doban Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Salutare tuturor.Pe un transformator scrie 220V-12V ,5VA.Intrebarea este cati W are?Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 http://www.rapidtables.com/convert/electric/va-to-watt.htm Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Are 4W. Înmulțești puterea aparentă VA cu 0,8 și ai puterea activă. Link spre comentariu
doban Postat Septembrie 15, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Multumesc mult. Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 19, 2017 Partajează Postat Septembrie 19, 2017 Puterea activa (W) si cea aparenta (VA) sunt marimi fizice diferite, iar raportul dintre ele depinde de defazajul dintre tensiunea si curentul sarcinii. Pe o rezistenta neinductiva nu exista defazaj, iar valorile numerice ale celor doua puteri sunt egale. Eu as pune un bec de far de 5 W pe secundar si as masura tensiunea si curentul. Produsul lor este puterea activa a secundarului. Ar trebui sa fie de cca. 5 W. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 24, 2017 Partajează Postat Septembrie 24, 2017 Are 4W. Înmulțești puterea aparentă VA cu 0,8 și ai puterea activă. Presupunand ca ala e factorul de putere... E mai simplu de atat, traful este prezentat ca avand 5Volti*Amperi, la 12V, e foarte simplu de determinat ce curent poate suporta secundarul 5VA/12V. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 24, 2017 Partajează Postat Septembrie 24, 2017 Raspunsul corect e ... doar chinezul care l-a facut stie ( sau poate nici el ) 1 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 24, 2017 Partajează Postat Septembrie 24, 2017 Eu am luat un randament mai modest.Depinde mult de sarma din bobinaje... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 24, 2017 Partajează Postat Septembrie 24, 2017 Ce treaba are randamentul cu factorul de putere? Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 24, 2017 Partajează Postat Septembrie 24, 2017 Ca tot suntem la Incepatori. Randamentul si factorul de putere sunt doua chestii complet diferite. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 24, 2017 Partajează Postat Septembrie 24, 2017 N-are nicio treaba randamentul cu acel 0,8 din calcul, m-am exprimat gresit, de la oboseală mai bat si campii, acum sunt in tren, doar ce l-am cazat pe junior la facultate (ETTI) si am uzat talpa la pantofi de atata mers.... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 24, 2017 Partajează Postat Septembrie 24, 2017 Mersul pe jos e sanatos la orice varsta Scuze pentru offtopic, oricum discutia s-a cam lamurit. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 24, 2017 Partajează Postat Septembrie 24, 2017 Marian, randamentul are treaba cu factorul de putere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum