Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ordin de chemare

Postări Recomandate

Am mai intrebat ... si obosesc greu . Unde e butonul de apreciere pentru moderatori ? Au si ei drepturi , nu numai obligatii ...

Pentru restul userilor , de bună credință :
https://www.swggun.org/5-56-vs-7-62/

Se pare ca n - am batut campii ... ma rog , macar pentru energii si recul . Asta , fiindca tot vom trece la calibrul "democratic " ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Aha,sa intelegem ca ai mai mult de doua :rade:

pw-11d500-1.jpg

Multumesc inca o data ... stiam ca se va rezolva ! E un forum tehnic in definitiv ... Ma rog , carcotas cum sant ... ma gandeam la ceva bluetooth etc . Dar nu - i bai , merge si " radio remote " , are chiar un aer vintage , care costa mult in ziua de astazi .

Link spre comentariu

Pentru restul userilor , de bună credință :

https://www.swggun.org/5-56-vs-7-62/

Perioada de instructie am facut-o cu AKM. Dupa cele aproape 50 de zile de instructie ,am fost trimisi la CMJ unde am primit PPS-uri. Cartusele se foloseau si la TT-uri, avind acelasi calibru. PPS-urile erau niste ''stropitori'',precizia fiind extrem de precara. Erau niste arme simple de tot. Inchizatorul era o bucata de metal care se apropia de jumatate de kg. Cuiul percutor era solidar cu inchizatorul si gheara de extractie. Era o pirghie care facea trecerea de la foc cu foc la foc automat. Cadenta era foarte mare,in citeva secunde golind incarcatorul de 35 de cartuse. La tragerile pe timp noapte,se foloseau rachete de iluminare pentru a vedea si ochi tintele,PPS-urile neavind ''sisteme'' de ochire pe timp de noapte. Daca prindeai arma de teava si o scuturai pe verticala,se arma singura. La fel daca o trinteai cu patul de pamint(tot pe verticala). Eram atentionati despre acel lucru. Cind mergeam la trageri, un coleg tinea boneta deasupra armei pentru a nu se pierde tuburile.Era o adevarata distractie.

Link spre comentariu

Interesant ... mai existau ? Intrebarea e retorica , odata ce spuneti ca " da " . Mai mult o mirare ... Ma rog ... am vazut in Romania si arme mai exotice , la MI si trupele de parasutisti si VM ... de mult , eram pustan :

http://www.imfdb.org/wiki/SA.23_submachine_gun_series

Sper sa nu confund ... oricum , ceva foarte asemanator !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Orița era un proiect interesant .

Avea un sistem de siguranță în închizător , percutorul se activa doar dacă închizătorul era introdus în camera cartușului .

In acest fel nu se putea descărca accidental , ca la MP40 sau restul sărăciilor contemporane cu WW2 .

Evident , cu prețul unui cost mai mare si cu o complicație tehnica deosebită pentru acea epoca .

Au fost 3 generații de Orița , ultimele aveau si o siguranță pe trăgaci ( generatia 2 ) si încă una pe mânerul trăgaciului , inspirată după model 1911 ( generația 3 ) .

Si Uzi s-a inspirat după model 1911 , montând acea siguranță pe mânerul trăgaciului ... dar si din varianta cehoslovaca folosita în România de trupele de securitate și de parașutiști , amintită anterior .

Din modelul de siguranță folosit la Orița generatia 2 au improvizat și grandioasa modificare a TT-ului , produs sub licență în România .

La TT era strict necesară .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Mp 40 nu era chiar o gioarsa ... s - a folosit inclusiv in razboaiele din fosta Iugoslavie , din anii '90 . Sa nu zic de - a lungul anilor , prin tot felul de conflicte , inclusiv in Orientul Apropiat . A fost si la noi in inzestrare , in dotarea batalionului de parasutisti din WW2 . Ma rog , munitie 9 mm Parabellum , de pistolet ... A starnit invidia rusilor , capturile au fost date la trupele de parasutisti , partizani , Smersh , NKVD ... si alte structuri . Ce au facut rusii ca si contrapondere , mai bine sa trecem sub tacere . Inclusiv PPS - ul cu care ne - au " binecuvantat " ... Ma rog , pareri personale ! ...

https://ro.wikipedia.org/wiki/MP_40

De urmarit numai " steagurile " ... unele producatoare , cu staif in domeniu ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări