Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme presostat

smg_1967

Postări Recomandate

am si eu un presostat al nasului meu cu placa electronica. As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva sa -mi spuna deocamdata ce valori au rezistenta R3 si Dioda zener DZ2, De asemenea daca stie cineva cu ce se poate inlocui ciecuiyul integrat din montajul din fotografie. Multumesc

IMG_0613.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• smg_1967

4

• surubarila

3

• dan-a2

1

• v67

1

Top autori în acest subiect

Sanatate permanenta ! Mai bine posteaza (in scris) notatia de pe integrat sau fa-i o poza asa fel sa se vada clar codul. Ridica schema dupa cablaj , altfel nu ne putem da seama ce valori au cele doua componente.

Editat de surubarila
Link spre comentariu

integratul este H3173ND8-J. Schema e clasica din 220v o rezistenta inseriata cu un condensator de 1 microfarad apoi un 1n4007 condensator de filtraj si urmeaza o rezistenta inseriata cu un zener (R3 si DZ2) iar de pe zener ia tensiunea de alimentare a integratului. As vrea ajutor de la cineva care are ceva identic e o problema asa de amorul artei ca un presostat din asta e 117 lei nu e un capat de tara. n am gasit pe net informatii despre integrat, macar tensiunea de alimentare ca atunci aia e valoare DZ-ului. Multumesc pentru interes #surubarila

Editat de smg_1967
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări