marius75 Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 (editat) Salut. As vrea sa fac upgrade la eqalizator, (acum am Soundwave Q900). Am zis sa intreb inainte sa arunc banii aiurea. Ma gandeam la Technics SH GE90, sa dea bine cu restul componentelor (SU VX800, SL PG590, ST G470, etc). Treaba e ca am citit ca nu prea se aude bine, daca se ridica peste "flat" (0dB) frecventele medii si joase in special (sa zicem frecventa de 250Hz la +9dB) se aude gajait. Chiar asa sa fie? Vorbim totusi de un cap de serie... As mai fi interesat si de cum se comporta SH GE70. Multumesc. Editat Septembrie 12, 2017 de marius75 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 (editat) Am lucrat cu acest egalizator in anii 90 in discoteca Student Club, fosta PREOTEASA. Nu gijiia nimic, m-am jucat de nenumarate ori personal cu fiecare banda in parte de la minim la maxim level. Probabil ca cine a spus asta, l-a atacat supramodulat pe intrare, orice ridicare artificiala a nivelului pe o banda de frecventa ducindu-l probabil in clipping. Studiaza atent manualul de utilizare si vezi ce nivel de semnal accepta la intrare, in sute de mV sau db. 0db=775mV ca nivel audio. Iar la deck-uri, nivelul dolby 0db Vu stiu ca era 410mV la Akai. Editat Septembrie 12, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
ALEKS Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 (editat) Mie nu mi-a placut egalizatorul respectiv. L-am avut de 2 ori de-a lungul vietii, odata adus din Germania, alta data luat de la un amic. Suna bine, nu am simtit nici o gijaiala sau alte probleme. Doar ca nu-mi placea cum se aude. La fel nici AKAI EA-G90 nu mi-a placut -- impresia mea e ca suna spart, fad, fara viata. Pe de alta parte Technics-ul avea selectorul ala de curbe de corectie predefinite (Hall, etc.). L-am folosit odata -- prin 2003 -- la o sonorizare la un liceu in cadrul unei festivitati de premiere (daca ma ajuta memoria). Daca-ti place cum suna, cumpara-l cu incredere. Daca nu, nu. Eu unul stiu ce as face... Am mai facut-o de 2 ori. PS: GE70 din pacate nu am avut. Nu stiu cum este. Editat Septembrie 12, 2017 de ALEKS 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 AKAI EA-G90, este cel mai bun EQ pe care l-am avut, si cred ca singurul cu extensiile de 16Hz si 32kHz Link spre comentariu
nelugavrila Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 Am G90 si G70.Desi e cap de serie G90, eu prefer G70.E (sa zic asa)clasic,simplu de lucrat cu el. G90 este complicat,are multe setari,functii,mic,reverb,care nu prea exceleaza la capitolul sunet. G70 ca si sunet, suna mai bine,parerea mea binenteles. 1 Link spre comentariu
marius75 Postat Septembrie 12, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2017 Multumesc pentru raspunsuri. M-am gandit si eu la semnal pe intrare in EQ prea puternic (de pilda cd-ul care il am are 2V pe iesirea de linie si nu poate fi reglat, din cauza asta iau semnalul de pe iesirea de casti, de unde pot regla puterea, printr-un potentiometru montat pe panoul frontal). ............... Nu am ascultat egalizatorul, dar am gasit si eu comentarii ca acest EQ are un sunet fad, probabil e diferenta dintre sunetul digital si cel analog. Pentru mine conteaza mai putin , ca oricum ascult mai mult muzica din PC (sunet digital). ............... Extensiile 16Hz si 32 kHz le-am vazut si la JVC SEA70. Se simt aceste frecvente? .............. Nu exclud nici SH GE70, imi place cum arata, daca suna bine, atunci ar fi OK. Trebuie sa mai ma gandesc. ........... Daca nu eram legat de Technics (din cauza restului de componente), atunci aveam o oferta mai variata: Marantz EQ551, Kenwood GE1100, Sony SEQ711. Link spre comentariu
ALEKS Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 (editat) Leco, in cazul asta cred ca am urechile defecte -- hi hi. Pe bune ca nu mi-a placut. Constructia era super. Aspectul la fel. Mi l-am dorit foarte mult pe vremea cand nu se gasea. Dupa, am pus mana pe el. Doar ca nu mi-a placut cum suna. O fi avut vre-un defect sau eram prea blocat in sunetul de tip "bum-tsss" a la periode. Alex Editat Septembrie 12, 2017 de ALEKS Link spre comentariu
nelugavrila Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 Sony 711 e ok,sunet clar ,relativ usor de reglat.E cap de serie O surpriza placuta mi-a facut Technics SH-8046.. Are panou senzorial de reglaj,7 canale.SH-8066 are 12 canale de reglaj. Daca esti fan Technics ,alege GE70 sau SH8046. Link spre comentariu
marius75 Postat Septembrie 15, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Multumesc pentru sfat, o sa ma uit peste specificatiile egalizatorului SH 8046. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 19, 2017 Partajează Postat Septembrie 19, 2017 Am avut AKAI EA-G90 la vremea lui (nou-nout, inainte de '89) si intradevar suna destul de plat. Desi aprecierile din acea perioada erau mult diferite fata de cele actuale, la o comparatie A/B un EQ Pioneer a parut ca cel din urma suna mult mai placut (la acea vreme). Comparat si cu un Marantz, tot a ramas pe locul doi. Pe la mijlocul anilor 90 am avut si Technicsul SH GE90 si pot sa confirm spusele lui Nelu Gavrila - fatos dar dificil de folosit. Si nu mi s-a parut ca suna deosebit in vreun fel. Mi-am dorit foarte mult (si multi ani) Technics SH-8065, din pacate si acum sunt scumpe asa ca probabil nu-l voi cumpara niciodata. Dar daca ar fi sa tin la aspectul lantului audio, acela l-as alege. Am totusi 2 EQ-uri pro, unul grafic de 2x32 benzi si unul parametric cu 2x5 canale si le folosesc extrem de putin. Desi e mai dificil de folosit si dureaza ceva pana inveti sa o faci, un EQ parametric este mult superior unuia grafic, chiar si celui cu 2x33 benzi. Link spre comentariu
marius75 Postat Septembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2017 (editat) Am vazut ca e un SH 8065 la vanzare (cu probleme minore), sub 1.000 de lei. Pe mine nu ma aranjeaza, ca vreau un eq cu display. Astazi am vazut si eu care e diferenta intre un eq grafic si unul parametric (sunt cateva filmulete pe net). Intr-un final, am optat pentru egalizatorul parametric SH GE90. Maine ar trebui sa ajunga. In caz ca-mi prind urechile la el, o sa revin cu intrebari legate de reglaj, ca n-am cartea tehnica... Editat Septembrie 21, 2017 de marius75 Link spre comentariu
marius75 Postat Septembrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2017 I-am dat de cap cu reglejele, urmeaza sa descarc zilele astea si manualul utilizatorului. Nu distorsioneaza sunetul (asa cum citisem eu), decat daca ridic la maxim volumul din PC (am o placa Audigy 4 de 106dB) si doar pe anumite melodii (trase mai tare). Ca sunet este OK, eu sunt multumit (upgrade reusit). Multumesc celor care s-au implicat in topic. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 27, 2017 Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Sa il stapanesti sanatos si sa te bucuri de el ! Acum, daca mai pui bani deoparte vreun an-doi si vinzi amplificatoarele alea poti incerca sa cumperi unul mai serios. Daca iti place Technics, exista cateva modele vintage remarcabile atat ca sunet cat si ca aspect (exceptional). Din pacate, sunt rare si inca scumpe. De ex., cam asa ceva : https://i.pinimg.com/originals/ca/a5/02/caa502b05425b876088ff6e29441cf25.jpg Link spre comentariu
marius75 Postat Septembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2017 Multumesc. Intr-adevar sunt si cateva modele Technics de apreciat, din cate am mai citit pe ici-colo, modelul SE A7000 ar fi cel mai bun amplificator ar lor. Nu cred ca l-as cumpara. Sa zicem ca as avea bani de un amplificator in firea lui, m-as indrepta spre Rotel RB 5000 (destul de scump si rar si el). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum