BRANCA Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Thunderer.Iti urez succes in realizarea unui astfel de generator cu piese "ce-or fi",fara nicio selectie.Insa as vrea sa vad si eu "rezultatele". Mi s-a cam facut lehamite de modul in care imi vanezi postarile ca sa arati cat de savant esti!Iñ fapt nu esti vinovat total,e o boala molipsitoare pe forum cu "umflatul in cojones".Ai mai "boxat" si cu altii... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Parerea mea e ca tot HP339 este baza. Am un IG18 special cumparat sa-l modific dar n-am avut timp de el, e inca original. Nici in HP339 nu s-au folosit potentiometri dubli, sunt comutatoare cu decade de rezistoare. Oare de ce? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Acum 3 ore, UDAR a spus: Schema de oscilator prezentată aici bazată pe defazare cu filtre trece tot ( prima dată am văzut-o aici http://www.redcircuits.com/Page82.htm ) are avantajul de a fi imună la neîmperecherea componentelor care determină frecvența. Nu o să fac multă teorie , o să menționez doar că amplificarea celor două celule trece tot ( IC1A și IC1B ) este determinată de rezistențele de 1.5k și nu depinde de potențiometre . Asta permite să avem nevoie de un interval foarte mic de variație a valorii fotorezistenței - asta inseamnă tensiune mică la bornele elementului neliniar deci distorsiuni mici . Acest lucru este important pentru că elementul de reglare a amplitudinii introduce de cele mai multe ori majoritatea distorsiunilor. Schema aia de la redcircuits.com isi are originea aici: http://archive.retro.co.za/archive/audio/Phase-shifting oscillator - Roger Rosens.pdf iar la pagina 2, Mr. Roger zice: Care o fi adevarul? Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 Mulțumesc pentru articolul lui Rosens. Citisem desigur referința la el pe site-ul pe care l-am menționat dar articolul ca atare nu am reușit să-l găsesc până acum . Link spre comentariu
mama Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 O schemă folosind același principiu, cu filtre trece tot, dar stabilizarea amplitudinii cu FET Același stabilizare cu FET.pdf Un generator folosind punte Wien și potențiometru simplu cu o singură secțiune. L-am urcat pe mediafire ca depășește mărimea acceptată aici. http://www.mediafire.com/file/g9v287qzk26lrsm/Cu_punte_Wien_%C8%99i_poten%C8%9Biometru_simplu.pdf/file Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 (editat) Da, din păcate sunt câteva mici greșeli acolo - reacția de la CI3 la intrarea lui CI1 lipsește iar R14 este - cred - de 10kΩ. Oricum 0.1% este destul de modest. EDIT. Am văzut și schema a doua . Interesantă ! Văzusem cândva ceva asemănător dar amplificarea nu era constantă . Asta, dacă amplificarea este constantă, merită încercată . Editat Iulie 21, 2020 de UDAR Link spre comentariu
mama Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 N-am verificat și nu le-am construit. Le aveam doar extrase prin calculator pentru că mi-au plăcut configurațiile. Restul se remediază și se îmbunătățește. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 Acum 2 ore, UDAR a spus: Mulțumesc pentru articolul lui Rosens. Citisem desigur referința la el pe site-ul pe care l-am menționat dar articolul ca atare nu am reușit să-l găsesc până acum . https://worldradiohistory.com/Wireless_World_Magazine.htm Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 21, 2020 Partajează Postat Iulie 21, 2020 Mulțumesc din nou. Deocamdată nu pot să mă conectez dar mai încerc. Link spre comentariu
bmsorin Postat Iulie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2020 Acum 21 ore, UDAR a spus: Mulțumesc din nou. Deocamdată nu pot să mă conectez dar mai încerc. Din pacate nu poate fi accesat din Romania, stiu acest site de cativa ani, are foarte multe reviste vechi, daca va intereseaza arhiva WW, va pot ajuta. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 22, 2020 Partajează Postat Iulie 22, 2020 Acum 58 minute, bmsorin a spus: Din pacate nu poate fi accesat din Romania, stiu acest site de cativa ani, are foarte multe reviste vechi, daca va intereseaza arhiva WW, va pot ajuta. Mulțumesc mult pentru ofertă. Îmi voi permite să apelez la nevoie dar deocamdată nu am ceva anume de căutat . Încercarea de a accesa site-ul a fost în contextul discuțiilor de mai sus . Oricum articolul ”incriminat” a fost postat de @franzmși, desigur, l-am descărcat . Mulțumesc încă o dată. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum