Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere aparat masura/multimetru, maxim 1000 Ron

david alin

Postări Recomandate

Pai asta intentionez sa fac modoran.

Cred ca ar fi ok un de-5004 si inca o punte LRC din cele prezentate in posturi pentru operatiuni mai complexe..Am avut 2 Protek 506 caci le foloseam pt diverse situatii alternativ..dar slabute pe partea de LC,de aceea tre sa gasesc o solutie ok.

Link spre comentariu

Sa nu-ti iei o punte RLC cu acelasi domeniu maxim ca al aparatului DE-5004 pentru ca dai banii de doua ori. Stiu ca ma repet dar DE-5004 chiar are punte RLC spre deosebire de majoritatea multimetrelor ce masoara R, L si C.

Link spre comentariu

Ai dreptate Stefan,am luat in calcul si am analizat bine caracteristicile fiecaruia in parte inclusiv modul constructiv.Ies eu la capat pana la urma;-)

App,cat te-a costat sa aduci in tara De-5000-ul tau??

Link spre comentariu

Nu mai retin exact daca am platit TVA la oficiul postal vama dar pe aparat stiu ca am platit putin peste 100$ cu cele doua acesorii TL-21 si TL-22. In mod normal TVA-ul trebuie platit pentru orice colet cu valoarea mai mare de 10$.

Parca si dolarul era mai jos acum un an si nici cei de la vama nu erau asa "suparati" + cozile infinite de la oficiu.

Parca ma bate gandul sa vad cum e DE-5004 dar cand ma gandesc la ce ma asteapta dupa intrarea coletului in tara imi piere toata curiozitate. :rade:

Varianta ideala e sa cauti / astepti pana cand gasesti o punte SH de la un producator renumit si la un pret convenabil, dar asa ceva nu se intampla prea des si nu pe site-urile din Romania.

Link spre comentariu

Aha..asa e cu posta..bataie de cap..

Iar prin intermediari mai dai 20-30 % din pret...

Pai am rasfoit forumurile straine pt 5000 versus 5004 si se merita 5004-ul in detrimentul lui 5000..

Mda,o sa mai astept sa vad poate apare vreo punte LCR serioasa in vizor,exact pt nevoile mele:-))

Link spre comentariu

Toate drumurile par sa duca la Taiwan catre De-5004..

STEFAN,daca vrei si tu un De-5004 si te hotarasti.. am putea face o chestie amandoi.Comandam ambii cate 1 bucata jucarie si platim transportul in jumatate..Am vorbit cu un intermediar si cu 600 ron il am la usa(door to door)..el costand 108$+vreo 34$ parca shippingul pe ebay..Sau ne vedem fiecare de pacatele sale,ce parere ai??:-)

Link spre comentariu

Suna bine dar trebuie sa aflu mai multe detalii aici sau pe privat:

- catre cine se face plata;

- cum il aduce la usa fara sa treaca prin vama;

- cum se imparte transportul la jumatate daca fiecare pachet ajunge la cate o usa diferita;

Link spre comentariu

Omul e de incredere,am mai comandat o data prin el ,cu banii in avans evident si nici nu sa pus pb de neseriozitate.Odata intrat in tara am platit doar curierul de la Timisoara ,vreo 15 lei parca.Pot sa-i propun o comanda de 2 astfel de aparate sa-mi faca un pret cu toate taxele,vamuire etc si iti comunic toate detaliile.Teoretic ar trebui sa-i virez in cont 1200 Ron...Pai ai platesc eu totul,deci si comanda ta apoi cand avem utilajele acasa socotim cat iti revine tie sa platesti diferenta.Daca iau cazul in care mi-a cerut 600 Ron total fara curieratul in RO,ar fi diferenta de la 108$ la 600 ron,adica vrei 150 ron (aici este shipingul chinezului,taxe vamale,etc)Mi-e mi-ar conveni ca eu oricum ma deplasez in alt oras pt vamuire si ridicare colet si ajung tot pe la suma asta dar cu bataile de cap de riguare ,juma de zi pierduta si cozi...Daca iti este ok ai propun sa.mi fac un pret.

Link spre comentariu

Am discutat cu el si intradevar pt 1 aparat este cca 600 ron fara eventuale alte taxe daca va fi cazul,mi-a raspuns.

Intre timp am observat ca chinezul trimite si prin EMS si ma gandesc cum sa procedez sa ies mai bine.M-as risca cu EMS sa ies mai ieftin si sa ajunga coletul mai repede.

Eu iti dau adresa la intermediar cat si link-ul cu multimetru pe PM si poti vb cu el daca iti este mai lejer asa.

Link spre comentariu

Ai grija ca frecventa maxima de masurare LCR e de 10kHz. Mai ales pentru inductante e cam putin, diferenta intre 10kHz si frecventa reala la care lucreaza bobina poate fi foarte mare.

Da,multumesc de atentionare si precizare,am studiat si aspectul acesta,intradevar chiar as fi avut nevoie sa testeze bobinele si pe frecvente mai ridicate de 10khz...in practica,de mute ori am lucrat cu frecvente de 100-500khz...Insa dupa o luna de cautare mai bun decat acesta nu am gasit...stie asadar pe 3 frecvente :100Hz/1kHz/10kHz..Mi-ar trebui aparatul perfect..:)))se gaseste ,dar fara 1000$ minim,nu cred ca pot spera la ceva pro si blindat cu tot ce trebuie in materie de DMM+LCR..

Link spre comentariu

Eu ti-am recomandat un LCR UT612 care e un instrument de clasa 0.5 % si masoara pana in 100kHz. E gen multimetru adica portabil nu echipament de birou. 20000 counts, interfata USB eu il am si sunt foarte multumit de el.

Link spre comentariu

Eu ti-am recomandat un LCR UT612 care e un instrument de clasa 0.5 % si masoara pana in 100kHz. E gen multimetru adica portabil nu echipament de birou. 20000 counts, interfata USB eu il am si sunt foarte multumit de el.

Da bos ,m-am uitat inca de atunci,de cand mi-ai recomandat UT612,am studiat minutios caracteristicile intre UT612 SI de-5004..insa costa aproape 140$ si nu face cine stie ce fata de de-5004,plus de asta mult mai rentabil ar fi sa-mi repar supermultitesterul si as obtine rezultate mai bune privind masuratorile la condensatori cel putin,..mai ales ca masoara pana la 100.000uF..fata de maxim 20mF cat poate nenea UT612..Ce mi-a placut la 612 e ca e mai destept fata de DE-5000,fiind totodata si mai precis..

Multumesc.

Link spre comentariu

Pana la urma tu stii cel mai bine, eu am amintit de UT612 pentru ca mi se pare mai util sa poti sa masori inductante la 100kHz (poti sa repari surse in comutatie) decat condensatori de 100mF (poti sa masori si cu UT612 inseriat cu un condensator cunoscut + aritmetica). In plus UT612 se gaseste direct in ro pe la 590 RON cu garantie si nici nu te mai complici cu ebay/vama etc. Parerea mea e ca UT612 > DE-5000 > DE-5004 , de supermutitestere nu discut ca nu sunt din aceeasi categorie si nu merita comparatie.

P.S. fara Bos ca suna tare urat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări