Mikrosha Postat Septembrie 13, 2017 Partajează Postat Septembrie 13, 2017 Fiind stresat în postul de CONDUCERE în domeniul IT unde lucrez (șofer livrări), m-am apucat de un proiect de destresare și în care să-mi canalizez creativitatea. Nu am știut unde se va îndrepta acest proiect, am folosit la el predominant ce-am avut prin cutiile copulăriei și ce mi s-a mai donat. Este un amplificator în clasă AB cu 6П3С, cu control digital și sursă în comutație. A ajuns într-un stadiu prezentabil. Un video de introducere se poate consulta mai jos: Video de introducere Voi comenta cîteva generalități, apoi revin cu scheme comentate și cod, pe măsura timpului disponibil. Finalul folosește schemă clasică ultralinear, cu EF86 ca defazor și 6Н1П ca amplificator. Anodica este pe la 310V. Mi-a plăcut EF86 că în condiții adecvate prezintă un swing teribil la ieșire, mare și liniar. Negativarea este fixă. Transformatoarele toroidale le-am luat de la тме, marca Toroidy, și sînt chiar spectaculoase, coboară pînă la 8Hz fără să cadă amplitudinea. Au ieșire de 4 și 8 ohmi. Sursa în comutație este half bridge, fără reacție negativă. Am avut oarece experiențe neplăcute cu reacția la tensiuni înalte, unde orice margine de fază redusă se transformă într-un fîș care se scoate greu din lanțul audio. Selectorul de intrări și volumul a fost făcut cu un multiplexor analogic și un potențiometru digital. Deși trece prin siliciu, am avut grijă ca semnalul să nu treacă prin nici un element activ (doar comutatoare analogice). Controlul digital, deși nu e gata, are implementate volumul, selectorul de intrări, balansul, poate afișa curenții prin finale, funcție StandBy și un vumetru țigănesc. O să mai adaug protecție la supratemperatură, oprire automată dacă lipsește semnalul audio cîteva zeci de minute, și miezul, telecomandă. Și o față decentă, desigur. Placa digitală este alimentată permanent dintr-o sursă auxiliară, și comandă două relee, unul pentru sursa mare și unul pentru anodică. Voi posta toate schemele și codul în următoarele zile și sper să fie o bună inspirație pentru cine mai dorește ceva similar. 3 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 14, 2017 Partajează Postat Septembrie 14, 2017 (editat) Voi comenta cîteva generalități, apoi revin cu scheme comentate și cod, pe măsura timpului disponibil. Finalul folosește schemă clasică ultralinear, cu EF86 ca defazor și 6Н1П ca amplificator. Anodica este pe la 310V. Mi-a plăcut EF86 că în condiții adecvate prezintă un swing teribil la ieșire, mare și liniar. Negativarea este fixă. Transformatoarele toroidale le-am luat de la тме, marca Toroidy, și sînt chiar spectaculoase, coboară pînă la 8Hz fără să cadă amplitudinea. Au ieșire de 4 și 8 ohmi. interesantă informaţia Toroidy şi schema poate deveni interesantă "cu EF86 ca defazor" EF86 în schemele clasice apare ca etaj de intrare şi dubla triodă ca etaj defazor gen Ferguson http://lilienthalengineering.com/wp-content/uploads/Mullard-520-EL34-PP-ed.png Editat Septembrie 14, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
gheo23 Postat Septembrie 14, 2017 Partajează Postat Septembrie 14, 2017 (editat) interesantă informaţia Toroidy şi schema poate deveni interesantă "cu EF86 ca defazor" EF86 în schemele clasice apare ca etaj de intrare şi dubla triodă ca etaj defazor gen Ferguson http://lilienthalengineering.com/wp-content/uploads/Mullard-520-EL34-PP-ed.png Sunt convins ca e vorba de o greseala...6N1P e defazor ! Cu privire la filmuletul vizionat , poate fi ceva promitator cu o singura observatie : nu-mi place volumul controlat digital.Dar asta nu inseamna ca nu e bine, de gustibus non disputandum ! Astept schema si daca e posibil si softul.In rest felicitari!Succes pe mai departe. Editat Septembrie 14, 2017 de gheo23 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum