ionut20 Postat Iunie 1, 2007 Partajează Postat Iunie 1, 2007 Salutare,Azi a facut taica-mio accident cu masina, adica a intrat unu cu un renault nou nout in el, renaultul trecand pe rosu in intersectie .... Dacia mea (refacuta integral .. caroserie motor interior de 1 an jumate), sa ales cu usa stanga fata si stanga spate complet distruse ... nici macar nu se mai deshid. , stalpul dintre usi e bagat in interior pana la scan, pragul e distrus si el, cred ca si podeaua e usor ridicata, tavanul este afectat si el, caci a fost tras in jos de stalpul de la usi, care a mers in interior.... noroc ca nu s-au spart geamurile, si mai noroc ca taica-mio nu a patit nimic.Tipul din renault si spart botul la masina, nu avea casco, masina avand o luna de la achizitie. Au mers la politie, amenda la tipu ala, noroc cu taicamio ca a fost intelegator si nu a insitat sa ii salte permisul. Ala era din Caras, prima zi in Timisoara, si se uitat dupa indicatoare de directionare. Taica-mio a primit asigurarea RCA si a mers sa vada ce si cum. Luni trebuie sa se prezite la unu din service-urile arondate la compania de asigurari.Acu intrebare: cum e cu service-uri astea? Te tin mult cu masina la facut?? Cum se misca?? Daca vrei sa iti faci in alta parte, firma de asigurari deconteaza factura cu reparatia?? Link spre comentariu
q_acdc Postat Iunie 1, 2007 Partajează Postat Iunie 1, 2007 Conteaza mult din ce an este masina(Dacia) pt a nu da bani din buzunar. Link spre comentariu
Blind Postat Iunie 1, 2007 Partajează Postat Iunie 1, 2007 Deci...ala a trecut pe rosu in intersectie...pt asta 30 de zile se ridica permisul fara nici un comentariu....cum i-a pacalit pe pulitisti sa nu i-l ia? Conteaza mult din ce an este masina(Dacia) pt a nu da bani din buzunar.Ce rost mai are asigurarea daca tot trebuie sa platesti bani din buzunar pentru reparatie??Care-i "politica" astora de la asigurari de trebuie sa platesti si tu ceva desi altul ti-a stricat masina? Era in perfecta stare de functionare....la fel trebuie sa o primesti. Ce conteaza din ce an era si cat ti-a distrus-o respectiva persoana in accident? Link spre comentariu
lulu07 Postat Iunie 1, 2007 Partajează Postat Iunie 1, 2007 Ce conteaza din ce an era si cat ti-a distrus-o respectiva persoana in accident?ba conteaza.e specificat in lege. pt. argumente.... cauta tu legea, e tarziu :smt003 pt. diferenta il actionezi in instanta pe cel vinovat. e absurd, dar asta-i legea. Link spre comentariu
pisoiu Postat Iunie 1, 2007 Partajează Postat Iunie 1, 2007 Si sa nu cumva ca ala vinovat sa fie baut, ca nu mai vezi nimic din asigurarea lui, tre sa il dai in judecata pentru toata paguba, RCA-ul nu iti plateste nimica./pisoiu Link spre comentariu
q_acdc Postat Iunie 2, 2007 Partajează Postat Iunie 2, 2007 Trebuie sa fi atent ce scrie tipul de la asigurari(despre daunele masinii) deoarece nu au interesul (sa iti scrie toate daunele) . Cat despre banii care iti revin pt reparatie exista un plafon in functie de vechimea autovehicului. :smt005 Pana sa il dai in judecata masina trebuie reparata si implicit sa ai banii pt reparatii(bani pe care trebuiie sa-i platesti din buzunar) :supz:Exemplu : Am fost lovit in spate (de un BMW 525) facut praf (avand si cui pt remorcare).Cei de la asigurari au spus ,am avut noroc deoarece nu am depasit acest plafon(Oltcit 12 TRS ,1994) .Partea nasoala am ramas fara cui de remorcare( s-a rupt ). Link spre comentariu
Blind Postat Iunie 2, 2007 Partajează Postat Iunie 2, 2007 Oare si la casco e aceeasi chestie? Link spre comentariu
q_acdc Postat Iunie 2, 2007 Partajează Postat Iunie 2, 2007 Oare si la casco e aceeasi chestie? Depinde la ce te referi? interesul este acelasi .(reparatia sa se faca cu costuri mici) .Constatarea este una dar cand ajugi la service iti mai gaseste ceva de schimbat .( si dai bani din buzunar sau mai faci drumuri la compania de asigurari si service ) :smt005 Link spre comentariu
pitbull_bog Postat Iunie 2, 2007 Partajează Postat Iunie 2, 2007 deci nu stiu cum e cu asigurarile astea da is cei mai hoti !!! te jegmanesc cum pot.De ex. tata acum vreo 2 luni sia gasit masina lovita in parcare (opel astra caravan), nu tare, putin zgariat spoileru spate si un pic aripa. Sa dus la asigurari si i-au facuto ... bineinteles ca iau tinuto 2 sapt, deci fi pregatit sa astepti ceva timp. Dar surpriza cand sa dus luna viitoare sa isi plateasca casco, valoarea masinii a scazut cu 1000 de E de la 8000 E la cat a fost evaluata la inceput la 7000E dar suma pe care o plateste lunar e aceeasi.Vi se pare normal ? mie cel putin mi se pare furt pe fata :smt021 Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 2, 2007 Partajează Postat Iunie 2, 2007 sa va spun ce am patit eu - ca vinovat intr-o mica coliziune - neacordare de prioritate* permis suspendat 3 luni* mi-am reparat masina mea cu banii meicat despre cealalta masina - a inceput taraboiulera tot o dacie ca si a mea ..... dar a lui era ceva mai nouamasina lui era farmata nasol tare - aripa dreapta, aripa inferioara, capota, masca, spoilerul, farul, semnalizarea, s-a fisurat parbrizul, s-a deranjat directia (avea viteza tolomacu` cand a intrat in mine) ... in fine .......am ajuns la asigurari: masina lui a fost dusa in service la Dacia a venit "expertul" de la firma mea de asigurare - a zis ca la masina aia nu ii poate da decat 27 mil pt reparatie - motivul: anul masinii (`97) si rulajul masinii (avea peste 160.000 km)service-ul zicea ca reparatia costa undeva pe la 43 milioane - si direct eu eram nevoit sa platesc diferenta de baniatunci mi-am luat un prieten de familie - care la randul lui este expert la o firma de asigurari - si m-am dus la firma la care eram eu asigurat ... am luat expertul lor care se ocupa de cazul meu .... l-am urcat in masina si m-am dus la service-ul Dacia .... acolo am chemat seful de service - cel care se ocupa cu evaluarea "proportiilor dezastrului" si am dat cartile pe fata astfel:- pe polita mea de asigurare scria ca firma de asigurare poate suporta pana la 1 miliard (lei vechi) daune pt distrugeri si pana la 2 miliarde daune pt victime- treaba cu "sabloanele" cu referire la suma alocata in functie anul masinii si de rulaj - nu apare nicaieri in contractin conditiile astea l-am luat tare pe expertul de la firma mea de asigurare ... si i-am zis ca daca loveam un mercedes de 60.000 E - ii dadea bani doar sa spele masina, sau il loveam pe Gigi Becali cu Maybach-ul lui - ii dadea bani doar sa ii puna un bec la un far ?vazand tipul ca nu are nici o scapare .... fiind prins intre acte concrete si un alt expert cu mai multa experienta .... a zis ca se rezolvasi s-a rezolvat - astfel incat eu nu am fost nevoit sa mai dau nici un leuideea ? mi-a povestit-o expertul care imi este prieten de familie:ei la firma de asigurari - au pe semestru un anumit barem de plati .... si daca se incadreaza cu numarul de accidente in acest barem ...... primesc un bonus - si in felul ascesta ei au tot interesul sa cheltuie cat mai putini bani din fondurile firmei ..... incercand sa mai scoata bani de la muritorii de rand (ca noi) care se plimba cu o taraboanta de dacie pe strazile patrieideci Ionut: daca vezi ca cei de la firma de asigurari nu sunt de acord sa iti achite o caroserie noua la masina - stii ce ai de facut Link spre comentariu
ionut20 Postat Iunie 2, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2007 Va salut, si va multumesc pt raspunsuri, :)A fost tata ieri cu ala la politie, au constatat ce s-a intamplat, tipu nu era baut, iar permisul nu i l-a saltat din bunatatea politistului si a lui taica-mio ... tipu avea masina cumaparata cu bani jos, luati din datorii, si facea transport cu masina lui .. ceva agent de vanzari cred .. deci daca ii lua si permisul murea de foame :|, oricum ala are la masina o paguba de vro 1000 - 1500 de euro, tinand cont ca e masina de 2007, si va plati din bani lui, neavand casco facut.Acu cu asigurarea, a fost tata ieri si i-au intocmit dosarul la Asirom, si pe luni trebuie sa se prezinte la constatare cu masina, dupa care va fi repartizat la unu din atelierele arondate la ei .... aici e o raza de speranta, ca printre atelierele de pe foaie, e unu unde avem cunostinte, si ar fi mai ok asa.Masina e din '93 an de fabricatie, dar anu trecut a suferit refacere majora, pt care mai am si acuma facutura .. s-au shimbat praguri, o aripa, o usa(lovita de mine anu trecut ), spoilere de fabrica, totul ca la carte, curatata de orice punct de rugina, antifonata si vopsita integral.Chestie ce ma intereseaza e ce piese baga astia in ea .... am citit pe hartia de la asirom, ca pt masini mai vechi de 10 ani se folosesc piese de la dezmembrari ....Azi am fost in magazin sa vad cum stau preturile:Usa stanga fata .... 250 RonUsa stanga spate .. 180 RonPrag stanga .......... 85 RonStalp mijloc stanga. 85 Ron+ vopsea, chit, manopera, se ajunge undeva pe la 1500 Ron :( Link spre comentariu
pavcostel Postat Iunie 2, 2007 Partajează Postat Iunie 2, 2007 La casco exista acelasi principiu de "plafon". Este in functie de anul de fabricatie si suma asigurata.Plus ca dupa reparatia pe casco trebuie sa faci re-intregirea asigurarii. Si daca esti la limita de sus a plafonului se poate sa-ti ceara si plata pe loc a primelor pe anul in curs. Valoarea insa nu am auzit/vazut sa se schimbe, insa. Apare bonus/malus, dar asta e alta poveste.On-Topic: @ionut20 - pregateste-te sa scoti bani din buzunar si sa te judeci cu boul care a facut asta. Nu conteaza din pacate ca masina era brici, refacuta recent, ci anul fabricatiei. Asa ca RCA va acoperi doar o mica parte din reparatie, ca sa ai masina trebuie sa platesti tu, apoi sa-l dai in judecata in civil pe bou.Asta e sistemul. Peste tot. Din pacate. Bafta!CostelP.S. - extrem de neplacut, va trebui controlat ce fac cu adevarat tipii din service. Au tendinta de multe ori sa "fusareasca" treaba, iar tu descoperi dupa doua luni ca rugineste sub vopseaua noua, sau flambeaza unde au indreptat ei... Alt timp si alte griji...L.E - as vrea sa fie asa cum spune expertul tau... dar din pacate nu este. Si nu toti agentii se inmoaie cand te dai la ei... Link spre comentariu
q_acdc Postat Iunie 2, 2007 Partajează Postat Iunie 2, 2007 Dupa ce am scos masina din service ,am fost nevoit sa schimb o planetara( cand am iesit din sevice trosnea ) :smt005 Link spre comentariu
pavcostel Postat Iunie 2, 2007 Partajează Postat Iunie 2, 2007 Si da, era sa uit, dupa accident se repara NUMAI ce tine de accident! Alte chestii nicidecum, poate cu factura separata. Asa ca de multe ori iesi din service iesi cu masina mai beteaga decat era inainte de accident. :axe: Bafta!Costel Link spre comentariu
ionut20 Postat Iunie 2, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2007 extrem de neplacut :(((((( sa vedem ce zic astia luni, la constatare ... intre timp nu am modificat nimic la masina, am izolat-o numa cu banda sa nu intre apa si aer pe la usa din spate, care e semideschisa ...Acuma plec la un prieten tinichigiu sa isi dea cu parerea.Maine fac rost de un aparat si o sa pus si poze sa vedeti cum arata :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum