Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compresor LIDL

mihaighe

Postări Recomandate

Am un compresor la care s-a blocat o supapa cu o bucatica de plastic,vazand ca nu baga presiune a zis ca s-a rupt o supapa si am desfacut capul compresorului.

Acum stiu ca supapele sant bune dar la demontare s-au stricat garniturile.Stie cineva pe undeva garnituri de genul celor din poze?. Sau orice alta idee .

Nu ar merge lipit cu silicon de ala rosu de temperatura?.

post-187186-0-43818300-1505057239_thumb.jpg

post-187186-0-47291000-1505057246_thumb.jpg

post-187186-0-95777200-1505057255_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca aveti posibilitatea puteti confectiona o alta din camera de bicicleta, matricea o aveti deja,suprapuneti garnitura defecta peste cauciucul din care o s-o refaceti si cu pixul o "pictati" dupa cu foarfeca si un pic de indemanare cu siguranta veti reusi !

Link spre comentariu

Daca are mai putin de 2 ani de la cumparare, il asamblezi la loc si il poti returna la magazin. Este inca in garantie.

Il poti schimba sau lua contravaloarea. Pentru asta trebuie sa ai bonul de casa.

Lidl se tine de cuvant in materie de garantii

Link spre comentariu

Te duci la un magazin de piese auto si ceri o bucata de coala de clingherit. Se vinde la metru liniar...de 10 lei iti da vanzatorul sa faci garnituri la 50 de compresoare.

Forma se poate realiza in doua feluri...ori o copiezi dupa vechea garnitura si o tai cu o forfecuta (iti trebuia si niste preducele pentru gauri)...ori pui clingheritul pe capacul pistonului si cu un ciocanel usor ( de lemn, plastic, etc) bati clingheritul pe capac pana ia forma piesei.

Editat de mac01
Link spre comentariu

A trecut de garantie

cu cauciuc de camera nu pot ca se coace la temperatura

o sa incerc sa caut clingherit dar sa vad daca gasesc asa subtire de 1mm(forma este complexa,garnitura veche s-a rupt si cand am scoso s-a mai intins si acum este mai mare,iar alta s-a rupt in bucati ce au ramas lipite de cilindru),poate sa iau forma cu hartie de calc.

Alte idei?

Link spre comentariu

Merge perfect foaia de dosar impreuna cu siliconul de garnituri. Rezista la temperatura fara probleme, nu rezista la foc dar acolo nu exista foc.

Eu cred ca te descurci lejer cu o forfecuta dar daca tu consideri ca forma este complexa si greu de taiat, poti sa imi trimiti o bucata de clingherit si o schita si iti tai eu cateva la laser.

Link spre comentariu

subscriu...

Cred că e bună garnitura făcută din carton de dosar sau poate 2-3, mai subţiri, suprapuse

am folosit fără probleme, ani de zile, la motorul de trabi, între cilindri şi carter.

Pe vremea aceea cineva îmi recomanda să ung cartonul cu miere de albine

pentru o mai bună etanşare, cu riscul unei desfaceri ulterioare greoaie.

Am folosit cartonul simplu şi nu am avut probleme.

PS:

@meşterul_strungar nu-i prin zonă ?

Link spre comentariu

Mulţumesc pentru bravo !

Chiar am ceva rămas de la ta-tă-miu,

bine, el nu-i trecut dincolo, oricum ideea-i că...

de la orice prost, tot îţi rămâne ceva...

@mihaighe... ia partea bună la ce am postat

Link spre comentariu

.ori pui clingheritul pe capacul pistonului si cu un ciocanel usor ( de lemn, plastic, etc) bati clingheritul pe capac pana ia forma piesei.

Mersi mult ,asta nu o stiam.

O sa incerc sa caut la magazinele auto ceva material,de cupru cred ca e greu de strans sa faca etansare ca capul de la compresor pare subtire si finut si ma tem sa nu al crap la o strangere mai serioasa.sau daca nu

http://www.ebay.com/itm/3-in-1-Air-Compressor-Cylinder-Head-Base-Valve-Plate-Sealing-Gasket-SH-H4H4-/252873441191?epid=858831443&hash=item3ae06e7fa7:g:KkUAAOSw7U5Y9H3O

numai ca e de asteptat.

am folosit fără probleme, ani de zile, la motorul de trabi, între cilindri şi carter.

Pe vremea aceea cineva îmi recomanda să ung cartonul cu miere de albine

pentru o mai bună etanşare, cu riscul unei desfaceri ulterioare greoaie.

Am folosit cartonul simplu şi nu am avut probleme.

Acolo nu este compresie ci o absortie de amestec combustibil.Am avut si eu 2 trabi .

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Urmareste acest videoclip si la minutul 1:06 vei vedea procedeul de confectionare a garniturii. Uita-te si la minutul 1:14.

Iti pun link-ul chiar de la acel moment.

https://youtu.be/9BZqh_OsGA0?t=1h7m21s

Mersi ,foarte interesant ,am incercat dar din pacate nu am ciocan cu cap rotund.

Pana la urma am cumparat o bucata de material de garnituri de 0,5mm cu 50 lei si cu ajutorul unei surubelnite de 2mm ascutita corect am rezolvat garniturile.

Compresorul merge cu garnituri de 0,5mm in loc de 1mm ,acum sa vedem si cat .

Mersi tuturor celor care m-au ajutat,cu stima Mihai.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări