produse de cateva mari firme, le numeri pe degete. La fel si controloarele care piloteaza acele memorii.

Chiar daca am avut unele probleme cu un hard SSD de la Corsaire, eu nu imi mai instalez sistemu pe un hard mecanic, nu isi are rostu'.

Link spre comentariu
25 minutes ago, VAX said:

[...] Calculatorul respectiv era dotat cu un sistem ingenios de contorizare a timpului cat a mers. Avea montate in mai multe locuri niste dispozitive cu un tub de sticla (cu diametrul ca cel de la termometru) cu mercur in interior si doi electrozi la capete. [...]

Este vorba despre contor de timp cu mercur, s-a utilizat pe larg in echipamente rusesti (mai ales profesionale si militare) ce necesitau mentenanta periodica si/sau contorizarea utilizarii, uzurii si/sau inlocuirea la termen a unor componente (de ex. mecanice, sau tuburi electronice).

C1-99 care a fost primul meu osciloscop (la inceputul anilor '90) are asa ceva (se vede si in prezentarea de aici), iar azi se gasesc asemenea contoare  de cumparat.

Link spre comentariu
Acum 21 minute, maxente a spus:

Chiar daca la SSD-uri orice firma, care le produce, pare mai ''obscura'' hardurile nu sunt chiar proaste. In ele gasesti memorii flash produse de cateva mari firme, le numeri pe degete. La fel si controloarele care piloteaza acele memorii.

Chiar daca am avut unele probleme cu un hard SSD de la Corsaire, eu nu imi mai instalez sistemu pe un hard mecanic, nu isi are rostu'.

Buna

Ai dreptate.

Cu sistemul de operare pe SSD nu pierzi mare lucru in cazul in care crapa.

Merge bine(experienta proprie),dar.....

Aici e vorba de cu totul altceva,"sa nu pierzi datele de pe HDD".

Ei,spune cum facem?Eu cum spuneam am trecut datele pe CD-DVD,dublate sau triplate,

in functie de importanta,alti useri prefera cloud(posibil sa ajung si eu acolo).

Cum spuneam,nu am pierdut date de pe HDD(inca).

SSD e bun(rapid),dar nu sigur.

Spor tuturor

Alex

Acum 6 minute, Traian B a spus:

Este vorba despre contor de timp cu mercur, s-a utilizat pe larg in echipamente rusesti (mai ales profesionale si militare) ce necesitau mentenanta periodica si/sau contorizarea utilizarii, uzurii si/sau inlocuirea la termen a unor componente (de ex. mecanice, sau tuburi electronice).

C1-99 care a fost primul meu osciloscop (la inceputul anilor '90) are asa ceva (se vede si in prezentarea de aici), iar azi se gasesc asemenea contoare  de cumparat.

Buna

Am un Ci99,nu am deschis inca carcasa,o voi face.

Voiam sa ma scap de el,a unul digital.pe care-l consideram mai bun.

Spor

Alex

Link spre comentariu
30 minutes ago, Traian B said:

Eu am avut " varsate " la pravalie ... se montau la unele echipamente produse . Erau mai multe tipuri , cel din foto e pentru echipamente de laborator ... altele erau efectiv " blindate " , fiind destinate pentru chestii aflate in exploatarea trupelor , unde conditiile sant altele ... iar operatorii umani mai neglijenti , grabiti , neatenti , dezinteresati , mai putin cunoscatori  sau chiar " curiosi ", curiozitate in afara manualelor si instructiunilor , bineinteles ! Pacat ca nu am foto ... mai greu ( deloc ... ) cu asa ceva in arealul respectiv .

Editat de gauss
Link spre comentariu
4 hours ago, Giuseppe Bagarella said:

Nu inteleg. Cum sa repari un hardware cu un software ? Ce program e ala ?

HDD-ul era bulit in zona de tabela de alocare a fisierelor (parca asa ii zice), avea bad sectors. Am vrut sa copiez ceva de pe el pe laptopul baiatului meu si cand am infipt mufa de USB, imediat a aparut pe ecran un mesaj de genul : " HDD-ul nu e bun de nimic, salveaza din fisiere ce poti, fa pipi pe el si dupa aia da-i foc." La Ubuntu se face automat scanarea in zona S.M.A.R.T. atunci cand conectezi un HDD extern.

Am folosit HDDScan 3.3. Acum a aparut si versiunea 4.0.

Am scanat HDD-ul, cred ca l-am si formatat low level, nu mai stiu exact cu ce leac l-am vindecat. Vorba aia : "Operatia a reusit, pacientul a murit". Insa dupa tratamentul cu HDD3.3 a iesit din coma. Cum se spune la externarea din spitalele romanesti, ca te-au vindecat si te trimit acasa sa mori pe patul tau. Eu pe hardul respectiv nu mai pun decat "gunoaie" (muzica, filme, etc), nu fisiere importante.

Editat de VAX
Link spre comentariu

Va salut,

Nu reusesc sa citesc un DVD-R Traxdata pe care l-am scris acum 10 ani.

Windows 10 nu il vede.

Linux-ul il vede dar nu-l pot monta. Am incercat cu dvdisaster si unitatea optica incepe sa mestece zgomotos  - l-am lasat cam 10 minute si l-am scos, caci nu aveam nici un rezultat.

Ceva solutii ?

Link spre comentariu
Acum 25 minute, norad a spus:

Va salut,

Windows 10 nu il vede.

Linux-ul il vede dar nu-l pot monta. Am incercat cu dvdisaster si unitatea optica incepe sa mestece zgomotos  - l-am lasat cam 10 minute si l-am scos, caci nu aveam nici un rezultat.

Ceva solutii ?

Stergeti-l cu un servetel umed apoi cu un prosop uscat de bumbac!

Si eu am avut probleme candva si la mine a mers, poate merge cine stie.

(daca vreti sa il cititi cu winsows mai vechi puteti sa il instalati pe un stic de 16gb si sa bootati de pe el windowsul mai vechi ca sa nu instalati iar windows in pc) 

Link spre comentariu

Am fost pus in situatia de a recupera arhiva audio de la un post de radio.  Cateva sute de CD-uri. Unele discuri le-am spalat cu detergent de spalat vasele si apa din abundenta, le stergeam cu un prosop de bumbac care nu lasa scame. A fost nevoie sa testez mai multe unitati optice, cele mai scumpe sunt de obicei cele mai bune. Pentru transfer foloseam un program cred ca se numea "Altap Salamander"

Link spre comentariu
2 hours ago, norad said:

Va salut,

Windows 10 nu il vede.

Ceva solutii ?

Sa nu fie de vina unitatea optica. Poate o avea laserul ''consumat''.

Link spre comentariu

Am verificat pe mai multe unitati.

Dar, daca tot a venit vorba de unitatile optice. Stiu ca la CD-urile portabile de acum ceva vreme se putea regla intensitatea laserului dintr-un semireglabil mic.

La unitatile DVD de la laptop se poate face acest lucru ?

Am o unitate pe care pot face experimente cu niste CD-RW pe care nu le mai pot citi/scrie nicicum.

Link spre comentariu

CD si DVD daca sunt tinute la intuneric, merg mult mai mult de 10 ani. Primele 10 CD-uri care le-am facut, au fost inscrise in 1992 pe o unitate TEAC x4 si merg perfect si acum. In schimb, la locul unde lucram, unii angajati puneau CD-urile in geam, la soare. Dupa 2 saptamani nici unul nu mai mergea.

Cireasa de pe tort: unitatea inscriptoare TEAC din 1992, merge perfect si acum. Atunci o unitate inscriptoare costa 500 lei dar d.p.d.v. calitativ era mult superioara celor care se fac azi.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări