Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa faci sa nu pierzi niciodata datele de pe HDD

Postări Recomandate

23 minutes ago, maxente said:

Ho, ca o sa inceapa si ssd-urile de stocat, la preturi acceibile, sa intre in forta mai pe la anu'.

Din pacate tehnologia se indreapta intr-o directie de rahat: Windows 10, SSD-uri... Numai tampenii... :26 Auzi si tu, sa renunte WD sa mai fabrice HDD-uri clasice...

Link spre comentariu

Nici Linux Mint 19 pe care il folosesc pe PC-ul de acasa nu functioneaza bine pe HDD, l-am pus la firma pe un PC, are nevoie de 3-4 minute sa se lanseze, iar acasa pe un SSD de 60GB vechi de 10 ani se incarca in max. 15 secunde.Oricum, la ce pret au ajuns SSD-urile in prezent, nu mai are sens sa stai cu sistemul de operare pe HDD, decat daca esti masochist sau extrem de sarac...in 2007, cand am dat~750 lei pentru un SSD de 60GB toti colegii de la munca au zis: "crapa repede" "nu te tine cat un HDD", "ce HDD luai cu banii aia!!!"(nici unul din ei nu mai detin nici macar... magnetii de la HDD-urile pe care le aveau in 2007:)) -iete ca dupa 10 ani(24.500 de ore functionare) are health 100%, iar intr-un deceniu am economisit sute de ore pe care le-as fi pierdut asteptand sa faca ceva o putoare de HDD, si nu "a crapat".

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Inainte, unitatea floppy era cea mai lenta unitate de stocare din PC.

Pe urma cd-rom-ul.

Acum HDD-ul mecanic , desi sint unele modele ce ajung si pe 180-200Mb/sec transfer sustinut, timpii de acces isi spun cuvintul...

Personal nu mai vad unitate PC sau laptop care pentru sistemul de operare sa nu aibe minim un SSD pe S-ata, preferabil NvMe.

Sintem totusi aproape de sfirsitul lui 2018...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
On 10/1/2018 at 10:48 AM, Giuseppe Bagarella said:

Si ce as putea sa iau, o firma obscura de care n-a auzit nimeni ? Iar de la WD numai din seria Blue pot sa iau ca aia black are 7200 rpm si nu corespunde.

Nu exista HDD sigur 100%, iar firma Western Digital a inceput sa produca stifturi, sa tina pretul cat mai jos. Eu am luat teapa (mare!) cu un HDD extern de 3 TB (My Book) fabricat de WD. Dupa ce l-am cumparat si l-am verificat sumar (fara programe speciale), am mutat pe el multe fisiere care ocupau spatiul pe HDD-ul din calculator. Am vazut ca se scremea minute in sir sa citeasca fisierele si dupa un timp n-a mai vrut sa le citeasca deloc. Am pierdut peste 1TB de fotografii, pdf-uri de electronica, programe obtinute cu greutate, etc. In final l-am reparat cu un program facut de rusi, dar n-am siguranta pe el si il tin sa transport sute de GB de fisiere la alte persoane, cand este cazul. Adica l-am pensionat pe caz de boala.

Dublati mediul de stocare, faceti backup pe HDD extern.

Link spre comentariu
1 hour ago, Spitfire said:

-iete ca dupa 10 ani(24.500 de ore functionare) are health 100%, iar intr-un deceniu am economisit sute de ore pe care le-as fi pierdut asteptand sa faca ceva o putoare de HDD, si nu "a crapat".

Am demolat la serviciu un calculator vechi (casat) Felix C256 . Motoarele de la ventilatoare aveau 70 de mii de ore de functionare. Calculatorul respectiv era dotat cu un sistem ingenios de contorizare a timpului cat a mers. Avea montate in mai multe locuri niste dispozitive cu un tub de sticla (cu diametrul ca cel de la termometru) cu mercur in interior si doi electrozi la capete. In interiorul tubului coloana de mercur era intrerupta de o "bula" de lichid care continea un electrolit. Totul era inseriat cu un rezistor de limitare a curentului si se alimenta la 5 volti. Initial lichidul era la un capat al tubului. Se producea electroliza si intr-o parte se consuma din mercur, iar in cealalta parte se depunea. Pe masura ce se adunau orele de functionare bula de electrolit se deplasa spre celalalt capat al tubului. Langa tubul respectiv era o scala gradata in mii de ore de functionare.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, VAX a spus:

Avea montate in mai multe locuri niste dispozitive cu un tub de sticla (cu diametrul ca cel de la termometru) cu mercur in interior si doi electrozi la capete. In interiorul tubului coloana de mercur era intrerupta de o "bula" de lichid care continea un electrolit. Totul era inseriat cu un rezistor de limitare a curentului si se alimenta la 5 volti. Initial lichidul era la un capat al tubului. Se producea electroliza si intr-o parte se consuma din mercur, iar in cealalta parte se depunea. Pe masura ce se adunau orele de functionare bula de electrolit se deplasa spre celalalt capat al tubului. Langa tubul respectiv era o scala gradata in mii de ore de functionare.

Multumesc , acum am aflat si eu la ce folosea acel tub  >> l-am gasit la un video cu monitor crt  incorporat de prin anii '80 si ceva !!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări