david alin Postat Septembrie 17, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Eu eram doar curios daca aparatele respective lucreaza pe principiul puntii, cum am invatat noi la scoala sau folosesc alte principii si denumirea de ''punte'' a ramas doar in mentalul colectiv! Are dreptate dl SAVANT,stie el ce stie..intradevar,multimetrele care stiu sa faca si cartofi prajiti,care au si ceas desteptator si iti face si masaj electronic la scoarta cerebrala ,au o alta metoda de a afla/afisa LCR..metoda diferita fata de o punte dedicata. Lasa Florine,ca nu-i nimeni asa destept si perfect,ai tot dreptul sa uiti,sa fii somnoros dimineata,altfel te-am confunda cu vreo superentitate sau un cyborg :-))))ia sa-ti iei si tu un condensator de cateva zeci de mii de uF ,sa vezi cum te perfectionezi,mai ales cand va trebui sa dai explicatii la ce faci cu ele..:-)))))) Stefane nici PROTEKUL nu e mai prejos,insa saracul nu stie de o plaja mai buna la C si la L.. Sper sa gasesc totusi o punte dedicata desteapta...mai am putintica rabdare,poate rezolv elegant si problema asta..As mari poate ft putin si bugetul si as renunta la portabilitate daca gasesc ceva care sa aiba ce vreau eu,insa sa nu fie totusi de 20 de kg aparatul,sa pot cumva sa-l car lejer in orice imprejurare,nu m-ar deranja. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Daca E0711 foloseste "principiul puntii" (nu prea am invatat prin scoala) atunci raspunsul este DA, DER EE DE-5000 / 5004 (cu multimetru) folosesc acelasi principiu cu diferentele de rigoare impuse de costuri / miniaturizare ... Protek506 nu are prea mare legatura cu "principiul puntii", se inrudeste dar e mult prea departe. Acum doi ani am avut punte asta https://www.youtube.com/watch?v=njy3dY7xDl0 dar dupa reconditionare si reparare am dat-o deoarece era mult prea mare, greu de utilizat si placile faceau prea multe figuri. david alin vrei sa-ti fac poza la ambele aparate? Protek506 vs. DE-5000? Link spre comentariu
david alin Postat Septembrie 17, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2017 david alin vrei sa-ti fac poza la ambele aparate? Protek506 vs. DE-5000? Da,desigur.Daca ai timp,fa si niste teste cu rezistente etalon si ceva condensatori electrolitici si posteaza diferentele.Chiar sunt curios.Ar fi binevenite. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 (editat) Eu am o punte portativa ... n - am nevoie de altceva . Din pacate , nu e ( prea ) ieftina ... nu se incadreaza in cerinta de pret . Numai clestii Kelvin ( achizitionati separat ) sant peste 200 euro , fara taxe . https://webbuilder.asiannet.com/ftp/810/MT%204080%20User%20Manual.pdf http://www.conrad.com/ce/en/product/121307/Motech-MT-4080A-LCR-Multimeter-for-measurement-of-resistors-inductors-and-capacitors Editat Septembrie 17, 2017 de gauss Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Eu zic că pentru un amator, lista de cerinţe prezentată pentru un aparat de maxim 1000 Lei e exagerată şi nu cred că va găsi un multimetru care să aibă toate acele specificaţii dorite. Credeam că iniţiatorul lucrează prin ceva centrale nucleare sau ceva asemănător, chiar mă întrebam unde are nevoie de asemenea domenii de măsură..... Soluţia ar fi (după mine) procurarea unei punţi LC cu plaja dorită şi a unui multimetru cu care să acopere restul (A, V, Ohmi, Fecvenţă). Referitor la colegii care au ţinut să-mi demonstreze că există capacimetru care măsoară Farazi. Eu am vrut să spun că nu găseşti multimetru portabil cu domeniile de capacitate dorite de iniţiator, punţi profesionale de laborator există căcălău. Dar nu costă 1000Lei.... Link spre comentariu
david alin Postat Septembrie 17, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Eu zic că pentru un amator, lista de cerinţe prezentată pentru un aparat de maxim 1000 Lei e exagerată şi nu cred că va găsi un multimetru care să aibă toate acele specificaţii dorite. Credeam că iniţiatorul lucrează prin ceva centrale nucleare sau ceva asemănător, chiar mă întrebam unde are nevoie de asemenea domenii de măsură..... Soluţia ar fi (după mine) procurarea unei punţi LC cu plaja dorită şi a unui multimetru cu care să acopere restul (A, V, Ohmi, Fecvenţă). Cam la concluzia asta am ajuns si eu,o punte desteapta e tot ce imi mai trebuie. Referitor la colegii care au ţinut să-mi demonstreze că există capacimetru care măsoară Farazi. Eu am vrut să spun că nu găseşti multimetru portabil cu domeniile de capacitate dorite de iniţiator, punţi profesionale de laborator există căcălău. Dar nu costă 1000Lei.... Am observat ca cu cat vrei sa afli mai multe detalii tehnice si caracteristici intr-un circuit electronic cu atat trebuie sa adancesti mana in buzunar,in final ajungand sa inteleg ca fara un laborator in toata regula dichisit cu scule pro,fiecare pt domeniul lui,nu face mare sfaraiala...Eeh..am dat si eu de gustul cunoasterii..:-)))) Offtopic Lasa validae ca cei care lucreaza la o centrala atomica,habar nu au cum sa-ti carpeasca un amplif sau un tv cu tuburi;-)))fiecare cu domeniul lui de activitate..or fi si super mega ingineri,dar stau ascunsi,nu-i cunosc..ma multumesc cu confratii mei care sunt suficienti cu destule studii teoretice si practice in masura sa carpeasca cam tot ce misca in materie de electronica,unii chiar in robotica sau centrale atomice,astia din urma migrand cu viteza electronilor intr-un circuit catre tari cu potential,respect fata de cunoscatori si generosi financiar... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Păi cu cât vrei să te bagi în mai multe domenii ale electronicii (şi-s multe rău), cu atât ai nevoie de mai multă dotare tehnică, nu mai ajunge un multimetru decent. Eu mai focalizam ore întregi spotul la CD-uri şi DVD-uri prin metoda ,,încercare şi eroare,, fiind conştient că dacă aveam un dispozitiv dedicat, cu arie de fotodiode, aş fi avut mai puţin de lucru.....dar eram conştient şi că eu nu trăiesc de pe urma depanării ocazionale, chiar dacă ,,m-am băgat,, cam prin tot ce-am prins la reparat. Sunt multe lucruri pe care mi-aş dori să le am,scule pe care le văd la alţii şi doar prin poze, cum se spune. Dar nu-mi permit.....şi încerc să mă descurc cu ce am la îndemână.Există din fericire tot felul de metode care te pot ajuta să deduci sau să calculezi ce nu poţi măsura direct, totul e să citeşti mult... Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 (editat) Un multimetru care sa "faca tot"...asta poate sa faca doar Drujba Ileana *in spirit de gluma* Editat Septembrie 17, 2017 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
cipri_mury Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Am observat ca cu cat vrei sa afli mai multe detalii tehnice si caracteristici intr-un circuit electronic cu atat trebuie sa adancesti mana in buzunar,in final ajungand sa inteleg ca fara un laborator in toata regula dichisit cu scule pro,fiecare pt domeniul lui,nu face mare sfaraiala https://www.youtube.com/watch?v=7A_NqNyvaBM Link spre comentariu
david alin Postat Septembrie 17, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=7A_NqNyvaBM Thanx Cipri.Asta imi trebuia mie acum..uh Mai adaug un utilaj multifunctional,foarte apropiat de ce-mi trebuie mie.. EONE52 ET1A Daca mai gasiti vreo punte interesanta,apropiata la specificatii cu ce vreau eu,rog sa o postati. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 @david alin am incarcat cateva poze https://drive.google.com/open?id=0B4ljIinFOpFacXA2OWRfVmYydVk si mi-am amintit cat e de mic domeniul pentru masurarea capacitatilor la Protek506 Totusi e bine ca am scos Protek-ul de la "arhiva", minunata baterie alcalina incepuse sa dea pe afara. Sunt foarte multumit de aparatul ala home made tinand cond ca are un cablaj carpit, comutatoarele abia se mai tin si componentele folosite au fost banale. Link spre comentariu
david alin Postat Septembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Multumesc de poze ! Da,arata inca bine Protekul(ma bucur ca l-ai salvat de la explozie),la fel ca si al meu(ca nou)..intradevar are foarte restransa gama de masurare LC. Indica excelend jucaria homemade,imi pare rau de al meu ca a luato pe aratura cu masuratorile.. eram destul de multumit.. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Am o intrebare. Daca tot e asa de bun protekul asta de ce il vinzi? Link spre comentariu
david alin Postat Septembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Ideea e ca vreau sa.mi iau un De-5004 caci ala stie de o gama mai larga la condensatori si inductante fata de Protek. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Bun, pai de ce nu vinzi Protekul, mai pui bani si iei de-5004 sau cum s-o numi ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum