Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ordin de chemare

Postări Recomandate

N-ati precizat un lucru foarte important:ati satisfacut stagiul militar la vremea aceea, sau doar doar ati fost recrutat?

Daca aveti armata facuta, sunteti rezervist si e normal sa va cheme la diferite intervale, daca nu l-ati satisfacut (fie pe motiv de boala, fie n-ati mai apucat ca s-a desfiintat obligativitatea)stati fara grija, nu incepe nici un razboi!

Am 55 de ani, armata terminata in 1983, specialitatea radiotelegrafist clasa II, (Morse) , cu brevet.

Tin sa precizez ca de atunci nu am mai fost chemat niciodata la o verificare, concentrare...etc.

Am avut colegi de servici care erau chemati anual, la diverse verificari, concentrari intre una si 15 zile.

Nu ratau nici un an.

Totusi astea se intamplau pana la Revolutie.

Nu stiu cu mai decurg lucrurile acum

@mac01...Stii ruseste?

Link spre comentariu

Inainte de 89 am fost chemat 3 ani consecutiv,am probat uniforma(noua),bocanci etc...nu a fost de ajuns ca ne-au trecut in rezerva cu..4 luni mai tarziu !(serviciu militar obligatoriu 1 an si 4 luni,"bonus" inca 4 luni)! 1983 :nerv Nu a fost o mare(?) tragedie...Baza tehnica de reparatii Armata IV,UM 01369,Someseni,Cluj :95

Editat de morocanosul
Link spre comentariu

Inainte de 89 am fost chemat 3 ani consecutiv,am probat uniforma(noua),bocanci etc...nu a fost de ajuns ca ne-au trecut in rezerva cu..4 luni mai tarziu !(serviciu militar obligatoriu 1 an si 4 luni,"bonus" inca 4 luni)! 1983 :nerv Nu a fost o mare(?) tragedie...Baza tehnica de reparatii Armata IV,UM 01369,Someseni,Cluj :95

Inseamna ca suntem acelasi leat. In 83 si eu am facut 4 luni in plus. M-am liberat in noiembrie....cred ca pe 15....

Link spre comentariu

Nu mai stiu ce probleme internationale au fost, dar noua ne-au spus ca trebuie sa mai ramanem pt. ca suntem..."instruiti"(??) :rade: si in caz de ceva,proaspetii "bibani" nu ar face fata ! Dupa aceea a urmat adevarata instructie...pt. "bibani",desigur,in limitele regulamentului(25%) si restul...va las pe voi sa va imaginati...! :57 :pandaci

Aceleasi raspunsuri le-am primit si noi... Si acelasi tratament am dat si noi la biba..... :nerv :nerv

Link spre comentariu

Ai dreptate ,...pana departe este un drum destul de lung.

Tineri mai dornici de miscare?

Ce fel de miscare?

In pat?

Pe ringul de dans?

Pe plaja sau in apa la mare?

Sau:

Pe santier?

Pe camp la sapa?

La matura pe strada?

Greu ce spun eu aici.

Daca aveti alte opinii, va rog sa ma contraziceti.

Link spre comentariu

Nu.

Te va dobora ea pe tine, fara sa stii, oricate AKM-uri ai avea la indemana.

Si ea, drona, nu va avea nici un fel de resentiment ca a omorat pe cineva!!!

Contingent 89?

E belita rau..... Intri primul in lupta

Cat mai ai timp.....invata limba rusa.

Tataia nu stia o boaba de rusa. Dupa 4 ani de lagar, in Rusia, cand a venit acasa, nu mai stia romaneste.

Asa ca ia doua dictionare cu tine in ranita: DICTIONAR RUS _ROMAN si DICTIONAR INVERS. Totul in ranita, la spate, ferit de umezeala, de ochi straini si pofticiosi.

Aceasta postare este un pamflet si trebuie tratata ca atare.

Multumesc.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Nu.

Te va dobora ea pe tine, fara sa stii, oricate AKM-uri ai avea la indemana.

Si ea, drona, nu va avea nici un fel de resentiment ca a omorat pe cineva!!!

Asta-i punctul pe " I " .A trecut vremea cand numarul soldatilor si taisul sabiei schimbau lumea....Doamna cu coasa e la un clic distanta. Pamflet , ok.Dar " BELITA' ??? Cine , pe-a cui , si-o.....Serios (trebuie tratat ca atare) : in caz de , vreo arma cu care sa-ti aperi familia si (eventual ) tara stii sa folosesti ?

Editat de surubarila
Link spre comentariu

În noul context geopolitic, când al treilea război mondial bate la ușă, ar trebui reintrodus stagiul militar obligatoriu chiar și pentru femei, ca în Israel.
M-am săturat să le văd în Centrul Vechi dimineaţa pe la ora 5, tatuate, pline de piercinguri, în stare de ebrietate, urlând ca apucatele, când eu ies din tură cu o cumplită senzaţie de nisip în ochi din cauza monitoarelor.
Oricum, majoritatea tinerilor nu prea au loc de muncă, măcar să fie pregătiţi pentru apărarea patriei, altfel se vor pierde într-o lume a promiscuitţll (alcool, droguri, prostituţie).

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Žn noul context geopolitic, când al treilea război mondial bate la ușă, ar trebui reintrodus stagiul militar obligatoriu chiar și pentru femei, ca în Israel.

M-am săturat să le văd în Centrul Vechi dimineaţa pe la ora 5, tatuate, pline de piercinguri, în stare de ebrietate, urlând ca apucatele, când eu ies din tură cu o cumplită senzaţie de nisip în ochi din cauza monitoarelor.

Oricum, majoritatea tinerilor nu prea au loc de muncă, măcar să fie pregătiţi pentru apărarea patriei, altfel se vor pierde într-o lume a promiscuitţll (alcool, droguri, prostituţie).

Da ce monitorizezi bade ?

A mai venit cuiva ordin de chemare la centrul militar de unde a fost recrutat?

Maine trebuie sa ma prezint acolo cu actele militare si cele de sanatate.

Ce i-a apucat? Vine razbelul?

Nu te speria !

Oricum Soros si USR sunt de vina ca ai primit acea invitatie la centrul militar .

Ai doua variante , ori iti ataseaza pe livret o hirtie ....

Ori te intreaba de una , de alta .

Daca vrei sa scapi de ei , spune-le ca pleci sa lucrezi in vest , chiar daca nu pleci .

Acum citiva ani mi-a venit si mie asa ceva , de citeva ori , niciodata nu m-am prezentat , de ce ? Ca nu a vrut muschiul meu ....

Unde ti-ai pierdut un an , un an si patru luni , doi , din viata , localitate , arma , specialitate ?

Editat de viobio
Link spre comentariu

Eu cred ca`s "casat" demult in documentele lor!

Doar iesit din garantie :rade:

Cine stie ce contopist a facut ceva greseala si a plecat depesa aia.Ma gandesc daca au venit doi gealati s-o aduca,nu cred ca statutul destinatarului a fost soldat neinstruit,pt ca altfel,foloseau serviciile postale,confirmare de primire si alte alea,nu trimiteau baietii veseli,si nu unul ci doi,cu o amarata de instiintare.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări