Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa faci sa nu pierzi niciodata datele de pe HDD

Postări Recomandate

Oameni buni, cred ca nu ne intelegem. Eu trebuie sa-mi inlocui hardul principal din laptop, care nu poate fi altfel decat de 2,5". Orice laptop trebuie sa aiba un hard din asta in el. Pe urma, ca vrei tu sa iti stochezi fisierele prin alte o mie de metode, e treaba ta. Dar nu ai cum sa nu ai un hard principal in el.

Oricum, deja mi l-am luat pe ala WD Blue de am pus link mai inainte. Sa spui ca hardul asta e "pericoloso sporgersi", adica varza, mi se pare prea exagerat. Acum cand l-am desfacut sa-l schimb am constatat ca am avut pana acum tot WD Blue, si m-a tinut 7 ani. Deci... 

Stanga: hard vechi / Dreapta: hard nou

DSC02966.jpg.29066fd89c17aa9ba577ce0ae0806294.jpg

Link spre comentariu

Nu inteleg de ce trebuie neaparat sa se faca afirmatii categorice, in orice situatie:

" Orice laptop trebuie sa aiba un hard din asta in el. "

Oare asa sa fie?

In nici un caz.

1. poate sa fie si un SSD in carcasa asemanatoare si cu aceeasi interfata SATA (ca principiu de functionare si performante este total diferit). Cam asta gasesti in laptopurile mele de peste 5 ani.

2. exista de mult timp, dar in ultima vreme sunt tot mai prezente, interfetele mai "mici" in care intra unitati de stocare fara carcasa, tot SSD - in general pe soclu M2, iar interfata poate sa mearga SATA dar poate sa fie si mai rapida, PCI/NVMe

3. exista si alte standarde care sunt mai putin raspandite, spre exemplu HDD de 1,8 inch etc

Deci mai incet cu afirmatiile categorice si sentintele tip GURU, ca de obicei sunt gresite, si oricum cautati si voi pe Goo... daca nu aveti habar.

Link spre comentariu
15 minutes ago, Giuseppe Bagarella said:

Dar nu ai cum sa nu ai un hard principal in el.

Nu este regula sa stii! Sunt multe metode prin care la indemana ai avea sa bootezi din retea si sa iei sistemul de operare direct de pe reteaua lan, fara sa existe un HDD fizic in laptop. Dar depinde de multi factori si unul din ei fiind chiar laptopul in sine!

Link spre comentariu

Ești în eroare.

Foarte multa lume a citit și mulți chiar au răspuns dar tu nu ai ținut cont de NICIUNA dintre recomandările făcute și atunci care-i concluzia? 

Ai pus aici întrebarea după ce ai făcut deja alegerea (principial cel puțin) iar de la forum nu așteptai decit să-ți confirmat ca ai făcut o alegere buna. 

Nu zic ca este neaparat o alegere gresita dar se putea face o achiziție muuuuult mai bună țintind cont de nivelul tehnologic actual. 

Link spre comentariu
1 hour ago, sesebe said:

...și atunci care-i concluzia? 

Concluzia este ca am si eu creier in dotare personala si il folosesc. Un om intreg la minte deschide un subiect pe un forum pentru CONSULTARE (sa mai vada si alte pareri), nu pentru a urma orbeste ce se zice acolo.

Am zis ca nu citeste nimeni ce scriu pentru ca am spus ca vreau sa-mi schimb hardul din laptop (o unitate de stocare ce nu poate fi altfel decat de 2,5" ca altfel nu se potriveste acolo) si voi veniti cu harduri de 3,5", RAID-uri, NAS-uri, harduri wireless, unitati de stocare pe Statia Spatiala Internationala... Ok, ati zis si de SSD-uri, care se potrivesc, dar optiunea asta nu-mi place.

Pe urma, tocmai am spus ca mi-am cumparat, si Leco vrea sa imi vanda el unu. Eu ii multumesc pentru intentie, dar era bine inainte sa spuna, nu dupa. Oricum un Samsung de 2TB cred ca are un pret astronomic, deci nu cred ca imi permiteam....

Edit: Ia uite, pe emag costa 38 de milioane, deci e clar ca l-a pus la misto...

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu
Acum 7 ore, Giuseppe Bagarella a spus:

........................

Am zis ca nu citeste nimeni ce scriu pentru ca am spus ca vreau sa-mi schimb hardul din laptop (o unitate de stocare ce nu poate fi altfel decat de 2,5" ca altfel nu se potriveste acolo) si voi veniti cu harduri de 3,5", RAID-uri, NAS-uri, harduri wireless, unitati de stocare pe Statia Spatiala Internationala... Ok, ati zis si de SSD-uri, care se potrivesc, dar optiunea asta nu-mi place.

.........................

Celelalte recomandari de care te plingi au venit firesc pt ca tot tu ai zis ca SSD-urile nu-s de incredere pt pastrat datele.

Ideea este ca un SSD este recomandat ca drive de sistem iar pt stocat date se utilizeaza un HDD care poate fi si extern laptopului. 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări