Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe Grand High TS 5000

alexy

Postări Recomandate

20 minutes ago, Sharky said:

Dar rigidizare mecanica merita, macar cu niste picaturi de silicon sau hot glue.

Pt rigidiraze este hot glue si soricei.

La fel cum nu s-a remarcat din poze faptul ca sarmele sunt de 2.5mm - dar sunt plate - tot asa nu s-a remarcat ca piesele sunt lipite cu hot glue ( cel putin asa imi amintesc, lucrarea a fost facuta de aprox 1 an).

Link spre comentariu

Nu Laviniu, un simplu condensator si/sau o bobina si gata filtrul este un mit al netului, scris de persoane cu informatie si experienta limitate.

Sunt foarte putine cazuri cand sunt suficiente filtre de ordinul unu (6dB/oct), si niciodata la mai mult de 2 cai.  La 3 cai trebuie lucrat minim cu 12dB/oct.  Exista o schema de filtru pe 3 cai integral de ord 1, doar C si R, fara bobine, dar este o "golanie" din pdv al raspunsului acustic.

Cu cativa ani in urma am avut ocazia sa ascult incinte cu filtre foarte elaborate,  unele de ordinul 4 si o pereche chiar cu "infinite slope" (un fel de ord.16 - 96dB/oct) si sunau fabulos.

In ultimii ani am tot incercat filtre de ordinul 4 si dupa multa chinuiala se pot obtine rezultate mai bune decat cu ordine inferioare, pt ca suprapunerea raspunsului difuzoarelor este minimizata. Oricum, nimic nu e perfect, trebuie sa alegi in fiecare caz cel mai convenabil compromis. 

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Un filtru chior nu are raspuns acustic, doar raspuns electric. Impreuna cu difuzorul formeaza un raspuns acustic.

Mie-mi place ce face Adi cu lemnul, la varsta lui. Altii nu bat doua cuie drept. Nu e o meserie tocmai usoara, care se cam pierde pe la noi.

Editat de Haralambie
Link spre comentariu

Foarte interesant proiectul, desi cam scump dupa mine. Graficele măsurătorilor pentru fiecare dintre căi cum arată?  La cât au costat filtrele + difuzoarele, ar trebui sa fie o tăiere precisa intre bas/ medii/ înalte. 

Link spre comentariu

As veni eu sa ascult boxele alea si daca nu te-ar deranja as aduce si boxele mele la o mica comparatie.

Evident daca esti din Bucuresti si doar daca ai amplificator ce suporta minim 4 ohmi ca sarcina.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
On 3/11/2019 at 11:32 AM, Haralambie said:

Un filtru chior nu are raspuns acustic, doar raspuns electric. Impreuna cu difuzorul formeaza un raspuns acustic.

Daca dupa "raspunsul acustic" adaugam cuvantul [subinteles] "obtinut" erai multumit ?  

Evident ca raspunsul acustic se poate obtine si masura doar cu microfonul pus in fata boxei (difuzoare + filtru + cutie)...

Link spre comentariu

boxele merg acum , pe o statie cu lampi momentan , am incercat si pe statie technics su-c800u , dar nu prea mia placut pe technics cum merg boxele( da ar trebui o statie mai buna  ptr boxe , dar cum am specificat merg pe lampi ,multumesc shambala , la pc am o placa creative sound blaster zxr )da intradevar , trebuiau cutiile facute cum trebuie dar bugetul  nu prea mia permis, sper sa fac cutiile cum trebuie , mai incolo

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Sunt dator o rectificare la raspunsul pe care l-am dat lui Laviniu despre filtrele de ord 1

Tot citind zilele trecute despre difuzoare de top  (am fost rugat sa fac un proiect de acest gen pt cneva),  am aflat lucruri noi.

De vreo doi ani si ceva sunt disponibile difuzoare care pot functiona cica f bine cu filtre de ord 1 realizate doar cu L si R - fara condensatori !

Este vorba despre Scanspeak Elipticore.   Troels Gravesen  (devenit portdrapel SS  si Seas)  a  prezentat incinte pe 2 si 3 cai cu filtre real minimalist, fara nici un condensator.

Mai mult, exista de ani buni un model de Sonus Faber care tot asa, nu are nici un condensator in filtru.  (Imi pare rau, nu am stiut de el.)

Asa ca imi cer scuze, raspunsul precendent a fost inexact. Chiar daca vorbim despre difuzoare rare si f scumpe, iata ca exista si din astea care merg f bine cu astfel de filtre.  

Nu stiu cat de bine au sunat incintele lui Troel, dar ulterior a prezentat alte 2 versiuni cu filtre clasice de ord.2  pt aceleasi difuzoare.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Un beneficiu al condensatorului este ca poate proteja inalta in anumite situatii. La boxele ce se vor active, printr-o solutie externa, in functie de investitie as gandi condensatorul ca o protectie suplimentara pentru tweeter.

Link spre comentariu

Eu m-am referit la o solutie extrem high-end, dat fiind pretul Sonus Faber si chiar cel al SS-urilor Elipticor.

Nu se pune problema de abuzuri la asemenea incinte. In plus, avand SPL mare sunt prin excelenta dedicate lampaselor, care nu pot scoate cc pe iesire datorita OT-urilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări