Vizitator Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 What is the Difference Between "Protected" and "Unprotected" 18650 Batteries As you know, 18650 Lithium-Ion batteries are very powerful. Because of that, you should be aware of the safe handling of them. Don't look just at the price of the battery. With 18650 batteries, you truly "get what you pay for." If money is tight, it's best to purchase a lesser-priced flashlight rather than cutting corners on an 18650 battery. Protected 18650 Batteries Protected Lithium-Ion (Li-ion) batteries have a small electronic circuit integrated into the cell packaging. This circuit protects the battery against common dangers, such as overcharge, over discharge, short circuit/over current, and temperature. Protected batteries are safer to use in your devices. Protected batteries are less like to ignite and cause personal or property damage. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 (editat) Gabi ai dreptate, m-am mai uitat putin pe specificatii si pare ca eu sunt ala care greseste, n-am inteles sensul protectiei la supracurent tras din acumulatori, si de aici confuzia mea. Desenul meu e gresit, si tot ce am sustinut eu aici e gresit, prin urmare prezint scuzele mele tuturor si ma retrag... Editat Iunie 7, 2019 de Marian Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Redeseneaza-l Pe - intre grupul de elementi si GND vine inseriata Rezistenta 0.0025 ohmi si gruparea de mos-fet. Load cu intrerupator intre 12.6V si GND. Poate e utila pentru unii a inteleaga principiul. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 (editat) BMS - battery management system - ar trebui ca sa controleze si incarcarea si decarcarea. Cum... ramane secretul chinezului de l-a proiectat pe fiecare. In mod normal eu ma stept ca un asfel de BMS sa faca urmatoarele: - sa protejeze de orice abuz (curent maxim) la descarcare / sa deconecteze total cand s-a ajuns la tensiunea minima acceptabila (2,5V vor chinezii, dar rational ar fi cel putin 3V) - sa controleze si sa protejeze pe incarcare... asta inseamna ca peste o anumita tensiune pe celula sa deconecteze incarcarea total - cum spuneam trickle current = ZERO - sa balanseze elementii, daca are asa ceva... - sa decupleze temic (foarte putine au asa ceva) dar si cronometrat (niciunul nu are asa ceva). Ce anume si cat anume face fiecare BMS din toate astea... fie presupunem, fie testam. In mod normal ar trebui ca incarcarea sa o faci cu o sursa simpla, pentru ca BMSul face totul. Insa sa folosesti pentru 3 celule serie un incarcator de 19V si 120W poate fi riscant, daca nu stii exact ce se intampla. Rational ar fi sa folosesti un incarcator de 19V dar care sa limiteze intrinsec curentul, adica sa fie de ~ 20W. Eventual un PTC poate fi util pe circuit... Si da, tensiunea incarcatorului trebuie sa fie semnificativ peste 12,6V pentru ca decuplarea trebuie sa o faca BMSul, asta obligatoriu... si in special obligatoriu pentru cele cu balansare. Editat Iunie 7, 2019 de Dxxx Link spre comentariu
manolo Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Cam multe pretentii pentru 1-2 dolari ,pentru asa ceva esxista ,doar exemplu un I MAX B6 dar costa vo 32 dolari. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 (editat) Vreau sa folosesc incarcator de laptop dar nu singur,incarcarea vreau sa o fac prin modulul buck step down convertor de unde sa reglez curentul si tensiunea Daca am 3 grupuri de 2 acumulatori pusi in paralel este bine sa reglez curentul maxim la 1A? Editat Iunie 7, 2019 de Sandu 64 Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 este un modul BMS 3S ,vreau sa incarc 3 celule 18650 pentru un acumulator masina de insurubat Punctele notate cu T sunt pentru termistor?(protectie termica) Am gasit pe net doar schema de legare a celulelor multumesc Link spre comentariu
validae Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 Am desfăcut baterii mult mai complexe cum ar fi cele de hoverboard şi nu aveau termistor conectat.Cred că e opţional, nu că n-ar fi util... Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 locu notat cu T este petru termistor? Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 30, 2020 Partajează Postat Mai 30, 2020 Posibil.In poza un modul aliexpress cu "temperature switch".Daca e activa,pe placa dvs,functia thermo asta numai din urmarirea traseelor,analiza schemei,si-o eventuala testare.Ma indoiesc insa ca un modul extra cheap sa aiba asa ceva... Link spre comentariu
validae Postat Mai 31, 2020 Partajează Postat Mai 31, 2020 Aceea e o siguranță termică, nu un termistor.Practic e un contact care se întrerupe la o temperatură dată.... Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Mai 31, 2020 Partajează Postat Mai 31, 2020 (editat) multumesc @Branca ,@ validae Modulurile par identice ,doar ca la mine punctele sunt notate cuT ,iar la cele postat mai sus cu S1, s2 La cele notate S1 si S2 (pentru siguranta termica) nu ar trebui sa functioneze fara sigurnata La mine functioneaza fara sa pun nimic acolo Editat Mai 31, 2020 de Sandu 64 Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 31, 2020 Partajează Postat Mai 31, 2020 Tradus cu google de pe un forum rusesc: S1 și S2 sunt doar puncte de control, nu au nicio legătură cu protecția termică. Mai mult, este imposibil să le închideți împreună. Cum să vă conectați normal protecție termică - Voi spune și voi arăta mai jos. Pe S1 apare un semnal la supraîncărcarea oricărui element. Pe S2, un semnal apare la supraîncărcarea oricărui element, precum și după operarea protecției actuale. http://www.78294.ru/forum/23-232-1 Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 31, 2020 Partajează Postat Mai 31, 2020 (editat) La rusi e un "roman" intreg cu modulul pe care l-am pus eu anterior.Ciudat ca in poza aliexpres siguranta termo e legata la S1 si S2,iar in detalierea de pe forum sunt alte conexiuni!?Posibil alt modul in poza ali? Editat Mai 31, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum